четвер, 24 червня 2010 р.

Купівля праски не жарт

До купівлі речей потрібно походити з повною серйозністю й відповідальністю, щоб згодом не жалувати про витрачених даремно грошах.

При цьому треба пам'ятати головне правило покупця: дорожче - не значить краще. Адже найчастіше товар пропонується по зовсім фантастичній ціні тільки завдяки модному дизайну або навіть просто через його приналежність до широко розкрученої торговельної марки.

У жодному разі не купуйте продукцію на китайських ринках: вам стовідсотково підсунуть підробку, до того ж неякісну. Раджу звертатися у великі магазини, що торгують побутовою технікою. У цьому випадку ви придбаєте "рідний" товар, до того ж кваліфіковані консультанти підкажуть вам, який саме прилад буде для вас оптимальним варіантом.

У цій статті ми поговоримо про такий необхідної в домашньому побуті речі, як праска. Перед покупкою насамперед вирішіть, для чого саме вам потрібний праска. Якщо у вашій квартирі крім власної персони живе ще й численна родина, і гардероб до відмови забитий одягом, незамінною буде праска з максимальною потужністю (2000-2400 Вт) і паровою подачею. Але майте на увазі, що така купівля полегшить ваш гаманець приблизно на $70-90. Можна навіть придбати парову станцію, за допомогою якої час прасування скоротиться до мінімуму. Але, по-перше, вона займає місця більше звичайної праски, а по-друге, коштують такі прилади досить дорого, у межах $120-170, що доступно тільки людям заможним.

Якщо ж ви - людей самотня, то вам цілком вистачить праски середньої потужності (~ 1500 Вт). Не менш важлива й вагова категорія праски. Це в часи вугільних і чавунних прасок білизна прасувалась в основному завдяки непід'ємній вазі приладу. Сьогодні ж у цьому немає ніякої необхідності, тому чим легше праска, тим простіше вам буде з нею справлятися, хоча комусь подобаються й праски поважче.

Окремим пунктом відзначимо резервуар для води. У цьому випадку чим більше ємність, тим краще. Найпоширеніші моделі - з ємністю на 250 мол. Найбільший резервуар на сьогоднішній день - 350 мл (одне з досягнень компанії Siemens).

Підошва. Вона є найважливішим елементом праски. Саме від неї в основному залежить ваш успіх на "гладильнім" поприщі. Спочатку вам треба вирішити, яка саме якість підошви відіграє для вас головну роль - міцність або легкість ковзання. Якщо перше - то в основі підошви повинна лежати нержавіюча сталь, яка вже протягом декількох десятиліть утримує першість, будучи дотепер найпоширенішим матеріалом для виготовлення підошви праски. Правда, щоб усунути цей недолік, прилади багатьох виробників (Braun, Siemens, Bosch, Tefal і ін.) при паротворенні утворюють спеціальну повітряну подушку між підошвою й тканиною, полегшуючи ковзання праски.

Але все-таки вона не замінить підошви, у складі якої уже є матеріали, що забезпечують високий коефіцієнт ковзання. Найчастіше це звичайне емальоване покриття, яке хоч і має настільки незамінну властивість все-таки є матеріалом ніжним і ранимим, і при необережному обігу на такій підошві можуть з'явитися подряпини й відколи.


Далі, зверніть увагу на різноманіття функцій парової подачі. Не варто купувати праску, у якої немає постійної подачі пари й парового удару, які необхідні для розгладження глибоких складок: якщо навіть і без подачі пари складка зникла з поверхні тканини, не можна бути впевненим, що назавжди: швидше за все, через 1-2 години вона з'явиться знову. Спірним питанням для вас може стати тільки наявність/відсутність функції вертикального відпарювання. Якщо ви гладите штори, не знімаючи їх з карнизу, а пальто й піджаки - з вішалки, то навряд чи така функція вам знадобиться. Але в кожному разі, зайвою вона не буде. До того ж моделі з потужним паровим ударом уже мають на увазі й наявність вертикального викиду пари.


Якщо ви прагнете, щоб праска прослужила довго, то він повинен бути оснащений захисними функціями (противапняний стрижень, функція самоочистки й ін.). У кожної фірми захисні функції діють по різних принципах, тому поцікавтеся в продавця, чим оснащена модель і як ці функції працюють. Тут важко порадити що-небудь конкретне, як говориться, на смак і колір... Хоча не рекомендуємо вам купувати праску зі змінним картриджем, тому що купити запасний буде не так-то просто, велика ймовірність, що доведеться об'їхати не один магазин, перш ніж ви його знайдете.

Отже, ви вже з'ясували для себе, який прилад вас улаштує повністю. Залишилися дріб'язки: вибрати, що сподобався дизайн і прикинути суму, яку ви готові віддати за покупку. Головне, що треба враховувати при цьому - торговельну марку праски. Philips, Siemens, Braun, Tefal, Rowenta, Bosch є лідерами по виробництві побутової техніки. Їхня якість надійніше, а самі прилади коштують дорожче, $60-80. Якщо ви при покупці розраховуєте на суму в $20-30, то вам слід звернути увагу на праски Scarlett, Unit, Binatone, Clatronic, Vitek, Vigor і ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.