четвер, 24 червня 2010 р.

Як вибрати холодильник?

Головними критеріями при виборі холодильника є його розмір і обсяг. Розмір холодильника повинен бути менше, ніж розміри прорізів дверей по шляху проходження до місця передбачуваної установки холодильника.

При цьому потрібно враховувати й навколишній простір, щоб холодильник з відкритими дверцятами не створював перешкоди для проходу.

По розміру холодильники звичайно підрозділяють на:
• Маленькі холодильники. Параметри: висота від 85 до 160см, ширина близько 55см, глибина 60 см. Це звичайно низькі, вузькі, однокамерні моделі з невеликим морозильним відсіком. Підходять для невеликого приміщення, дачі або родини з однієї людини.
• Холодильники середнього розміру («азіатські»). У більшості випадків, округлої форми, невисокі й широкі (ширина може бути більш 80см), обсягом від 200 до 260 літрів. Зустрічаються двокамерні моделі. Обсягу такого холодильника цілком вистачить для родини з 2-3 людей.
• Холодильники середнього розміру або «європейського» стандарту. Висота від 170 до 205см, ширина, глибина 60см, обсяг від 260 до 350 літрів. Це двокамерні моделі, у яких морозильне відділення обсягом від 50 до 140 літрів розташоване частіше внизу. Холодильники такого розміру можна рекомендувати родині з 3-4 людей.
• Більші холодильники. Обсяг коливається від 350 до 800літрів. Висота від 195 см до 210 см.

При виборі обсягу холодильника орієнтуватися потрібно на свої звички або спосіб життя. Якщо ви восени заморожуєте багато свіжих овочів і фруктів, зверніть увагу на моделі з великою морозильною камерою. Якщо ви звикли заготовляти продукти на два тижні вперед, краще придбати холодильник великого корисного обсягу холодильної камери.

Якщо ви вибираєте холодильник середнього або великого обсягу, перед вами встане також вибір між одно- і двокомпресорними моделями. З технічної точки зору, правильніше було б зупинити свій вибір на двохкомпресорному холодильнику, при цьому враховуючи, що такі моделі коштують дорожче.

Переваги:

• Зручне керування. Два компресори – це дві абсолютно незалежні системи. Можна зменшити температуру морозильної камери, не змінюючи при цьому температури самої холодильної камери. При від'їзді на тривалий час можна відключити холодильне відділення, залишивши працювати тільки морозильну камеру, якщо там залишаються продукти. При розморожуванні можна відключити тільки морозильну камеру, холодильна в цей час буде працювати.
• Продуктивність по холоду в таких моделей більше.
• Ресурс роботи більш високий, тому що кожний компресор увімкнуться тільки для своєї камери.

Купуючи холодильник, поцікавтеся, якою речовиною заправляється холодильна система. Це може бути R134а або R600а. Останній, як правило, забезпечує більш економічну витрату електроенергії й деякі інші переваги.

Вид керування холодильником, місце розташування морозильної камери, його функції й можливості залежать від ваших особистих переваг і матеріальних умов.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.