четвер, 24 червня 2010 р.

Вибираємо пральну машину


Пральна машина - автомат сьогодні вже не дивина, а невід'ємна частина інтер'єру багатьох квартир. Майже кожний зустрічався із проблемою вибору.

Для тих, хто тільки вирішив придбати пральну машину, пропонуємо кілька рад.


1. Перше, із чим варто визначитися, де поставити пральну машину. Від цього прямо залежать розміри вашої машини.

2. Прямо з вибором місця розташування зв'язане й друге питання - вид завантаження: вона може бути вертикальна або фронтальна.

3. Третє питання - ціна, за яку ви прагнете придбати пральну машину. Якщо ви обмежені в засобах, то не варто гнатися за пральними машинами зі славетними іменами. Як правило, вони коштують дорожче.. До того ж більш дорогі моделі й у ремонті виявляться дорожче.

4. Наступний етап - визначення необхідності наявності сушіння. Машини із сушінням коштують дорожче. Тому, якщо ви не маєте обмежень у засобах, то цілком можна придбати машину із сушінням. Звичайно, можна придбати пральну машину із сушінням навіть за 311 доларів (Ardo WD 800), але при цьому ви одержите не найвищу якість як прання, так і сушіння.

5. Якщо для Вас важлива якість прання, віджиму й сушіння, слід звернути увагу на клас якості виконання кожної із цих процедур. В описі майже всіх моделей вказуються класи прання, віджиму, сушіння й енергоспоживання. Зверніть увагу на те, що принаймні поки клас енергоспоживання не дуже нас цікавить.

6. Програми. Кожна пральна машина має 3-4 основні групи програм. Вони, як правило, відповідають основним видам тканин (бавовна й льон; синтетичні тканини; тонкі тканини з бавовни, шовку, синтетики; вовна). Крім цього, у пральній машині можуть бути передбачені додаткові програми й функції. Звичайно, їхня кількість у різних моделях неоднакова. Необхідність тих або інших функцій визначається вже особистими перевагами.

7. Принципи прання. Пральні машини різних виробників мають різний принцип прання.

8. Обсяг барабана. Як правило, різні моделі відрізняються обсягом барабана.

9. Віджим. Одним з показників, на який часто звертають увагу, є кількість оборотів при віджимі.

10. Панель керування. Спілкування із пральною машиною відбувається за допомогою панелі керування, тому від того, наскільки вона зручна й доступна, залежить простота експлуатації пральної машини.

11. Шум. Один з факторів, який створює незручності при роботі пральної машини - видаваний шум. Як правило, більш дорогі пральні машини мають більш низький рівень шуму. Але не завжди є резон за це переплачувати. Якщо ви встановлюєте пральну машину у ванній кімнаті, то при закритих дверях швидше за все Вам не буде заважати практично будь-яка модель. Інша справа - установка машини на кухні. Модні зараз арки припускають відсутність дверей. У цьому випадку рівень шуму більше 70 дб Ви досить добре почуєте навіть у далекій кімнаті.

12. Підключення. Деякі моделі пральних машин підключаються до гарячої води. При цьому не витрачається електроенергія на нагрівання води. Але є одна велика незручність у порівнянні з підключенням до холодної води. У наших будинках, особливо часто це трапляється влітку, надовго відключають гарячу воду. Інший момент - якість гарячої води змушує бажати кращого. Тому, швидше за все на цьому заощаджувати не варто.

13. Відкривання дверцят. У деяких моделях дверцята люка відкривається ручкою, розташованою безпосередньо на ньому. В інших - кнопкою на панелі керування. Пральні машини, що відкриваються натисканням кнопки більш безпечні для дітей. Кнопку сутужніше нажати, так до того ж вона й перебуває вище. Крім того, варто відзначити, дверцята в різних моделей відкриваються під різним кутом. Більш зручно закладати й виймати білизну, якщо можна розгорнути дверцята люка на 180 градусів.

14. Контролюючі обладнання. Сучасні пральні машини оснащені різноманітним контролюючим обладнаннями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.