четвер, 5 серпня 2010 р.

Як вибрати кухонну витяжку

Витяжка є однією зі складових на кухні й при її покупці Вам слід урахувати кілька порад. Технічний прогрес не стоїть на місці, тому й вибір у покупця зараз дуже великий.

Якщо класифікувати витяжки, то їх підрозділяють на підвісні, що вбудовуються, купольні.

Підвісні кухонні витяжки. Найбільше часто встановлюють традиційні або підвісні витяжки, тому що вони монтуються безпосередньо на стіну під підвісною кухонною шафкою або без нього відразу над плитою. Фільтри, як правило, у таких витяжках з акрилової тканини. Мінусом традиційної кухонної витяжки можна назвати невеликий по потужності мотор, який працює в режимі рециркуляції. Але, якщо Ви розраховуєте не дуже великою сумою грошей, те саме цей варіант буде самим оптимальним.

Вбудовані кухонні витяжки монтуються в підвісну кухонну шафку над плитою й мають висувну панель, яка збільшує площу забору повітря й полегшує керування витяжкою. Її панель при висуванні включається саме в тому режимі, у якому Ви включили витяжку такого класу. Вбудовані витяжки мають більш компактний дизайн і більш удалий у технічному плані. Найчастіше вони комплектуються двома моторами, що збільшує продуктивність. Цей тип витяжок буде не набагато дорожче підвісних.

Як правило, купольні витяжки встановлюють на стіну або над плитою й мають купольну форму. Такі витяжки бувають суцільнометалеві, металеві зі склом або обрамлені деревом. Купольні витяжки є найбільш дорогим варіантом, тому що мають різноплановий дизайн, великий асортименти форм, розмірів і кольорів.

У них установлюються різні фільтри, які по своїй структурі бувають жироуловлюючими й вугільними. Але із цих двох кращим варіантом уважається саме вугільний фільтр. Він затримує тонкі й більш дрібні частки й нейтралізує запах.

Ефективність роботи Вашої витяжки буде залежати від декількох умов, які необхідно врахувати.

Кухонна витяжка буде працювати краще, якщо відвід повітря буде виходити у вентиляційну шахту.

Вугільний фільтр повинен бути не дуже щільним, тому що він знижує ефективність роботи витяжки.

Розмір витяжки теж має значення. Тому що чим він більше, тим з більшої площі засмоктується повітря.

Безсумнівною перевагою може стати витяжка, оснащена таймером. Наприклад, Ви закінчили готовити, включили таймер, витяжка сама відключитися, попередньо вилучивши останній залишковий запах. Ця дуже зручна функція, що дозволяє зберегти меблі й не думати про те, що треба відключити витяжку.

Найкраще при виборі кухонної витяжки не заощаджувати, тому що через цю, видалося б, на вид невелику деталь, залежить стан усієї кухні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.