вівторок, 27 липня 2010 р.

Холодильник як частина інтер'єру

Вибір стилю, у якому буде оформлена ваша кухня, - справа сугубо індивідуальна. Давати які-небудь рекомендації отут складно, вам самим треба гарненько подумати й прислухатися до себе.

Адже в інтер'єрі, вибраному вами, господарці доведеться проводити левову частину свого часу, і від нього багато в чому залежить її настрій, а також те, наскільки смачними й приємними для ока стануть приготовлені блюда.

Так що ж отут мудрувати, скажете ви, адже холодильники в основному схожі один на одного, і вибір проводиться скоріше з обліком його функціональних, ніж естетичних характеристик. Але зовнішній дизайн холодильників може бути досить різноманітним. Сучасні виробники прямо-таки змагаються один з одним у випуску максимально зручних ручок для дверей холодильних і морозильних камер, "округляють" кути й постачають холодильники роликами для переміщення.

Останнім часом усе більша кількість людей обзаводиться побутовою технікою, що вбудовується, яка заощаджує простір на кухні, і дуже імовірно, що фірма, яка буде займатися устаткуванням вашої кухні, візьметься за зміну зовнішнього вигляду вашого улюбленого холодильника відповідно до загального стилю приміщення.

Холодильник може бути схований за дверми з кухонного гарнітура, і навіть самий допитливий погляд гостюючи не виявить його серед безлічі шафок. Якщо ваш холодильник не дуже високий, буде доцільним доглянути для нього підставку, тим більше що її звичайно можна використовувати і як ємність для сковорідок і каструль (звичайно виробники кухонь пропонують такі підставки в складі гарнітурів).

Свою "ізюминку" можна знайти й у колірному рішенні "законодавця кухні", оскільки більшість виробників холодильних агрегатів пропонують моделі різних кольорів - від самого популярного білого через увесь спектр відтінків аж до чорнильно-синього й чорного. До речі, людей, що не володіють більшими засобами, що й збираються придбати холодильник вітчизняного або "сусіднього" виробництва, можемо заспокоїти: і Stinol, і Атлант теж може радувати око своїм багатоцвіттям.

Вибираючи холодильник, потрібно пам'ятати багато про що, у тому числі й про свій характер. Фахівці з'ясували, що людям різних темпераментів властива прихильність до певних кольорів і відтінків. Так, меланхоліки найкраще почувають себе в інтер'єрі блакитного кольору, який розслаблює й діє заспокійливо. Сангвінікам, людям веселим і відкритим, оптимально підходить оптимістичний жовтий колір. Флегматиків заряджає радістю й спокоєм стабільний зелений колір. Якщо ж ви холерик, ваш колір - червоний, він буде стимулювати вашу творчу активність і створювати гарний настрой. Так що вибирайте уважно, може бути, чергова геніальна ідея прийде вам на розум саме за сніданком, коли перед очами у вас буде холодильник "родинного" вам кольору.

Стверджують також, що навколишні кольори через підсвідомість впливають на апетит. Так, жовтий, червоний і до деякої міри бежевий сприяють підвищенню апетиту, а чорний, зелений і сірий - навпаки, його зниженню. Але не варто зациклюватися на цьому, швидше за все на вашу вагу буде впливати не колір холодильника, а його розмір і вміст.

Оформлення холодильника можна підібрати залежно від стилю інтер'єру вашої кухні. Якщо ви віддаєте перевагу "кантрі", майте на увазі, що є холодильні камери, оформлені під дерево або навіть розписані візерунками, знайомими нам по прикладній творчості. У кухні в стилі hi-tech або "модерн" добре буде виглядати холодильник насиченого кольору - синього, темно-сірого або навіть червоного. Для цих стилів характерне застосування сучасних матеріалів, таких як скло, метал, пластик. До речі, деякі виробники пропонують і холодильники " під сталь". Сміливих розв'язків лякатися не варто, навпаки, це може додати вашій кухні індивідуальність, але, якщо ви виберете, наприклад, червоний холодильник, потрібно бути готовими до того, що він стане центром вашої кухонної композиції. У цьому випадку, можливо, будуть добре виглядати підібрані в тон до холодильника аксесуари, як то: рушники, серветки, деякий посуд і прикраси. До речі, яскравий колір холодильника може бути вдало відтінений і врівноважений холодними сталевими панелями робочих поверхонь і шаф.

Модними зараз є й асиметричні кухні. Не забувайте також про те, що холодильна й морозильна камери можуть стояти в різних місцях користування. Взагалі, звичайно, усе буде залежати від вашого вибору. І не забувайте, якщо ви будете продумувати інтер'єр кухні й дизайн майбутнього холодильника з теплом і любов'ю, вам у ній завжди буде приємно й добре.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.