середа, 27 жовтня 2010 р.

Samsung представляє два нові ергономічні камкодери


Samsung Electronics провідний світовий виробник споживчої електроніки, представляє дві моделі цифрових камкодерів SMX-C14 і SMX-C10.

Корпуси пристроїв виконані із застосуванням фірмової технології Samsung Crystal Design, яка добре знайома споживачам по лінійці Hd-телевізорів компанії.

Моделі камкодерів SMX-C14 і SMX-C10 є відмінним розв'язком для тих користувачів, яким потрібний компактний пристрій, що завжди перебуває під рукою й у будь-який момент готовий до роботи. Камкодери оснащено 10х оптичним зумом і системою стабілізації зображення Hyper Image Stabilization. Обидві моделі мають поворотний Lcd-екран з діагоналлю 2,7" і дозволом 230 тис. точок. Як і Hd-камкодер HMX-R10, SMX-C14 і SMX-C10 мають об'єктив Active Angle Lens, який відхилений від поздовжньої осі корпуса на 25 градусів. Такий оригінальний розв'язок знижує навантаження на зап'ястя під час зйомки, дозволяючи комфортно вести її навіть протягом тривалого часу. Крім того, ця концепція дозволяє забрати дисплей з поля зору, даючи можливість спостерігати безпосередньо за об'єктом зйомки. При необхідності контролювати кадр можна одним поглядом на екран.

Камкодер Samsung SMX-C14 оснащується 16 Гб вбудованою флеш-пам'яттю й слотом для карт пам'яті SD/SDHC. Завдяки використанню кодека H.264 на внутрішню пам'ять пристрою можна записати більше шести годин відео в режимі Super Fine. Модель SMX-C10 не має внутрішньої пам'яті й використовує для запису карти SD/SDHC. Обидва камкодери оснащуються ємним акумулятором, що забезпечують більш 2год 40 хв безперервної зйомки. SMX-C14 і SMX-C10 мають фірмове ПЗ intelli-studio, яке дозволяє підключати пристрої через Usb-кабель до будь-якого комп'ютера для програвання або редагування відео без установки софта на ПК. intelli-studio також дає можливість прямо завантажувати відео з камкодера на популярні відеоресурси. Одне натискання кнопки «upload» забезпечує пряме з'єднання із сайтом Youtubetm і завантаження відео.

Крім того, камкодери мають основні функції редагування відео, наприклад, об'єднання декількох файлів в один і розбиття ролика на кілька файлів. Також моделі оснащуються спеціальними функціями, такими, як уповільнена зйомка, анімоване прев'ю й зручна система зарядки. Функція вповільненої зйомки дозволяє запрограмувати пристрій на зйомку одного кадра раз в 1, 3, 5, 10, 15 або 30 секунд. Ця функція особливо зручна для зйомки тривалих подій, таких, наприклад, як плин хмар на небі. А анімоване прев'ю спрощує пошук потрібного відео: кожний записаний ролик відображається на екрані камкодера у формі іконки із прев'ю, а під час прокручування списку записаних роликів прев'ю «оживає» і демонструє короткий уривок зйомки. Система зарядки дозволяє заряджати акумулятор пристроїв як від електромережі, так і від комп'ютера по Usb-кабелю.

LG Electronics повідомляє про офіційний початок ери "Надтонких Full LED LCD телевізорів"


Компанія LG Electronics представила два нові надтонкі Full LED LCD телевізори. Нові моделі з 55-ти дюймовим екраном - 55LH95 і 55LH93 –- є лідерами на ринку по якості зображення, дизайну й зручності використання.

Нові амбіційні телевізори компанії LG мають більш яскравий і чіткий екран, ніж існуючі аналоги, завдяки фоновому підсвічуванню, що полягає з 3 360 LED елементів – у сім раз більше, ніж у представлених раніше моделей LED телевізорів. Моделі Full LED LCD компанії LG також мають високу контрастність - 5,000,000:1, яку забезпечила поліпшена технологія, шляхом розподілу екрана на 240 квадратів. Усе це, а також частота відновлення в 200 Гц, забезпечують живе, яскраве зображення навіть при показі динамічних, насичених діями сцен.

Нові надтонкі Full LED LCD телевізори LG можуть похвастатися запатентованою технологією, яка допомагає помістити всю начинку в тонкому корпусі товщиною всього 24,8мм. Ця власна розробка компанії дозволяє LED елементам розташовуватися горизонтально й скорочує відстань між ними й екраном. Ще одна інновація, уперше представлена в нових LED LCD телевізорах, це поліпшена бездротова технологія, яка усуває втрати якості зображення при передачі. Контент можна направляти з DVD плеєра, ігрової консолі або домашнього кінотеатру бездротовим шляхом без втрати якості.

LG планує активно розбудовувати свій бізнес у напрямку LED LCD телевізорів і націлюється на продаж від трьох до чотирьох мільйонів одиниць у наступному році. Три різні моделі Full LED LCD телевізорів будуть запропоновані для різних сегментів ринку. Надтонка модель буде позиціонуватися, як преміум-продукт. Інші продукти в даній категорії будуть анонсовані пізніше цього року. Під кінець року компанія представить менш дорогі 42- і 47-дюймові Full LED LCD телевізори, у яких не використовуються надтонкі технології.

Kingston Technology збільшує швидкість роботи і ємність своїх трьохканальних модулів пам'яті Hyperx DDR3

Компанія Kingston Technology незалежний світовий виробник пристроїв зберігання даних, сьогодні оголосила про випуск спеціальної версії трьохканальних модулів пам'яті Hyperx DDR3 із частотою 2 Ггц, які підтримують низькі таймінги. Модулі пам'яті Hyperx із частотою 2 Ггц уже зробили в продаж в китах по 6 і 3 Гб і мають більш низьке значення затримки CAS (8), що забезпечує більш високу продуктивність платформ на базі системних плат на чіпсету X58 і процесорів Core i7.

“Слідом за випуском перших на ринку наборів, що включають трьохканальні модулі пам'яті із частотою 2 Ггц, які були представлено в жовтні 2008 р., компанія Kingston Technology оголосила про початок випуску другого покоління наборів модулів пам'яті Hyperx із частотою 2 Ггц, які надають додаткові можливості для ентузіастів в області комп'ютерних ігор і фахівців, що займаються еталонними випробуваннями систем, – сказав Марко Текунофф (Mark Tekunoff), старший менеджер по технологіях. - Нові трьохканальні модулі пам'яті з ультранизькими таймінгами дозволяють скористатися всіма перевагами технології Hyperx Thermal Xchange (HTX), реалізованої в тепловідводах T1, для того, щоб оптимізувати роботи системи при напрузі 1,65 У с використанням системних плат для процесорів Core i7 для забезпечення екстремальної продуктивності.”

Кити з ультранизькими таймінгами із частотою 2 Ггц доповнюють сімейство, що постійно розширюється, модулів пам'яті Hyperx з більш високими тепловідводами T1. Компанія пропонує набори модулів пам'яті DDR2 ємністю 2 Гб із частотою 800 Мгц і набори модулів пам'яті DDR3 ємністю 6 Гб із частотою 2000 Мгц.

Foxconn представляє лінійку материнських плат A88GM


Foxconn- провідний виробник материнських плат, представляє лінійку материнських плат A88GM. Нові моделі засновані на чипсету AMD 880G+SB850 і підтримують потужні й енергоекономічні процесори Phenom II X6 CPU, AM3 і пам'ять DDR3.

У материнських платах Foxconn A88GM використовуються твердотілі конденсатори Fujitsu провідного японського виробника. Середній термін служби таких конденсаторів – 60000 годин. Вони забезпечують стабільність, надійність і довговічність, необхідні процесорам і комплектуючим, забезпечуючи безперебійну роботу самих ресурсномістких ігор і додатків. Звичайні конденсатори здуваються, протікають і можуть навіть привести до поломки материнської плати. Твердотілі конденсатори не містять рідини, яка може витекти й зашкодити плату, вони здатні працювати в найсуворіших умовах.

Материнські плати A88GM ідеально підходять для створення домашнього медіацентру. Вони обладнані інтерфейсом D-sub, цифровим відеоінтерфейсом (DVI), а також універсальним роз’їмом HDMI для передачі цифрового відео й звуку, спрощуючи підключення до домашньої техніки. Тепер користувачі можуть насолодитися цифровим відео й звуком високої чіткості нового покоління.

Ще однієї особливістю материнських плат Foxconn A88GM є схема живлення процесора: 4+1 фаза. Це гарантує рівномірну подачу живлення й негайну підтримку процесора при навантаженні або розгоні. Крім того, фаза для північного моста й фаза для пам'яті дозволяють користувачам вирішувати більше завдань одночасно з більшою продуктивністю й меншим енергоспоживанням. Грамотний розподіл температур підвищує строк роботи системи, одночасно забезпечуючи зниження нагрівання, безшумну роботу й максимальну продуктивність усіх компонентів плати й центрального процесора.

вівторок, 19 жовтня 2010 р.

Samsung розширює модельний ряд відеокамер Full-hd камкордерами нової серії H

Компанія Samsung Electronics доповнила свій асортименти цифрових відеокамер з підтримкою Full-hd чотирма новими моделями: HMX-H106, HMX-H105, HMX-H104 і HMX-H100. Відеокамери серії H здатні знімати відео формату Full HD і оснащені високоякісним об'єктивом Schneider Kreuznach Varioplan HD з оптичним стабілізатором зображення. Головна ж особливість новинок – використання твердотільних накопичувачів (Solid State Drives, SSD) у якості вбудованої пам'яті.
HMX-H106, нова флагманська Full-hd відеокамера Samsung, стала першим у світі камкордером із вбудованим Ssd-диском ємністю 64 ГБ. Твердотільні накопичувачі у відеокамерах мають значну перевагу перед жорсткими дисками, підвищуючи продуктивність і довговічність вбудованої пам'яті. У порівнянні з жорсткими дисками Ssd-накопичувачі Samsung більш легкі й компактні, при роботі видають менше шуму й виділяють менше тепла. Вони не містять частин, що рухаються, що знижує енергоспоживання й підвищує надійність і стійкість до вібрації. Крім того, Ssd-накопичувачі Samsung працюють швидше жорстких дисків – це означає менший час завантаження відеокамери й більш високі швидкості читання/запису, що необхідно для запису відео з дозволом Full-hd. При записі й зчитуванні даних твердотільний накопичувач Samsung споживає приблизно 1/8 від кількості енергії, яку використовує для тих же дій жорсткий диск**.
Моделі HMX-H105 і HMX-H104 постачені накопичувачами обсягом 32 ГБ і 16 ГБ відповідно й так само, як і HMX-H106, дозволяють розширювати обсяг пам'яті за допомогою карт SD/SDHC. HMX H100 не оснащується вбудованим Ssd-диском, а використовує тільки карти пам'яті SD/SDHC.
У моделях нової серії H застосований стандарт стиску H.264, який значно збільшує тривалість запису. Камкордер HMX-H104 з 16 ГБ пам'яті зберігає до трьох годин відео у форматі Full-hd, модель HMX H105 з 32 ГБ пам'яті – до шести годин, а HMX-H106 дозволяє записувати відео з рекордною тривалістю – 12 годин на накопичувач обсягом 64 ГБ.
Основа високої якості зображення – об'єктив, один з найголовніших компонентів камкордера. Точна оптика має вирішальне значення для високої якості відео. У моделях серії H Samsung застосував всесвітньо визнану оптику Schneider. Камкордеры оснащені об'єктивом Schneider Kreuznach Varioplan HD з 10-кратним оптичним зумом і новим оптичним стабілізатором зображення, який дозволяє зменшити розмитість картинки в результаті вібрацій або тремтіння руки при зйомці.
На відміну від інших відеокамер, мінімальна фокусна відстань яких звичайно становить від 40 до 50 мм, ширококутовий об'єктив Schneider відеокамер серії H з мінімальною фокусною відстанню 37 мм дозволяє захопити більшу площу в кадрі. Завдяки цьому нові відеокамери Samsung ідеально підходять для відеозйомки більших груп людей, спортивних змагань і пейзажів. Наявність роз’їмів HDMI дозволяє власникам камкордеров серії H без зайвих зусиль переглядати знятий відеоматеріал на Hd-телевізорі. Крім чудового відео високої чіткості, нові камкордери можуть також знімати 4, 7-мегапіксельні фотографії.
«Нова серія цифрових відеокамер високої чіткості свідчить про прагнення Samsung забезпечувати користувачів самими передовими відеотехнологіями, – відзначив Тоні Соріс (Tony Sorice), віце-президент по продажах і маркетингу підрозділу Digital Imaging компанії Samsung Electronics America. - При створенні відеокамер ми маємо можливість використовувати розробки декількох наших підрозділів, що дозволяє нам краще задовольняти побажання користувачів і виводити інноваційні розв'язки на ринок у більш стислий термін».
Головний елемент відеокамер Samsung серії H – високопродуктивна Кмоп-матриця. При розмірі 1/4,5 дюйма вона має дозвіл 2,2 мегапікселя й має вражаючу світлочутливість.
Поворотний сенсорний дисплей діагоналлю 2,7 дюйма дозволяє користувачеві управляти різними параметрами зйомки, включаючи зумування.
Новинки також мають функцію HD Time Lapse (серійна зйомка з тимчасовим інтервалом), яка відкриває ще більше можливостей для творчості. У цьому режимі камкордер робить знімки з обраним користувачем інтервалом (1, 3, 5, 10, 15 або 30 секунд) і зберігає їх у вигляді єдиного відео файлу.

Компанія Kingston Technology приступає до випуску модулів пам'яті DDR3 SO-DIMM XMP

Компанія Kingston Technology, Inc., найбільший світовий незалежний виробник пристроїв зберігання даних, оголосила про початок випуску перших модулів пам'яті Hyperx® DDR3 SO-DIMM з підтримкою профілів XMP, призначених для установки в мобільні ПК на базі чипсету Cantiga корпорації Intel. Кити, що включають модулі пам'яті CL5 Kingston® із частотою 1066 Мгц і ультранизькими таймінгами, пройшли перевірку корпорації Intel на відповідність профілям XMP і поставляються з попередньо встановленими профілями JEDEC і XMP.

“Kingston провела велику спільну роботу з корпорацією Intel для сертифікації нових модулів пам'яті Hyperx SO-DIMM для використання в нових системах на базі процесорної технології Intel® Centrino® 2 з підтримкою модулів пам'яті DDR3 із профілями XMP, – сказав Ерик Рейд (Erik Reid), керівник по маркетингові підрозділу Mobile Platforms Group корпорації Intel. - Ми високо оцінюємо перспективи продукції Kingston для екстремальних мобільних обчислень і, ми сподіваємося, що шанувальники комп'ютерних ігор по гідності оцінять переваги новітніх мобільних систем з підтримкою XMP.”

“Модулі пам'яті Hyperx DDR3 SO-DIMM з підтримкою XMP були успішно протестовані на ноутбуках Flextronics W840 DI, – сказав Марко Текунофф (Mark Tekunoff), старший менеджер за технологіями компанії Kingston Technology. - Тепер власники ноутбуків з модулями пам'яті DDR3 можуть скористатися такими перевагами, як низькі таймінги й знижене енергоспоживання, які вже багато років доступні для ентузіастів в області розгону ПК і геймерів, що використовують настільні ПК із модулями пам'яті Hyperx.”

Samsung представляє цифровий диктофон із вбудованою камерою


Компанія Samsung Electronics виробник і технологічний лідер у сфері споживчої електроніки, представляє новий цифровий диктофон YP-VP1, головна особливість якого - вбудована фотокамера з дозволом 0,3 мегапікселя. Кожному звуковому файлу в пам'яті диктофона можна привласнити зображення, наприклад фото людини, голос якої записаний. Це значно спрощує пошук необхідного запису, оскільки шукати можна не тільки за назвою файлу, але й по фотознімкові на кольоровому дисплеї диктофона з дозволом 128 х 128 крапок.


Простота пошуку потрібному запису завжди були одним з найважливіших параметрів будь-якого диктофона. У моделі YP-VP1 інженери Samsung зробили цю функцію максимально зручною. Це особливо актуально з урахуванням великої ємності пам'яті обладнання: модифікація з 1 ГБ пам'яті вміщає до 260 годин запису, з 2 ГБ - до 520 годин, а з 4 ГБ - до 1040 годин. Крім фотографій, до кожного запису можна залишати закладки, які також полегшують пошук.


Ще одна ключова характеристика диктофона - час роботи від батарей. Samsung YP-VP1 демонструє відмінний час автономної роботи, забезпечуючи до 30 годин безперервного запису, 50 годин відтворення через навушники або 20 годин - через вбудований динамік. Для харчування використовуються звичайні батарейки типу ААА, що досить зручно: якщо заряд закінчиться перед важливою зустріччю, придбати нові елементи живлення не важко буде.


Корпус диктофона має класичний дизайн, він виконаний у стилі елегантного мінімалізму. Передня панель обладнання, на якій перебуває кольоровий дисплей і чотири кнопки, виготовлена з полірованої сталі. На торці корпуса серед кнопок керування домінує клавіша запису - якщо брати диктофон у руку, вона буде розташовуватися прямо під більшим пальцем, дозволяючи миттєво починати й зупиняти запис.


Samsung YP-VP1 може записувати голос у двох режимах - «Зустріч» і «Інтерв'ю». Перший режим призначений для переговорів, у яких задіяна група людей. Він дозволяє чітко фіксувати слова кожного учасника, навіть якщо той перебуває порівняно далеко від диктофона. У режимі «Інтерв'ю» обладнання відтинає сторонні шуми, записуючи тільки голос співрозмовника.


На висоті й сумісність диктофона з іншими обладнаннями. По Usb-кабелю його можна приєднати до комп'ютера, а через стандартний 3,5-міліметровий аудіовихід підключити практично будь-які навушники або стовпчики. Більше того, за допомогою спеціального адаптера диктофон можна легко підключити до телефону, щоб записати потрібну розмову. Samsung YP-VP1 також оснащений Fm-тюнером з можливістю запису радіотрансляцій з ефіру, і дозволяє записувати аудіофайли із МР 3-плеєра при підключенні аудіокабелем.

LG Electronics на виставці IFA


На своєму стенді «Home Appliances» LG не тільки анонсувала ультрасучасну побутову техніку, але й продемонструвала безліч інноваційних функцій, роблячи життя споживачів здоровішим й комфортабельним. Інверторний мотор LG Inverter Direct Drive і технологія 6 Motion пральних машин знижують рівень шуму до 54 дБ, скорочують енергоспоживання до 30% і забезпечують оптимальні режими прання. Solar Combi від LG - перша у світі пічка, оснащена вугільним нагрівачем і системою стабілізації температури T-stabilizer. З'явився холодильник ємністю 385 літрів з дебютною технологією лінійного компресора й нижньою морозильною камерою. Завдяки вбудованим камерам, ультразвуковим і інфрачервоним сенсорами роботизований пилосос LG Hom-Bot прибирає будинок самостійно. LG також представляє нову посудомийну машину з технологією Inverter Direct Drive і трьома режимами парообробки Truesteam.

Samsung ST10: компактна фотокамера з удосконаленою технологією розпізнавання особи


Камера Samsung ST10 відрізняється застосованою в ній удосконаленою технологією «Smart Face Recognition», яка не просто розпізнає обличчя, але й ідентифікує їх. Суть її полягає в тому, що камера «запам'ятовує» особи людей, які часто попадають в об'єктив і фокусується саме на них. Таким чином, користувач одержує максимально якісні й чіткі знімки улюблених людей. Крім того, камера ST10 може створювати бази даних для легкого пошуку фотографій і керування ними, засновані на особах, також знімки можуть бути відсортовані за часом, змістом й колірній гамі. Функція «Smart Face Recognition» дозволяє користувачеві здійснювати пошук по базі з 15-ти осіб, представлених зручними іконками.
На додаток до інноваційної функції розпізнавання особи камера ST10 оснащено 3" hvga сенсорним дисплеєм і інтуїтивним інтерфейсом, користуватися яким дуже легко, у тому числі й завдяки відгуку сенсорного дисплея.


Samsung ST10 має широкий набір автоматичних попередніх установок. У їхньому числі - фірмовий режим Samsung Smart Auto, при виборі якого камера сама активує одну з 11-ти установок, виходячи з умов зйомки. У новій моделі реалізовані всі останні розробки компанії, що допомагають одержувати якісні чіткі знімки. Функція визначення посмішки автоматично робить зйомку, коли модель посміхається, а функція Blink Detection рятує від фотографій, де модель зображена із заплющеними очима: визначивши подібну ситуацію, ця система автоматично робить три додаткові кадри. Beauty Shot, ще одна унікальна функція камери, набудовує установки, допомагаючи досягти найбільш природного відтінку шкіри й сховати різні дефекти.


Камера ST10 оснащена цілим набором сучасних функцій і сервісів, включаючи PMP (персональний мультимедіа-плеєр) з інтегрованим MP 3-плеєром.Цифрова камера Samsung ST10 випускається в сріблистому, чорному, червоному й золотавому кольорах.

четвер, 19 серпня 2010 р.

Компанія Kingston Technology приступає до випуску модулів пам'яті Hyperx DDR3 SO-DIMM з ультранизькими таймінгами


Низький рівень енергоспоживання надає додаткові можливості для ентузіастів в області розгону ПК

Компанія Kingston Technology, Inc., найбільший світовий незалежний виробник пристроїв зберігання даних, оголосила про те, що вона стала першою компанією, яка приступила до поставки модулів пам'яті Hyperx® DDR3 SO-DIMM з ультранизькими таймінгами, призначеними спеціально для фанатів сучасних комп'ютерних ігор. Нові модулі пам'яті DDR3 із частотою 1066 Мгц призначені для установки в мобільних ПК і мають попередньо встановлену конфігурацію, яка забезпечує високу продуктивність і ультранизькі таймінги. Крім того, у конструкції нових моделей використовується новий металевий тепловідвід, який дозволяє додатково збільшити продуктивність.

“Виробники комп'ютерів випускають на ринок усе більше моделей ноутбуків на базі модулів пам'яті DDR3, і Kingston Technology з гордістю повідомляє про те, що вона стала першою компанією, яка приступила до поставки модулів пам'яті SO-DIMM з ультранизькими таймінгами, які повністю відповідають високій продуктивності цих нових мобільних ПК, – сказав Марко Текунофф (Mark Tekunoff), старший менеджер за технологіями компанії Kingston Technology. - Наші нові модулі пам'яті Hyperx DDR3 для ноутбуків, оснащені металевими тепловідводами, являють собою абсолютно нову технологію для геймерів, які прагнуть використовувати всі найсучасніші розв'язки для збільшення продуктивності своїх систем.”

Нова модель Hyperx DDR3 SO-DIMM (парт.номер: KHX8500S3ULK2/4G) стала доповненням до раніше випущених модулів пам'яті Hyperx DDR2 для мобільних ПК із частотою 800 і 667 Мгц. На всі модулі Kingston Hyperx надається довічна гарантія й безкоштовна технічна підтримка в режимі 24/7.

четвер, 5 серпня 2010 р.

Нетбук Acer Aspire One D260: мобільний блиск

Корпорація Acer представила новий нетбук Acer Aspire One D260. Завдяки новому дизайну, нетбук виглядає чудово з усіх боків. Кришка хизується хромованим логотипом Aspire One, а днище не являє собою набір наклейок і вентиляційних отворів, а є яскравим елементом дизайну, також як і напівпрозора кнопка включення. Новий Aspire One буде доступний покупцям у чотирьох колірних варіантах – чорному, пурпурному, рожевому й темно-сірому.

Інтелектуальні технології енергозбереження в комбінації з екологічно чистим виробництвом дозволили створити екологічно безпечний пристрій: відповідність директивам Rohs і WEEE означає меншу кількість небезпечних речовин, використовуваних у процесі виробництва. Блок живлення Acer Minigo, дисплей зі світлодіодним підсвічуванням, а також економічний процесор забезпечують відповідність пристрою вимогам Energy Star®.

Усього одна зарядка забезпечує 8 годин автономної роботи. Справжній мандрівник, Aspire One D260 поставляється в комплекті з мережним блоком живлення нового типу — Acer Minigo, який значно менше й на 34% легше в порівнянні зі звичайними блоками живлення, а також на третину скорочує час зарядки. Крім того, блок живлення забезпечується опціонними взаємозамінними вилками для підключення до електромереж різних стандартів — такий розв'язок гідно оцінять ті, хто багато подорожує.

Ультратонкий (усього 24 мм) і ультралегкий (1,25 кг для моделей з 6- елементною батареєю) Aspire One D260 оснащений дисплеєм Acer Crystalbrite™ WSVGA розміром 28 см(10,1"), дозволом 1024×600 пікселів і співвідношенням сторін 16:9. Такий формат відмінно підходить для інтернет-серфінгу й перегляду відео, без шкоди для виняткової портативності. Дисплей використовує яскраву світлодіодне підсвічування й забезпечує завдяки цьому до 22,2% енергозбереження в порівнянні ламповою схемою підсвічування інших нетбуків.

Чутлива клавіатура з більшими клавішами забезпечує комфортну роботу з текстом. Новий тачпад гарантує більш комфортну навігацію: простим торканням пальців можна перегортати й масштабувати веб-сторінки, документи й фотографії.

Aspire One D260 пропонує кілька варіантів підключення: Wi-Fi з технологіями поліпшення якості зв'язку Acer Signalup™ і Acer Invilink™ Nplify™, а також Ethernet і опційний модем 3G. Можна скористатися високошвидкісною передачею медіа-файлів або документів за допомогою опційного адаптера Bluetooth® 3.0+HS.

Вбудований мікрофон і веб-камера Crystaleye, оптимізована для роботи в слабоосвітлених приміщеннях дозволяють комфортно спілкуватися в он-лайн чатах або відеоконференціях, а також робити фотографії. У якості опції Aspire One D260 може бути оснащений другою операційною системою Android, що доповнює стандартно встановлену ОС Microsoft Windows 7. Запустивши операційну систему Android, користувач може практично миттєво — уже через 15 секунд після натискання кнопки включення! - почати переглядати інтернет-ресурси або перевірити свою поштову скриньку.

Aspire One D260 оснащений новим процесором Intel® Atom™ N455/N450, чіпсетом Mobile Intel® NM10 Express, підтримує до 2 ГБ пам'яті DDR3. Графічний адаптер Intel® GMA 3150 з 64 МБ відео-пам'яті підтримує Microsoft® Directx® 9. Незважаючи на невеликий розмір, нетбук оснащується жорстким диском ємністю до 250 ГБ, а також універсальним кардрідером для ще більш зручного зберігання й передачі файлів.

Завдяки ефектному зовнішньому вигляду й високої продуктивності, нетбук Aspire One D260 являє собою оптимальну комбінацію стилю й продуктивності. Новий нетбук Acer буде доступний в Україні вже до серпня в конфігурації з 1 ГБ оперативної пам'яті, ємним жорстким диском на 250 ГБ і 6- елементною батареєю.

Портативна акустика для ноутбука від Logitech

Logitech Laptop Speaker Z205 – відмінне звучання для портативних комп'ютерів.

Ноутбуки та нетбуки відрізняються портативністю. Сучасні моделі дозволяють прослуховувати музику, переглядати фільми або організовувати відеодзвінки. Однак зменшення розмірів персональних комп'ютерів найчастіше негативно позначається на якості вбудованої акустики. Для підвищення якості звучання улюблених треків та фільмів компанія Logitech анонсувала Logitech Laptop Speaker Z205 - навісні колонки зі зменшеною вагою, що дозволяють значно підвищити задоволення від прослуховування аудіофайлів на ноутбуці.

Колонки Logitech Laptop Speaker Z205 надійно фіксуються на верхній частині екрана більшості ноутбуків на платформі Mac або Windows. Колонки Laptop Speaker Z205 відрізняються компактністю - приблизно 180 мм завширшки й 34.33 мм у довжину, і виходить, їх можна захопити в будь-яку поїздку. Сумочка, що входить у комплект, захищає колонки при перенесенні.

Тепер при перегляді улюбленої передачі, підключенні до інтернет-радіостанції або відеодзвінку другові у вашому розпорядженні насичене, повноцінне стереозвучання, яке створюють два високоякісні динаміки, вбудований підсилювач і особлива конструкція корпуса, що підвищує якість звуку. Зручність регулювання гучності, а також включення й вимикання колонок досягаються за рахунок кнопок, розташованих на верхній частині корпусу. USB-кабель, що є у комплекті, забезпечує живлення та передачу сигналу - зовнішнє джерело живлення для пристрою не потрібно, досить підключити Z205 до USB-гнізда та одержувати задоволення.

Нові USB-накопичувачі Kingston Datatraveler 150 обсягом 32 Гб

Компанія Kingston Technology, Inc., найбільший світовий незалежний виробник пристроїв зберігання даних, оголосила про початок продажів USB -накопичувачів Datatraveler 150 (DT150) обсягом 32 Гб. Модель DT150 підтримує найбільший обсяг зберігання даних серед усієї лінійки USB -накопичувачів Datatraveler компанії Kingston Technology і надає користувачам можливість легко й зручно зберігати на одному пристрої робочу й персональну інформацію зі збереженням великого обсягу вільного простору для запису додаткових даних. Тепер користувачі можуть зберігати й обмінюватися цілими бібліотеками музики, фотографій, більшими робочими документами й навіть відео. При цьому їм не потрібно використовувати трохи USB -накопичувачів або інших пристроїв для зберігання даних.

“Нова модель Datatraveler 150 дозволяє подолати обмеження, пов'язані зі зберіганням більших обсягів даних, і дає можливість користувачам зберігати всі файли (робочі й особисті) на одному компактному пристрої, – сказав Марко Акубян (Mark Akoubian), менеджер лінії продукції Flash компанії Kingston Technology. - У міру того, як обсяг файлів постійно збільшується, зокрема обсяг музичних файлів і фотографій, потреба в компактних пристроях зберігання з більшим обсягом пам'яті буде рости. Модель DT 150 дозволяє успішно розв'язати всі ці завдання.”

USB -накопичувач Datatraveler 150 компанії Kingston Technology повністю сполучаємий з ОС Windows Vista, XP і Windows 2000 а також з ОС Mac OS X 10.3 (і більш новими версіями) і Linux 2.6 (і вище). Як і всі USB -накопичувачі Kingston нова модель DT 150 має п'ятирічну гарантію й технічну підтримку в режимі 24/7.

Компанія Toshiba представила перший Blu-Ray-плеєр власної розробки

Модель BDX2000KR - перший Blu-Ray-плеєр, розроблений компанією Toshiba, з'явився на нашому ринку. Пристрій укомплектований відповідно до вимог сучасних покупців: плеєр має Ethernet порт для підключення до інтернету, підтримує BD-Live, Bonus View і має слот для карт пам'яті формату SD для відтворення контенту, у тому числі відео високої чіткості у форматі AVCHD, записаного на цифровій відеокамері.

Плеєр підтримує Dolby Truehd і DTS HD Master Audio, дозволяє дивитися Full Hd-відео зі швидкістю відтворення 24 кадри в секунду, що відповідає частоті кадрів при зйомці, монтажі й запису на диск. Крім стандартного HDMI і вищезгаданого Ethernet, на задній стінці присутні компонентний і композитний відеовиходи, оптичний і коаксіальний цифрові виходи для підключення акустичної системи формату 7.1. Аналоговий вихід 7.1 відсутній.

Як вибрати кухонну витяжку

Витяжка є однією зі складових на кухні й при її покупці Вам слід урахувати кілька порад. Технічний прогрес не стоїть на місці, тому й вибір у покупця зараз дуже великий.

Якщо класифікувати витяжки, то їх підрозділяють на підвісні, що вбудовуються, купольні.

Підвісні кухонні витяжки. Найбільше часто встановлюють традиційні або підвісні витяжки, тому що вони монтуються безпосередньо на стіну під підвісною кухонною шафкою або без нього відразу над плитою. Фільтри, як правило, у таких витяжках з акрилової тканини. Мінусом традиційної кухонної витяжки можна назвати невеликий по потужності мотор, який працює в режимі рециркуляції. Але, якщо Ви розраховуєте не дуже великою сумою грошей, те саме цей варіант буде самим оптимальним.

Вбудовані кухонні витяжки монтуються в підвісну кухонну шафку над плитою й мають висувну панель, яка збільшує площу забору повітря й полегшує керування витяжкою. Її панель при висуванні включається саме в тому режимі, у якому Ви включили витяжку такого класу. Вбудовані витяжки мають більш компактний дизайн і більш удалий у технічному плані. Найчастіше вони комплектуються двома моторами, що збільшує продуктивність. Цей тип витяжок буде не набагато дорожче підвісних.

Як правило, купольні витяжки встановлюють на стіну або над плитою й мають купольну форму. Такі витяжки бувають суцільнометалеві, металеві зі склом або обрамлені деревом. Купольні витяжки є найбільш дорогим варіантом, тому що мають різноплановий дизайн, великий асортименти форм, розмірів і кольорів.

У них установлюються різні фільтри, які по своїй структурі бувають жироуловлюючими й вугільними. Але із цих двох кращим варіантом уважається саме вугільний фільтр. Він затримує тонкі й більш дрібні частки й нейтралізує запах.

Ефективність роботи Вашої витяжки буде залежати від декількох умов, які необхідно врахувати.

Кухонна витяжка буде працювати краще, якщо відвід повітря буде виходити у вентиляційну шахту.

Вугільний фільтр повинен бути не дуже щільним, тому що він знижує ефективність роботи витяжки.

Розмір витяжки теж має значення. Тому що чим він більше, тим з більшої площі засмоктується повітря.

Безсумнівною перевагою може стати витяжка, оснащена таймером. Наприклад, Ви закінчили готовити, включили таймер, витяжка сама відключитися, попередньо вилучивши останній залишковий запах. Ця дуже зручна функція, що дозволяє зберегти меблі й не думати про те, що треба відключити витяжку.

Найкраще при виборі кухонної витяжки не заощаджувати, тому що через цю, видалося б, на вид невелику деталь, залежить стан усієї кухні.

Samsung WB500: камера із ширококутовим об'єктивом 24мм


Фокусна відстань ширококутового об'єктива Schneider, яким оснащений фотоапарат Samsung WB500, становить 24мм (в еквіваленті для плівки 35мм), завдяки чому кадр стає ширше. Це дозволяє знімати більші групи людей і робити пейзажі. WB500 пропонує більше можливостей у порівнянні з іншими подібними камерами, фокусна відстань оптики яких становить звичайно 28мм.

10-кратний оптичний зум камери WB500 дозволяє фотографові реалізовувати свої ідеї на новому рівні, що не залежать від відстані до об’єкту зйомки. Такий потужний зум стане практичним рішенням для фотографування спортивних подій. Для того, щоб знімки навіть при максимальному масштабуванні були різкими й чіткими, у камері WB500 застосовуються відразу два види стабілізації зображення: оптична й цифрова. Фотограф може використовувати тільки оптичну стабілізацію, яка запобігає наслідкам тремтіння руки, при гарному освітленні або оптичну та цифрову стабілізацію в складних умовах зйомки, особливо в тих випадках, коли використання спалаху небажане.

Для користувачів, які не завжди довіряють автоматиці, передбачений широкий спектр ручних налаштувань . Можна самостійно виставити витримку в діапазоні від 16 до 1/1500 сек. і діафрагму. Також можна вибрати режим експокорекції із кроком 1/3EV і встановити бажаний рівень світлочутливості ISO: 80, 100, 200, 400, 800, 1600 і навіть 3200 при зниженій роздільній здатності 3 Мпікс.

Оскільки одним з основних завдань камери є зйомка портретів, у тому числі і групових, у новій моделі реалізована функція розпізнавання особи, яка може працювати з дев'ятьма об'єктами одночасно, автоматично налаштовуючи витримку та діафрагму для найкращого результату. Завдяки функції Smile Shot зйомка проводиться в момент, коли людина посміхається, а функція Blink Detection рятує вас від знімків, де модель зображена із заплющеними очима: ця система визначає подібну ситуацію й автоматично робить три додаткові кадри. Ще одна унікальна функція камери beauty Shot автоматично налаштовує установки для досягнення найбільш природнього відтінку шкіри й приховання різних дефектів. Крім широких можливостей ручного налаштування камера також має потужну автоматику й 13 попередню встановлених режимів зйомки, що дозволяють добитися відмінної якості знімків у будь-якій ситуації.

У камері WB500 використовується власна функція Samsung Smart Album, яка дозволяє користувачеві швидко знаходити потрібний кадр з безлічі записаних на карті пам'яті. Smart Album автоматично сортує файли, надаючи можливість робити пошук по даті зйомки, типу файлу (фото, відео, аудіо) і колірній схемі зображення (кольорове, ч/б, спеціальні ефекти). Покупець може вибрати сріблистий або чорний колір корпуса, а габарити камери (ВxШxГ) становлять 105,0x61,4x36,5 мм.

вівторок, 27 липня 2010 р.

Холодильник як частина інтер'єру

Вибір стилю, у якому буде оформлена ваша кухня, - справа сугубо індивідуальна. Давати які-небудь рекомендації отут складно, вам самим треба гарненько подумати й прислухатися до себе.

Адже в інтер'єрі, вибраному вами, господарці доведеться проводити левову частину свого часу, і від нього багато в чому залежить її настрій, а також те, наскільки смачними й приємними для ока стануть приготовлені блюда.

Так що ж отут мудрувати, скажете ви, адже холодильники в основному схожі один на одного, і вибір проводиться скоріше з обліком його функціональних, ніж естетичних характеристик. Але зовнішній дизайн холодильників може бути досить різноманітним. Сучасні виробники прямо-таки змагаються один з одним у випуску максимально зручних ручок для дверей холодильних і морозильних камер, "округляють" кути й постачають холодильники роликами для переміщення.

Останнім часом усе більша кількість людей обзаводиться побутовою технікою, що вбудовується, яка заощаджує простір на кухні, і дуже імовірно, що фірма, яка буде займатися устаткуванням вашої кухні, візьметься за зміну зовнішнього вигляду вашого улюбленого холодильника відповідно до загального стилю приміщення.

Холодильник може бути схований за дверми з кухонного гарнітура, і навіть самий допитливий погляд гостюючи не виявить його серед безлічі шафок. Якщо ваш холодильник не дуже високий, буде доцільним доглянути для нього підставку, тим більше що її звичайно можна використовувати і як ємність для сковорідок і каструль (звичайно виробники кухонь пропонують такі підставки в складі гарнітурів).

Свою "ізюминку" можна знайти й у колірному рішенні "законодавця кухні", оскільки більшість виробників холодильних агрегатів пропонують моделі різних кольорів - від самого популярного білого через увесь спектр відтінків аж до чорнильно-синього й чорного. До речі, людей, що не володіють більшими засобами, що й збираються придбати холодильник вітчизняного або "сусіднього" виробництва, можемо заспокоїти: і Stinol, і Атлант теж може радувати око своїм багатоцвіттям.

Вибираючи холодильник, потрібно пам'ятати багато про що, у тому числі й про свій характер. Фахівці з'ясували, що людям різних темпераментів властива прихильність до певних кольорів і відтінків. Так, меланхоліки найкраще почувають себе в інтер'єрі блакитного кольору, який розслаблює й діє заспокійливо. Сангвінікам, людям веселим і відкритим, оптимально підходить оптимістичний жовтий колір. Флегматиків заряджає радістю й спокоєм стабільний зелений колір. Якщо ж ви холерик, ваш колір - червоний, він буде стимулювати вашу творчу активність і створювати гарний настрой. Так що вибирайте уважно, може бути, чергова геніальна ідея прийде вам на розум саме за сніданком, коли перед очами у вас буде холодильник "родинного" вам кольору.

Стверджують також, що навколишні кольори через підсвідомість впливають на апетит. Так, жовтий, червоний і до деякої міри бежевий сприяють підвищенню апетиту, а чорний, зелений і сірий - навпаки, його зниженню. Але не варто зациклюватися на цьому, швидше за все на вашу вагу буде впливати не колір холодильника, а його розмір і вміст.

Оформлення холодильника можна підібрати залежно від стилю інтер'єру вашої кухні. Якщо ви віддаєте перевагу "кантрі", майте на увазі, що є холодильні камери, оформлені під дерево або навіть розписані візерунками, знайомими нам по прикладній творчості. У кухні в стилі hi-tech або "модерн" добре буде виглядати холодильник насиченого кольору - синього, темно-сірого або навіть червоного. Для цих стилів характерне застосування сучасних матеріалів, таких як скло, метал, пластик. До речі, деякі виробники пропонують і холодильники " під сталь". Сміливих розв'язків лякатися не варто, навпаки, це може додати вашій кухні індивідуальність, але, якщо ви виберете, наприклад, червоний холодильник, потрібно бути готовими до того, що він стане центром вашої кухонної композиції. У цьому випадку, можливо, будуть добре виглядати підібрані в тон до холодильника аксесуари, як то: рушники, серветки, деякий посуд і прикраси. До речі, яскравий колір холодильника може бути вдало відтінений і врівноважений холодними сталевими панелями робочих поверхонь і шаф.

Модними зараз є й асиметричні кухні. Не забувайте також про те, що холодильна й морозильна камери можуть стояти в різних місцях користування. Взагалі, звичайно, усе буде залежати від вашого вибору. І не забувайте, якщо ви будете продумувати інтер'єр кухні й дизайн майбутнього холодильника з теплом і любов'ю, вам у ній завжди буде приємно й добре.

Samsung представляє LED-телевізори серії 6000

В основі високоякісного зображення моделей серії 6000, крім світлодіодного підсвічування, лежать матриця з дозволом 1920×1080 і інноваційний процесор Samsung LED TV. Ці три складових і забезпечують реалістичну й живу картинку. Процесор Samsung LED TV за допомогою фірмового алгоритму управляє яскравістю світлодіодов, що дозволяє досягтия природного чорного кольору, легко помітних темних відтінків і яскравих кольорів усього спектра. Технологія 100Hz Motion Plus забезпечує ідеальну деталізацію зображення завдяки високій частоті розгорнення, що особливо важливо в динамічних сценах фільмів або відеоігор. Контури всіх об'єктів, що навіть швидко рухаються, виходять чіткими, що додає реалізму зображенню.

Функція Wide Color Enhancer Pro дозволяє відображати більш широку колірну палітру, а технологія Ultra Clear Panel забезпечує передачу дрібних деталей зображення навіть в умовах високої освітленості. Це досягається завдяки поліпшеному світлопропусканню екрана при одночаснім зниженні відбиттів від зовнішніх джерел світла. Адаптивний режим «Звичайний» автоматично оптимізує настроювання телевізора, поєднуючи високу яскравість РК-дисплея з кінематографичною картинкою, яка властива плазмовим екранам.

Використання LED-технології дозволило зробити корпус телевізора серії 6000 ультратонким. При тому, що товщина корпуса становить менш 3 см, усі компоненти вдалося розмістити всередині нього, хоча звичайно виробникам доводиться виділяти ТВ-тюнер, системи харчування й комутації в окремий блок, щоб добитися близьких результатів по товщині корпуса. А завдяки використанню нового настінного кріплення зазор між стіною й задньою панеллю телевізора складе всього близько 1,5 см. Крім усього іншого, ця система дуже легко монтується.

Корпуси моделей серії 6000 виконані за технологією Dual Injection; вона полягає в подвійному виливку корпуса, один із шарів якого є напівпрозорим, що надає йому глянсовий відтінок. Рамка виконана в кольорі piano black, який до зовнішнього краю плавно переходить у рубіновий, міняючи свою глибину залежно від кута зору.

Ще однією найважливішою перевагою телевізорів серії 6000 є їхню екологічність і безпека для навколишнього середовища. Використання світлодіодного підсвічування суттєво знижує енергоспоживання - на 40% у порівнянні із традиційними РК-телевізорами, завдяки чому нові моделі Samsung серії 6000 відповідають самим строгим вимогам стандарту Energy Star® v3.0. У них застосовується оптимізована система економії енергії, яка набудовує необхідний рівень потужності підсвічування без втрати якості зображення. Крім того, LED-технологія безпечна для навколишнього середовища, тому що світлодіоди, на відміну від звичайних ламп підсвічування РК-матриць, не містять ртуті.

Як вибрати пилосос

Згідно зі статистикою, сплеск продажів пилососів припадає на кінець весни – початок літа. Може бути, тому що після хмурих зимових днів весняне сонце висвічує пил, який накопичується в будинку навіть самої акуратної господарки, а часточки пороху якось особливо весело танцюють у теплім проміннячку світла?

Так чи інакше, але, якщо й ви вирішили перемінити бабусин «Тайфун» на пестливий погляд і руки новенький пилосос, то перше, у чому варто визначитися, - якому прибиранню ви віддаєте перевагу: сухому або вологому.
Миючий пилосос, який зовсім недавно був символом благополуччя української родини, до сьогодняшнього дня заробив досить багато дорікань від експертів. У робочому стані він важкий і неповороткий – заважає миюча рідина. Після використання конструкцію потрібно неодмінно розібрати, промити й висушити, щоб до початку наступного прибирання не почути жаб’ячого квакання в бруднім болоті. Навіть самий потужний миючий пилосос не забезпечує просушування щільних або товстих килимових покриттів.

До того ж, існують дані, що лише 40% миючого розчину всмоктується пилососом назад, а інша хімія благополучно осідає на килимі. Плюс постійна необхідність видаткових матеріалів – спеціальної миючої рідини. Погодитеся, це серйозні претензії.

Незважаючи на це, багато споживачів дотепер зорієнтовані на покупку миючих пилососів. Вони залишаються гарним розв'язком у тих випадках, коли більші площі покриті керамічною плиткою. Плитка прибирається легко, швидко висихає, і коліщата миючого пилососа чудово ковзають по її поверхні.

Німецькі й американські пилососи, як і 20 років тому тримають у цьому секторі ринку певне лідерство. А компанія Vax, яка й випустила перший миючий пилосос, дотепер спеціалізується винятково на миючій техніці.

І все-таки левова частина продажів припадає на пилососи сухого прибирання – вони дешевше, простіше в експлуатації й широко представлені на нашому ринку.
Ви можете вибрати агрегат на більших і маленьких коліщатах, телескопічну трубку й розширенийний набір збиральних щіток ( у нього ввійдуть навіть насадки для чищення тварин і комп'ютерної клавіатури). А колір пилососа можете підібрати під колір очей улюбленого собаки. Зверніть увагу на розмір і вагу силового агрегату (пилосос, важче 5-7 кілограм – учорашній день), на наявність т.зв. «парковочних» пристосувань, які дозволяють закріплювати трубу зі шлангом у вертикальнім положенні на корпусі пилососа. Це значно заощадить місце при зберіганні пилососа й час при його зборці-розбиранні.

Вертикальні моделі, у яких корпус пилососа катається на щітці для прибирання підлоги, у нас як і раніше менш популярні, ніж традиційні. Хоча в Америці, наприклад, під пилососом розуміють саме вертикальну конструкцію, яка добре міститься в шафі й особливо зручна на більших площах і при чищенні килимових покриттів. По оцінках експертів, такі пилососи працюють більш галасливо, ніж традиційні, але прибирають краще.

Кількість фільтрів практично завжди впливає на ціну пилососа. 2-3 додаткових можуть коштувати вам 50-60$. 7-9 фільтрів, серед яких напевно будуть бактерицидний і гігієнічний (його найтонші волокна електростатично заряджені й притягають до себе дрібні пилові частки), гарантують приблизно таке ж очищення вихлопу, як один водяник. Пилососи з водяним фільтром передбачають додаткову можливість розпилення в приміщенні ароматизованих рідин. Запах хвої або квітучого лугу, лікувальна ромашка або морський бриз – усе, що душа побажає.

Одним із самих більших незручностей до останнього часу залишалася необхідність міняти запилені мішки. На зміну текстильним фільтрам, які потрібно було витрушувати й прати, вдихаючи противний сіро-коричневий пил, прийшли паперові пакети, які при заміні герметично закриваються – їх можна просто викидати. При покупці пилососа не забудьте поцікавитися, входять чи в комплект змінні мішки, а якщо ні, то підійдуть чи до вашого нового пилососа ті, що є в магазині в наявності найчастіше.

Циклон, приборканий і поставлений на службу побутовим потребам, сьогодні, мабуть, сама модна фішка в пилосособудівництві. Ніяких змінних мішків: увесь пил під впливом закрученого по спіралі повітряного потоку осідає в пластиковому пилозбірнику, який для більшого ефекту роблять прозорим. Англійський інженер Джеймс Дайсон запатентував такий пилосос на початку 80-их. І саме він придумав для нього прозорий корпус. Забавно, але такий пилосос став рекордсменом продажів не у Великобританії (англійці скептично сприйняли оголене нутро механізму), а в Японії, де дайсоновський утвір став суперпопулярним інтер’єрним концептом.

Однак циклон теоретично не здатний затримати більше 96% брудних часток. Тому в продви-нуті переносні моделі (наприклад, LG) вставляють додатково вугільні або Нера-фільтри. Останні зроблені зі спеціального пористого матеріалу на основі скловолокна. Завдяки розгалуженій мережі дрібних пор, вони ефективно затримують частки розміром до 0,3 мкм, які незмінно проскакують через інші фільтри й містять найбільш шкідливі для людського організму речовини. Недоліком таких фільтрів залишається висока ціна й неможливість їх регенерації.

Циклон працює й у вбудованих пилососах. У них проблему очищення вихлопу виробники вирішують по-різному. Хтось установлює додаткові паперові або текстильні фільтри, хтось обходиться зовсім без них. Тому що вихлоп вбудованого пилососа виводиться за межі приміщення, затримуючи4% пилу, що залишився, творці таких пилососів опікуються про екологію навколишнього середовища ( без додаткових фільтрів на вулицю викидається курний шлейф) і про збереження двигуна пилососа в робочому стані (часточки, що потрапили на лопаті вентилятора, здатні значно скоротити строк його служби).

Міні-пилососи, маневрені й легені – привабливі для мешканців малогабаритних квартир, якими, на жаль, більшість із нас дотепер залишається. Вони сьогодні рекордсмени по продажах і активності, з який їх просувають на ринку. При покупці такого пилососа сміливо зупиняйте свій вибір на корейцях – Samsung, LG. Невисокі ( у порівнянні з європейськими виробниками) ціни й пристойна якість зробили ці марки побутової техніки одними із самих популярних в Україні. Все-таки Азія нам як і раніше ближче, ніж Європа.

І остання порада: не поспішайте купувати саму останню модель пилососа. Технологічно вона може майже нічим не відрізнятися від попередньої, але коштувати буде гарантовано дорожче, просто тому, що нова – тут усе так само, як у колекціях модного одягу.

неділя, 18 липня 2010 р.

LG KP500 доводить привабливість touch технологій

Cенсорний телефон LG KP500 вибрали більш двох мільйонів людей в усьому світі

Компанія LG Electronics (LG), світовий лідер і технологічний новатор в області мобільних комунікацій, повідомляє про успішні продажі одного із самих доступних телефонів з повністю сенсорним дисплеєм - LG KP500.
LG KP500 – це сучасний тачфон, який відрізняє використання передових функцій і приваблива ціна. У Європі LG KP500 придбали більш ніж 1.2 мільйона покупців, а в Азії й на ринках, що розвиваються, включаючи Латинську Америку, було продано 600 000 екземплярів. На сьогоднішній день у Кореї цей тачфон є самим популярним мобільним телефоном: цю модель придбали більш 100 000 людей ( за станом на березень цього року), а його щоденні продажі досягають 4500 екземплярів.

Ціна – не єдина приваблива сторона LG KP500. До переваг моделі ставиться інтерфейс: мультимедійними функціями легко управляти за допомогою віджетів. Є сенсорні ігри, які активуються одним дотиком до 3.0-дюймовому екрану.

Крім того, що в телефоні LG KP500 використовуються кращі технології, він ще й чудово виглядає. Телефон має тонкий корпус 11.9 мм. LG KP500 був спочатку випущений у чотирьох кольорах Black, Vandyke Brown, Anodizing Silver і Elegant Gold, а в цей час пропонується вже в десяти різних відтінків. LG планує випустити модель KP500 у ще більш широкій колірній гамі для задоволення смаків широкої кількості покупців.

«Зростаючі продажі LG KP500 і наступний запуск подібних мобільних телефонів іншими виробниками доводять, що LG продовжує бути інноваційним лідером у сенсорних технологіях, і ми мають намір зберігати наші позиції», сказав пан Скотт Анн (Skott Ahn).

Компанія LG розширить дистрибуцію LGKP500 з 40 до 60 країн для досягнення обсягу світових продажів в 10 мільйонів штук.

Вибираємо посудомийну машину

Ще років 10 назад наші вітчизняні господарки могли тільки мріяти про таке чудо техніки, яке б мило й сушило кухонний посуд. Зараз посудомийна машина міцно ввійшла в наше життя, і її наявність у будинку продиктована не примхою, а необхідністю.

Життя все прискорюється, і витрачати час на миття посуду вважається справою порожньою і нераціональною. Зайшовши в магазин побутової техніки, ви зверніть увагу, що пропозиція по посудомийним машинам не обмежується однією-двома моделями.

Як же вибрати ту єдину помічницю, яка буде служити нам вірою й правдою? Так досить просто.
Розповімо про принцип роботи посудомийної машини, щоб точніше вирішити поставлене завдання. Схема роботи посудомийної машини приблизно така: у машині перебувають 2 підноси для посуду, прямо під їхньою підставою закріплені спеціальні лопати, у яких є отвори. Через ці отвори й подається в машину вода, холодна, або попередньо підігріта відповідно до обраної програми мийки. Лопати під час роботи машини працюють, вода, таким чином, розноситься по всій машині. Якщо заглянути усередину машини, то можна побачити й інші отвори, у які подається вода.

Звичайно вони розташовані зверху, іноді з боків машини. Цей принцип роботи характерний для всіх моделей машин. Відрізняє різні моделі друг від друга, насамперед, зовнішній вигляд і наявність додаткових опцій, наприклад функція запобігання протічок, функція променя на підлозі. Управління машини може бути механічним (ручка для вибору програм) і електронним (інформація про мийку виводиться на рідкокристалічний дисплей). Звичайно, електронна машина розумніша, вона дозволяє бачити етапи мийки, коректувати програми, уся інформація наочна. Однак є й давно відоме фахівцям правило, що чим простіше механізм, тим чіткіше він працює. До того ж механічну машину простіше полагодити, а електроніка зажадає висококваліфікованої допомоги фахівця.

На що ж ще варто звернути увагу при виборі машини? Дійсно варто звертати увагу на те, як улаштовані полиці для посуду, скільки яких власників є, чи є зручні упори для склянок, тарілок, каструль. Розташування посуду відіграє дуже велику роль, і визначає якість мийки. Досить припуститися помилки при розміщенні посуду, і машина не зможе змити з неї жир і залишки їжі. Вода подається на полиці знизу, ураховуйте, будь ласка, цей факт при розміщенні склянок, тарілок, сковорідок і каструль. Усі місткі предмети повинні дивитися лоном униз.

При виборі посудомийної машини враховуйте її дизайн, причому особливу увагу приділите тому, наскільки він відповідає інтер'єру вашої кухні. Гарний розв'язок –посудомийна машина, що вбудовується, її фасад легко закривається панеллю, і вона не дисонує з дизайном кухні. До речі, у випадку, якщо ви купуєте посудомийну машину, що вбудовується, то зверніть увагу на наявність опції «промінь на підлозі». Ця додаткова функція дозволить вам побачити, що ваша машина вже закінчила працювати й посуд можна виймати.

Якщо у вас більша родина, то подумайте про покупку великої посудомийки, наприклад, на 12 приладів. У стандартній машині ви зможете розташувати 9 приладів посуду.

Відчуття домашнього кінотеатру з новими моніторами LG серії W43 С співвідношенням сторін 16:9

Нові монітори серії W43 ідеально відтворюють зображення Full HD 1080p без викривлень, чорних смуг і розтягування

Компанія LG Electronics, лідер на ринку плоскопанельних дисплеїв, повідомила про випуск нової серії моніторів W43 з дозволом Full HD і зі співвідношенням сторін 16:9, що дозволяють демонструвати кінофільми, ігри й інші матеріали в повний розмір, з високою роздільною здатністю й без викривлень. Монітори серії W43 мають розміри від 18,5 до 23 дюймів, відрізняються стильним дизайном, який підкреслюється злегка закругленими лініями. Додаткову привабливість серії W43 надають такі функції, як 4:3 in Wide і Photo Effects.

Згідно із прогнозами останніх маркетингових досліджень, в 2009 г частка продажів моніторів формату 16:9 складе 38% від усіх продажів і виросте до 68% в 2011 р. Це пояснюється зростаючою популярністю обладнань Full HD, таких як ігрові консолі наступного покоління, плеєри Blu-ray, цифрові відеопрогравачі, цифрові фото- і відеокамери. Нова серія LG W43 спеціально розроблена для того, щоб максимально чітко відображати Full HD контент. Це оптимальний вибір для тих, хто шукає монітор за розумною ціною із чудовим зображенням. Більше того, це ідеальний монітор для домашнього кінотеатру.

Стильний вид і плавні лінії створюють елегантний дизайн монітора серії W43. Він сподобається тим, хто опікується про те, як виглядає інтер'єр удома або офісу. Обов'язково прикрасить будь-яке приміщення й зробить приємним перегляд кінофільмів, роботу на комп'ютері або гру.

Завдяки набору функцій Fun Package монітори серії W43 принесуть ще більше задоволення всій родині. Наприклад, режим 4:3 in Wide дозволяє коректно відображати ігри й фільми зі співвідношенням сторін 4:3 на широкоформатному екрані, а не спотворювати їх. Функція Photo Effects сподобається аматорам потокового відео або слайд-шоу. Натисканням однієї кнопки до зображення можна застосувати один із чотирьох візуальних ефектів: «Natural», «Gaussian Blur», «Sepia», «Monochrome», не запускаючи програми редагування графіки, щоб пожвавити перегляд.

Монітори серії W43 мають високий коефіцієнт динамічної контрастності – 30 000:1 і час відгуку – 5 мс.

Ширококутова камера Samsung WB100


Компанія Samsung останнім часом значно усталила свої позиції в області Amoled-технологій, продемонструвавши досягнення, зокрема, на виставці CES. Тут компанія представила революційні Amoled-телевізори. Завдяки синергії між різними підрозділами Samsung, досягнення й технологічні прориви знаходять застосування в безлічі різних продуктів, у тому числі й у цифрових камерах. Ця синергія, зокрема, виявилася в 3-дюймовому Amoled-дисплеї камери WB100.

При виготовленні дисплея цієї камери використовуються ті ж технології, які застосовуються в Amoled-телевізорах Samsung. У порівнянні зі звичайним РК-дисплеєм TFT, Amoled-екран моделі WB100 споживає менше енергії й забезпечує високий рівень контрасту — 10 000:1, що дозволяє відображати природній чорний колір і насичені відтінки всього спектра. Крім того, дисплеєм зручно користуватися навіть на яскравому сонці. Amoled-екран має практично необмежені кути огляду: при будь-якому ракурсі кольори залишаються незмінними.

Нова камера Samsung WB100 здатна записувати відео високої чіткості у форматі 720p. Для перегляду відео й фотографій камеру можна прямо підключити до телевізора через інтерфейс HDMI за допомогою дока-станції. 5-кратний оптичний зум камери може використовуватися під час запису відео, а завдяки кодеку Н.264 (спеціальний кодек для Hd-відео, який дозволяє скоротити розмір Mjpeg-відео в кілька раз — від трьох до п'яти) користувачі WB100 зможуть записувати більше відео в Hd-дозволі.

Для підвищення якості знімків у камері застосовуються оптичний і цифровий стабілізатори зображення, які допомагають запобігти появі змазаних кадрів. За замовчуванням використовується оптичний стабілізатор, але в складних умовах зйомки користувач може активувати й цифровий стабілізатор зображення.

«Камера WB100 наочно демонструє те, як різні підрозділи Samsung можуть створити продукт із незаперечними конкурентними перевагами, -говорить віце-президент по стратегічному маркетингові Samsung Digital Imaging Чун-Юний Геть(Choonghyun Hwang). -нова камера є продуктом синергії різних підрозділів Samsung. У цій моделі крім потужної начинки й оптики знайшли застосування суперсучасний Amoled-дисплей і функція запису Hd-відео. У підсумку вийшла одна із самих компактних камер у всій лінійці компанії».

Незважаючи на простоту керування, камера WB100 підійде й більш досвідченим користувачам, які зможуть скористатися ручними настроюваннями-пріоритет витримки, пріоритет діафрагми, а також повністю ручний режим. Компанія Samsung також використовувала в новій камері свою фірмову технологію Advanced Picture Mode. З її допомогою користувач може точно настроїти відтінки кольорів вибором колірної температури в діапазоні 2 800-10 000K із кроком 100 ДО.

Для тих, кому потрібна максимально проста в керуванні камера, WB100 пропонує повний набір установлених режимів, які дозволять робити якісні знімки в будь-яких умовах. При цьому, завдяки режиму Smart Auto, користувачеві не доведеться вибирати потрібний режим-камера сама активує один з 11 режимів, виходячи з умов зйомки. Наприклад, режим Smart Auto вибере установку «Пейзаж», якщо користувач знімає гірський масив, або режим «Портрет» - коли фотограф переведе об'єктив на свого супутника.

У камері WB100 передбачена функція Samsung Smart Album. Ця утиліта дозволяє користувачеві швидко знаходити потрібний кадр з безлічі записаних на карті пам'яті. Smart Album автоматично сортує файли, надаючи можливість робити пошук по даті зйомки, типу файлу (фото, відео, аудіо)і колірній схемі зображення(кольорове, ч/б, спеціальні ефекти).

У новій камері реалізовані всі останні розробки Samsung, що допомагають одержувати якісні знімки. Функція розпізнавання посмішки автоматично робить зйомку, коли модель посміхається, а функція Blink Detection рятує від знімків, де людей зображений із заплющеними очима: ця система визначає таку ситуацію й автоматично робить три додаткові кадри. Ще одна унікальна функція камери-beauty Shot- відповідає за одержання найбільш природнього відтінку шкіри й приховання різних її дефектів.

Крім того, у камері WB100 вирішене питання втрати зображень через випадкове видалення. Функція «Кошик» створює на карті пам'яті окрему папку, у яку попадають усі вилучені зображення. У випадку видалення потрібного файлу його легко можна відновити.

четвер, 24 червня 2010 р.

Друга модель 3D-телевізорів LG - це LX6500


LG представляє другу свою модель у лінійці рідкокристалічних 3D-телевізорів c ДLG - LX6500. Висока якість відтворення тривимірного формату досягнуто завдяки рівню динамічної контрастності 8 000 000:1, технології Trumotion 200 Гц, дозволу Full HD, а також часу відгуку матриці в 2,2 мс. Одна пара затворних окулярів виробництва LG (модель AG-S100) додається в комплекті з 3D-телевізором LX6500. Затворні окуляри виробництва LG можна також придбати окремо.

Прикмета літа

Почалося довгоочікуване літо, а, виходить, з невідворотністю сезонних змін у природі в наших будинках от-от відключать гарячу воду. Якщо вже не відключили.

На два, а то й на три тижні. На профілактику. Або ремонт. Не важливо. Немає гарячої в крані - і вже якось дискомфортно.

У заміських же будинках колонка - річ цілком розповсюджена, давно й успішно експлуатована, а сучасні агрегати й зовсім - сама довершеність. Їх не треба підпалювати сірниками - там використовують електронний або п’єзорозпал, у них практично виключається витік газу. Такі колонки обладнані датчиками тяги й захисними обладнаннями, які відразу відключать газ при падінні тиску води. У колонках, що працюють при малому напорі води, до того ж є спеціальні обладнання, що запобігають закипанню води в теплообміннику.

Для середньостатистичної родини фахівці рекомендують колонки з потужністю до 24 кВт і продуктивністю 13-14 л/хв ( При митті посуду витрата гарячої води - 3-4л/хв; приймання душу - 7-8 л/хв) На українському ринку широко представлені газові колонки як вітчизняного, так і імпортного виробництва (Німеччина - Junkers, Bosch, Швеція - Eletrolux, Туреччина - Demir Dokum, Італія - Ariston і інші).

Вартість залежно від моделі - від 140 до 700 доларів.

В останнє десятиліття багато городян обзавелися й водонагрівачами накопичувального типу. Ці прилади особливо зручні там, де гарячу воду відключають надовго або її немає зовсім. Особливою популярністю серед українців, не в останню чергу завдяки гарній ціні, користуються італійські Теrmex, Ariston, турецькі Demir Dokum. У більш дорогому ціновому сегменті - німецькі Vaillant і Stiebel Eltron. Водонагрівачі накопичувального або ємнісного типу - це термоізольована ємність, у якій установлений тен. Він нагріває холодну воду, що гріється до заданої температури (85 С) і автоматично відключається. Час нагрівання води залежить від обсягу й заданої температури. Рекомендують установлювати її ледве вище 60 С, оскільки в замкненому обсязі при більш низьких температурах створюються сприятливі умови для розмноження легіонел - небезпечних для здоров'я бактерій.

Нагрівачі накопичувального типу мають діапазон потужності від 0,85 до 6 кВт, для міської квартири оптимальною уважають потужність близько 2кВт і обсягом 80 -100л, а для заміського будинку - ємністю від 300 л. У кожному разі для них необхідні окрема електрична підводка із заземленням і окремий автомат на розподільному щитку. Вартість накопичувальних приладів коливається в діапазоні від 100 до 670 доларів залежно від обсягу бака, потужності й виробника.

Усім зручні накопичувальні агрегати, за винятком одного моменту: далеко не в кожну ванну кімнату в наших типовушках можна вписати місткий бак. Та і підводні шланги із кранами навряд чи додадуть додатковий шарм інтер'єру.
Однак один із самих зручних способів одержати гарячу воду в міській квартирі на час відключення від централізованого водопостачання - це проточний нагрівач. Дійсно, цей період відключень триває якихось 2-3 тижні в рік, тому чи варто вкладати значні суми в агрегати накопичувального типу, особливо при невеликих площах ванних кімнат? Років п'ятнадцять назад, на зорі перебудови в магазинах з'явилася безліч напівкустарних проточних нагрівачів із серії: надягнув насадку на кран, підключив у розетку - і користуйся на здоров'я! Але цей, з дозволу сказати, нагрівач насправді нічого не нагрівав і до того ж найчастіше "бився" струмом.

Пізніше в продажу з'явилися якісні імпортні проточні нагрівачі. Одним з перших на наш ринок вийшли ізраїльтяни з агрегатом Аtmor. По співвідношенню ціна - якість прилади цієї серії виявилися цілком підходящими для споживача, і дотепер Аtmor є самими популярними водонагрівачами проточного типу в нашій країні.

Прилади такого типу безпечні, компактні, досить естетичні. Вони підключаються до мережі 220 В, легко монтуються й нескладні в експлуатації.

Принцип дії гранично простий: холодна вода проходить по трубках усередині корпуса приладу, нагрівається теном і виходить назовні вже гарячою. Температура регулюється винятково напором води - чим тонше струмінь, тим вода гарячіше. Але слід пам'ятати, що, у порівнянні зі звичайною душовою насадкою, у водонагрівачах проточної дії насадки мають менший розтин, за рахунок чого тиск води на виході зростає, і створюється ілюзія повноцінного струменя. Тому, якщо в процесі експлуатації ви помітите ослаблення напору, необхідно терміново очистити отвір від солей, щоб уникнути перегріву нагрівального елемента.

У цьому сезоні на ринку з'явилася нова серія Atmor-Platinum. У ній представлені нагрівачі води окремо для кухні й для душу - потужністю від 3,5 до 7 кВт і сполучені, що дозволяють одночасно обслуговувати дві точки водозабору.

Знаючі люди не радять установлювати агрегати малої потужності - все-таки вода в них не прогрівається при нормальному напорі. Оптимальним для міської квартири вважають потужність 5 кВт - і навантаження на мережу прийнятне, і вода досить гаряча. Звичайно, із проточним водонагрівачем не вийде повноцінно покайфувати у гарячій ванні, але душ і комфортне миття посуду будуть доступні в будь-який час доби.

Samsung представляє OMNIA(HD)

Смартфон Samsung OMNIAHD з повністю сенсорним Amoled-екраном (діагональ-3,7 дюйма) виконаний у пізнаваному дизайні й відрізняється високою продуктивністю. Він став спадкоємцем торішньої моделі Witu, що одержала визнання споживачів, що й зміцнила лідерські позиції Samsung у сегменті повністю сенсорних телефонів. Сенсорні екрани з активною матрицею на органічних світлодіодах(Active Matrix Organic Light Emitting Diode-amoled) відрізняються глибоким кольором, якісною передачею кольору й високою чіткістю навіть при прямому сонячному освітленні, а також зниженим енергоспоживанням.

«Samsung Omniahd-цікавий новаторський продукт. Ми певні, що він повторить успіх попередньої моделі Witu або навіть перевершить його, оскільки цей телефон ідеально відповідає потребам сучасних споживачів, -сказав Дж. К. Шин, виконавчий віце-президент і глава підрозділу мобільному зв'язку Samsung Electronics.
- Представлена модель Omniahd - це висококласний смартфон для тих, кому потрібні функціональність, стиль, зручність використання й розваги, об'єднані в одному пристрої».

Функція відеозапису високої чіткості(HD)дає можливість запам'ятати події з якістю HD(720p), побачити HD-зображення на телевізорі високої чіткості за допомогою технології DLNA, а також обмінятися відео в реальному часі з користувачами сайту Qik.com. Співвідношення сторін QHD-дисплея, що відображає 16млн кольорів(16:9), дозволяє користувачам дивитися відео стандартної (SD, Standard Definition)або високої (HD, High Definition) чіткості в кінематографічних пропорціях, із субтитрами. А завдяки вбудованій камері 8 Мпикс фотографії, зроблені смартфоном, виходять чіткими і яскравими.

Споживачі можуть користуватися надшвидкім доступом в інтернет-hsupa 5,76Мбит/сек. і HSDPA 7,2Мбит/сек., що дає можливість завантажити композицію у форматі MP3 обсягом 4 МБ менше, ніж за 10 секунд, а відеофільм обсягом 40 Мб- за 1 хвилину( при ідеальному зв'язку). Великий дисплей(діагональ-3,7 дюйма)з автоматичним поворотом робить серфінг^-серфінг-веб-серфінг на смартфоні більш зручним. GPS з інтегрованим компасом буде корисний як для пішоходів, так і для водіїв завдяки сенсорному контролю навігації й голосовим підказкам.

Містка вбудована пам'ять(доступні версії 8 і 16ГБ)у комбінації з картою microsd ємністю до 32МБ дозволяє зберігати до 48ГБ інформації, що відповідає приблизно 35 фільмам DVD-якості або 18 000 фотографій по 8 Мпикс.

Зручний у використанні, інтуїтивно зрозумілий 3 D-інтерфейс OMNIAHD зробить роботу в мультизадачному середовищі максимально простою. А завдяки Samsung Mobile Widget користувач зможе створити персоналізований інтерфейс і одержувати саму актуальну інформацію з інтернету.

Як вибрати холодильник?

Головними критеріями при виборі холодильника є його розмір і обсяг. Розмір холодильника повинен бути менше, ніж розміри прорізів дверей по шляху проходження до місця передбачуваної установки холодильника.

При цьому потрібно враховувати й навколишній простір, щоб холодильник з відкритими дверцятами не створював перешкоди для проходу.

По розміру холодильники звичайно підрозділяють на:
• Маленькі холодильники. Параметри: висота від 85 до 160см, ширина близько 55см, глибина 60 см. Це звичайно низькі, вузькі, однокамерні моделі з невеликим морозильним відсіком. Підходять для невеликого приміщення, дачі або родини з однієї людини.
• Холодильники середнього розміру («азіатські»). У більшості випадків, округлої форми, невисокі й широкі (ширина може бути більш 80см), обсягом від 200 до 260 літрів. Зустрічаються двокамерні моделі. Обсягу такого холодильника цілком вистачить для родини з 2-3 людей.
• Холодильники середнього розміру або «європейського» стандарту. Висота від 170 до 205см, ширина, глибина 60см, обсяг від 260 до 350 літрів. Це двокамерні моделі, у яких морозильне відділення обсягом від 50 до 140 літрів розташоване частіше внизу. Холодильники такого розміру можна рекомендувати родині з 3-4 людей.
• Більші холодильники. Обсяг коливається від 350 до 800літрів. Висота від 195 см до 210 см.

При виборі обсягу холодильника орієнтуватися потрібно на свої звички або спосіб життя. Якщо ви восени заморожуєте багато свіжих овочів і фруктів, зверніть увагу на моделі з великою морозильною камерою. Якщо ви звикли заготовляти продукти на два тижні вперед, краще придбати холодильник великого корисного обсягу холодильної камери.

Якщо ви вибираєте холодильник середнього або великого обсягу, перед вами встане також вибір між одно- і двокомпресорними моделями. З технічної точки зору, правильніше було б зупинити свій вибір на двохкомпресорному холодильнику, при цьому враховуючи, що такі моделі коштують дорожче.

Переваги:

• Зручне керування. Два компресори – це дві абсолютно незалежні системи. Можна зменшити температуру морозильної камери, не змінюючи при цьому температури самої холодильної камери. При від'їзді на тривалий час можна відключити холодильне відділення, залишивши працювати тільки морозильну камеру, якщо там залишаються продукти. При розморожуванні можна відключити тільки морозильну камеру, холодильна в цей час буде працювати.
• Продуктивність по холоду в таких моделей більше.
• Ресурс роботи більш високий, тому що кожний компресор увімкнуться тільки для своєї камери.

Купуючи холодильник, поцікавтеся, якою речовиною заправляється холодильна система. Це може бути R134а або R600а. Останній, як правило, забезпечує більш економічну витрату електроенергії й деякі інші переваги.

Вид керування холодильником, місце розташування морозильної камери, його функції й можливості залежать від ваших особистих переваг і матеріальних умов.

KF301: прості задоволення


Новим телефоном KF301 легко управляти, він відрізняється стильним дизайном у комбінації з досить привабливою ціною. В KF301 великий внутрішній екран 2″, великі кнопки, якими зручно набирати SMS і номера телефонів, і досить компактні розміри - 95x49x16,6 мм. Зовнішній дисплей, що відображає дзвінки, повідомлення й час, захований за нестандартною світловідбиваючою панеллю. У телефоні є вбудована камера 1,3 Мпікс із можливістю запису відео й аудіоплеєр, який підтримує всі сучасні формати.

Купівля праски не жарт

До купівлі речей потрібно походити з повною серйозністю й відповідальністю, щоб згодом не жалувати про витрачених даремно грошах.

При цьому треба пам'ятати головне правило покупця: дорожче - не значить краще. Адже найчастіше товар пропонується по зовсім фантастичній ціні тільки завдяки модному дизайну або навіть просто через його приналежність до широко розкрученої торговельної марки.

У жодному разі не купуйте продукцію на китайських ринках: вам стовідсотково підсунуть підробку, до того ж неякісну. Раджу звертатися у великі магазини, що торгують побутовою технікою. У цьому випадку ви придбаєте "рідний" товар, до того ж кваліфіковані консультанти підкажуть вам, який саме прилад буде для вас оптимальним варіантом.

У цій статті ми поговоримо про такий необхідної в домашньому побуті речі, як праска. Перед покупкою насамперед вирішіть, для чого саме вам потрібний праска. Якщо у вашій квартирі крім власної персони живе ще й численна родина, і гардероб до відмови забитий одягом, незамінною буде праска з максимальною потужністю (2000-2400 Вт) і паровою подачею. Але майте на увазі, що така купівля полегшить ваш гаманець приблизно на $70-90. Можна навіть придбати парову станцію, за допомогою якої час прасування скоротиться до мінімуму. Але, по-перше, вона займає місця більше звичайної праски, а по-друге, коштують такі прилади досить дорого, у межах $120-170, що доступно тільки людям заможним.

Якщо ж ви - людей самотня, то вам цілком вистачить праски середньої потужності (~ 1500 Вт). Не менш важлива й вагова категорія праски. Це в часи вугільних і чавунних прасок білизна прасувалась в основному завдяки непід'ємній вазі приладу. Сьогодні ж у цьому немає ніякої необхідності, тому чим легше праска, тим простіше вам буде з нею справлятися, хоча комусь подобаються й праски поважче.

Окремим пунктом відзначимо резервуар для води. У цьому випадку чим більше ємність, тим краще. Найпоширеніші моделі - з ємністю на 250 мол. Найбільший резервуар на сьогоднішній день - 350 мл (одне з досягнень компанії Siemens).

Підошва. Вона є найважливішим елементом праски. Саме від неї в основному залежить ваш успіх на "гладильнім" поприщі. Спочатку вам треба вирішити, яка саме якість підошви відіграє для вас головну роль - міцність або легкість ковзання. Якщо перше - то в основі підошви повинна лежати нержавіюча сталь, яка вже протягом декількох десятиліть утримує першість, будучи дотепер найпоширенішим матеріалом для виготовлення підошви праски. Правда, щоб усунути цей недолік, прилади багатьох виробників (Braun, Siemens, Bosch, Tefal і ін.) при паротворенні утворюють спеціальну повітряну подушку між підошвою й тканиною, полегшуючи ковзання праски.

Але все-таки вона не замінить підошви, у складі якої уже є матеріали, що забезпечують високий коефіцієнт ковзання. Найчастіше це звичайне емальоване покриття, яке хоч і має настільки незамінну властивість все-таки є матеріалом ніжним і ранимим, і при необережному обігу на такій підошві можуть з'явитися подряпини й відколи.


Далі, зверніть увагу на різноманіття функцій парової подачі. Не варто купувати праску, у якої немає постійної подачі пари й парового удару, які необхідні для розгладження глибоких складок: якщо навіть і без подачі пари складка зникла з поверхні тканини, не можна бути впевненим, що назавжди: швидше за все, через 1-2 години вона з'явиться знову. Спірним питанням для вас може стати тільки наявність/відсутність функції вертикального відпарювання. Якщо ви гладите штори, не знімаючи їх з карнизу, а пальто й піджаки - з вішалки, то навряд чи така функція вам знадобиться. Але в кожному разі, зайвою вона не буде. До того ж моделі з потужним паровим ударом уже мають на увазі й наявність вертикального викиду пари.


Якщо ви прагнете, щоб праска прослужила довго, то він повинен бути оснащений захисними функціями (противапняний стрижень, функція самоочистки й ін.). У кожної фірми захисні функції діють по різних принципах, тому поцікавтеся в продавця, чим оснащена модель і як ці функції працюють. Тут важко порадити що-небудь конкретне, як говориться, на смак і колір... Хоча не рекомендуємо вам купувати праску зі змінним картриджем, тому що купити запасний буде не так-то просто, велика ймовірність, що доведеться об'їхати не один магазин, перш ніж ви його знайдете.

Отже, ви вже з'ясували для себе, який прилад вас улаштує повністю. Залишилися дріб'язки: вибрати, що сподобався дизайн і прикинути суму, яку ви готові віддати за покупку. Головне, що треба враховувати при цьому - торговельну марку праски. Philips, Siemens, Braun, Tefal, Rowenta, Bosch є лідерами по виробництві побутової техніки. Їхня якість надійніше, а самі прилади коштують дорожче, $60-80. Якщо ви при покупці розраховуєте на суму в $20-30, то вам слід звернути увагу на праски Scarlett, Unit, Binatone, Clatronic, Vitek, Vigor і ін.

Вибираємо пральну машину


Пральна машина - автомат сьогодні вже не дивина, а невід'ємна частина інтер'єру багатьох квартир. Майже кожний зустрічався із проблемою вибору.

Для тих, хто тільки вирішив придбати пральну машину, пропонуємо кілька рад.


1. Перше, із чим варто визначитися, де поставити пральну машину. Від цього прямо залежать розміри вашої машини.

2. Прямо з вибором місця розташування зв'язане й друге питання - вид завантаження: вона може бути вертикальна або фронтальна.

3. Третє питання - ціна, за яку ви прагнете придбати пральну машину. Якщо ви обмежені в засобах, то не варто гнатися за пральними машинами зі славетними іменами. Як правило, вони коштують дорожче.. До того ж більш дорогі моделі й у ремонті виявляться дорожче.

4. Наступний етап - визначення необхідності наявності сушіння. Машини із сушінням коштують дорожче. Тому, якщо ви не маєте обмежень у засобах, то цілком можна придбати машину із сушінням. Звичайно, можна придбати пральну машину із сушінням навіть за 311 доларів (Ardo WD 800), але при цьому ви одержите не найвищу якість як прання, так і сушіння.

5. Якщо для Вас важлива якість прання, віджиму й сушіння, слід звернути увагу на клас якості виконання кожної із цих процедур. В описі майже всіх моделей вказуються класи прання, віджиму, сушіння й енергоспоживання. Зверніть увагу на те, що принаймні поки клас енергоспоживання не дуже нас цікавить.

6. Програми. Кожна пральна машина має 3-4 основні групи програм. Вони, як правило, відповідають основним видам тканин (бавовна й льон; синтетичні тканини; тонкі тканини з бавовни, шовку, синтетики; вовна). Крім цього, у пральній машині можуть бути передбачені додаткові програми й функції. Звичайно, їхня кількість у різних моделях неоднакова. Необхідність тих або інших функцій визначається вже особистими перевагами.

7. Принципи прання. Пральні машини різних виробників мають різний принцип прання.

8. Обсяг барабана. Як правило, різні моделі відрізняються обсягом барабана.

9. Віджим. Одним з показників, на який часто звертають увагу, є кількість оборотів при віджимі.

10. Панель керування. Спілкування із пральною машиною відбувається за допомогою панелі керування, тому від того, наскільки вона зручна й доступна, залежить простота експлуатації пральної машини.

11. Шум. Один з факторів, який створює незручності при роботі пральної машини - видаваний шум. Як правило, більш дорогі пральні машини мають більш низький рівень шуму. Але не завжди є резон за це переплачувати. Якщо ви встановлюєте пральну машину у ванній кімнаті, то при закритих дверях швидше за все Вам не буде заважати практично будь-яка модель. Інша справа - установка машини на кухні. Модні зараз арки припускають відсутність дверей. У цьому випадку рівень шуму більше 70 дб Ви досить добре почуєте навіть у далекій кімнаті.

12. Підключення. Деякі моделі пральних машин підключаються до гарячої води. При цьому не витрачається електроенергія на нагрівання води. Але є одна велика незручність у порівнянні з підключенням до холодної води. У наших будинках, особливо часто це трапляється влітку, надовго відключають гарячу воду. Інший момент - якість гарячої води змушує бажати кращого. Тому, швидше за все на цьому заощаджувати не варто.

13. Відкривання дверцят. У деяких моделях дверцята люка відкривається ручкою, розташованою безпосередньо на ньому. В інших - кнопкою на панелі керування. Пральні машини, що відкриваються натисканням кнопки більш безпечні для дітей. Кнопку сутужніше нажати, так до того ж вона й перебуває вище. Крім того, варто відзначити, дверцята в різних моделей відкриваються під різним кутом. Більш зручно закладати й виймати білизну, якщо можна розгорнути дверцята люка на 180 градусів.

14. Контролюючі обладнання. Сучасні пральні машини оснащені різноманітним контролюючим обладнаннями.