неділя, 18 липня 2010 р.

Вибираємо посудомийну машину

Ще років 10 назад наші вітчизняні господарки могли тільки мріяти про таке чудо техніки, яке б мило й сушило кухонний посуд. Зараз посудомийна машина міцно ввійшла в наше життя, і її наявність у будинку продиктована не примхою, а необхідністю.

Життя все прискорюється, і витрачати час на миття посуду вважається справою порожньою і нераціональною. Зайшовши в магазин побутової техніки, ви зверніть увагу, що пропозиція по посудомийним машинам не обмежується однією-двома моделями.

Як же вибрати ту єдину помічницю, яка буде служити нам вірою й правдою? Так досить просто.
Розповімо про принцип роботи посудомийної машини, щоб точніше вирішити поставлене завдання. Схема роботи посудомийної машини приблизно така: у машині перебувають 2 підноси для посуду, прямо під їхньою підставою закріплені спеціальні лопати, у яких є отвори. Через ці отвори й подається в машину вода, холодна, або попередньо підігріта відповідно до обраної програми мийки. Лопати під час роботи машини працюють, вода, таким чином, розноситься по всій машині. Якщо заглянути усередину машини, то можна побачити й інші отвори, у які подається вода.

Звичайно вони розташовані зверху, іноді з боків машини. Цей принцип роботи характерний для всіх моделей машин. Відрізняє різні моделі друг від друга, насамперед, зовнішній вигляд і наявність додаткових опцій, наприклад функція запобігання протічок, функція променя на підлозі. Управління машини може бути механічним (ручка для вибору програм) і електронним (інформація про мийку виводиться на рідкокристалічний дисплей). Звичайно, електронна машина розумніша, вона дозволяє бачити етапи мийки, коректувати програми, уся інформація наочна. Однак є й давно відоме фахівцям правило, що чим простіше механізм, тим чіткіше він працює. До того ж механічну машину простіше полагодити, а електроніка зажадає висококваліфікованої допомоги фахівця.

На що ж ще варто звернути увагу при виборі машини? Дійсно варто звертати увагу на те, як улаштовані полиці для посуду, скільки яких власників є, чи є зручні упори для склянок, тарілок, каструль. Розташування посуду відіграє дуже велику роль, і визначає якість мийки. Досить припуститися помилки при розміщенні посуду, і машина не зможе змити з неї жир і залишки їжі. Вода подається на полиці знизу, ураховуйте, будь ласка, цей факт при розміщенні склянок, тарілок, сковорідок і каструль. Усі місткі предмети повинні дивитися лоном униз.

При виборі посудомийної машини враховуйте її дизайн, причому особливу увагу приділите тому, наскільки він відповідає інтер'єру вашої кухні. Гарний розв'язок –посудомийна машина, що вбудовується, її фасад легко закривається панеллю, і вона не дисонує з дизайном кухні. До речі, у випадку, якщо ви купуєте посудомийну машину, що вбудовується, то зверніть увагу на наявність опції «промінь на підлозі». Ця додаткова функція дозволить вам побачити, що ваша машина вже закінчила працювати й посуд можна виймати.

Якщо у вас більша родина, то подумайте про покупку великої посудомийки, наприклад, на 12 приладів. У стандартній машині ви зможете розташувати 9 приладів посуду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.