вівторок, 27 квітня 2010 р.

Apple обновляє лінійку Macbook Pro

Компанія Apple представила оновлені моделі ноутбуків Macbook Pro з більш швидкими процесорами, потужними графічними платами NVIDIA, а також акумуляторами, які можуть працювати без підзарядки ще довше, ніж колись. У популярній 13-дюймовій моделі Macbook Pro використаний новий графічний процесор NVIDIA Geforce 320M. Інтегрований графічний модуль із його використанням забезпечує збільшення продуктивності до 80% у порівнянні з попереднім поколінням і час роботи акумулятора до 10 годин без підзарядки за рахунок ефективної витрати енергії. Нові 15- і 17-дюймові моделі Macbook Pro оснащуються процесорами Intel Core i5 і Core i7 і підтримують нову можливість плавного автоматичного перемикання між графічними процесорами: залежно від типу запущеного додатка, навантаження розподіляється між потужним NVIDIA Geforce GT 330M і енергоефективним інтегрованим графічним ядром Intel HD Graphics.

У кожному 13-дюймовому Macbook Pro встановлений більш швидкісний процесор Intel Core 2 Duo, модуль пам'яті обсягом 4 ГБ, акумулятор, який працює до 10 годин без підзарядки, а також новий графічний процесор NVIDIA GeForce 320M. 48 ядер паралельної обробки даних роблять NVIDIA GeForce 320M найшвидшим інтегрованим графічним процесором, який ідеально підходить для ресурсномістких 3D-ігор і професійних додатків. 13-дюймовий Macbook Pro доступний у двох варіантах: із процесором Intel Core 2 Duo 2.4 Ггц і жорстким диском обсягом 250 ГБ, і із процесором Intel Core 2 Duo 2.66 ГГЦ і жорстким диском обсягом 320 ГБ.

Новий 15-дюймовий Macbook Pro доступний у трьох варіантах: із процесором Intel Core i5 2.4 Ггц, графічною платою NVIDIA GeForce GT 330M і жорстким диском об'ємом 320 ГБ; із процесором Intel Core i5 2.53 Ггц, графічною платою NVIDIA GeForce GT 330M і жорстким диском об'ємом 500 ГБ; а також із процесором Intel Core i7 2,66 Ггц, графічною платою NVIDIA GeForce GT 330M і жорстким диском об'ємом 500 ГБ. В 17-дюймові моделі Macbook Pro установлені процесори Intel Core i5 2,53 Ггц, графічні плати NVIDIA GeForce GT 330M і жорсткий диск об'ємом 500 ГБ.

Скляний трекпад Multi-Touch тепер підтримує інерційне прокручування — дуже зручний засіб для перегляду більших колекції фотографій, а також читання довгих веб-сторінок або документів. На всіх 17-дюймових моделях Macbook Pro встановлений широкоформатний екран з роздільною здатністю 1920x1200 пікселів; доступна також додаткова комплектація 15-дюймового Macbook Pro із широкоформатним екраном, який підтримує роздільну здатність 1680x1050 пікселів. Користувачі також зможуть збільшити об'єм жорсткого диска до 128, 256 або 512 ГБ.

Усі комп'ютери Mac поставляються із попередньо встановленою системою Mac OS X Snow Leopard – самою передовою ОС у світі, і iLife 09 - пакет програм, який призначений для роботи з фотографіями, створення фільмів, написання й вивчення музики. Система Snow Leopard заснована на десятилітті інновацій OS X і сотнях удосконалень, нових технологіях ядра і вбудованій безкоштовній підтримці Microsoft Exchange. iLife включає такі додатки, як iPhoto для організації й редагування фотографій; iMovie, з такими потужними й простими у використанні інструментами, як Precision Editor, стабілізація відео, додаток Garageband, що містить у собі принципово нові можливості навчання грі на гітарі або піаніно.

Samsung представляє нові ноутбуки серії R

Samsung Electronics, світовий лідер ринку споживчої електроніки та інформаційних технологій, розширює лінійку ноубуков R серії шістьма новими моделями: продуктивними R780, R580, R480 і елегантними R730, R530, R430.
Моделі R780, R580 і R480, оснащені процесором Intel® Core™ i5-520M, відрізняються підвищеною швидкістю роботи. Чи редагуєте ви фото або відео, займаєтеся написанням музики або граєте в найсучасніші ігри, нові моделі ноутбуків Samsung роблять процес роботи в багатозадачному режимі легким та продуктивним.

Усі шість нових моделей Samsung виконані у фірмовому дизайні Touch of Color. Елегантний корпус відрізняється вишуканим прозорим покриттям і представлений у різних колірних варіантах. Ергономічний дизайн і розвинена функціональність (наприклад, наявність додаткової цифрової клавіатури в моделях R780 і R580) роблять роботу з ноутбуком приємною і зручною. Корпус ноутбуків виконаний зі спеціального матеріалу, що захищає від подряпин і потертостей, а також від наслідків невеликих ударів, зберігаючи чудовий зовнішній вигляд навіть при щоденному використанні.

Нові моделі ноутбуків серії R оснащуються високоякісними LED-дисплеями (17.3 дюйма - R780/R730, 15.6 дюйма - R580/R530, 14.0 дюйма - R480/R430), які дають максимально чітке зображення й соковиті, яскраві кольори. Широкоформатний екран з співвідношенням сторін 16:9 дозволяє насолоджуватися самими новими іграми й фільмами у форматі високої чіткості. Крім того, за деталізовану якість відображання відео й 3D-графіки відповідає новітня графічна карта NVIDIA.

Високопродуктивні ноутбуки серії R обладнані такими корисними функціями, як порт USB Sleep-and-Charge (в моделях R780, R580 і R480), так що споживачі зможуть заряджати пристрої від ноутбука, навіть якщо він виключений.

Ноутбуки серії R відповідають найвищим екологічним стандартам, мають престижні міжнародні сертифікати TCO і ECO Rohs. Вони відрізняються зручною ергономічною конструкцією, прості у використанні, у матеріалах не використовується ртуть, а LED-підсвічування дозволяє витрачати менше енергії. Ноутбуки сконструйовані таким чином, що дозволяють заощаджувати енергію як при виробництві, так і протягом усього життєвого циклу.

Стильна мікросистема домашнього кінотеатру LG FB164


LG FB164 - мікросистема домашнього кінотеатру з розкішним дизайном і вдосконаленою функцією карооке. Для своїх мініатюрних розмірів система FB164 має чудове звучання, з загальною потужністю 160 Вт 2.1-канального звуку. Стильні трьохполосні параболічні динаміки, завдяки своїй унікальній формі, ще більше підсилюють задоволення від прослуховування. По бокам кожного динаміка розташовані сабвуфери. Система LG FB164 обладнана DVD-плеєром. Функцію карооке представлено 4000 карооке-піснями з оцінкою виконання в реальному часі.

Нова модель бінокля Marine 7x50 "Hydro" від PENTAX

Компанія PENTAX рада повідомити про запуск у виробництво нової моделі бінокля PENTAX Marine 7x50 "Hydro". Ця модель випущена на радість як професійним членам клубу мандрівників, так і вимогливим аматорам живої природи і виявляє собою, мабуть, найбільш гармонічне співвідношення ціни і якості. Новачок у сімействі біноклів PENTAX демонструє гарне знання традицій, але не забуває про власну індивідуальність. Він поєднує в собі всі досягнення оптичних технологій, і в той же час є першим відносно компактним при високій світлосилі біноклем з roof-призмою, у який вбудовано компас.


Спонукає до далеких мандрівок
З Marine "Hydro" ви зможете відчути себе першопрохідником, навіть якщо мова йде про поїздку на дачу. Адже це перший серед відносно компактних біноклів з roof-призмою, у який вбудований компас і далекомірна шкала. На сьогоднішній день на ринку існує чимало біноклів із вбудованим в окуляр компасом, але все це досить габаритні моделі з PORRO призмою. PENTAX з випуском Marine 7x50 відкриває новий недосяжний раніше для подібних оптичних інструментів рівень мобільності й маневреності.
Зручна шкала компаса й далекомірна шкала, виведені в поле зору бінокля, дозволяють не тільки з'ясувати напрямок щодо сторін світу до об'єкта, що вас цікавить, але й розрахувати відстань до нього й навіть оцінити його розміри.

За ним не заіржавіє
Вологозахищена конструкція бінокля Marine "Hydro" дозволяє йому не боятися сильного дощу й навіть занурення у воду на глибину до метра (клас JIS 6). Тільки не плутайте спостереження за водними просторами з підводним полюванням - бінокль можна мити під струменем води, безбоязно випадково упустити його на невелику глибину, але не варто відправлятися з ним у підводне плавання.
Залишитися зображенню кристально чистим, незважаючи на різко мінливі умови спостереження, допоможе азотне наповнення корпуса, яке сприяє швидкому вирівнюванню температури внутрішніх елементів бінокля й зовнішнього середовища і перешкоджає запотіванню висококласної оптики. Ну, а щоб надійніше держати Marine 7x50 у руках, і захистити від легких ударів і ушкоджень, міцний корпус має гумове покриття.
Будьте впевнені в надійності нового бінокля, адже строк гарантії на цей чудовий оптичний інструмент від PENTAX становить цілих 30 років.

Samsung представляє чотири нові камкодери серії H

Samsung Electronics, світовий лідер в області інформаційних технологій і цифрової конвергенції, представляє чотири нові моделі Full HD камкодерів, які відрізняються широкими можливостями для запису відео у форматі Full HD: HMX-H200, HMX-H203, HMX204 і HMX-H205.
У кожній із чотирьох моделей серії H установлений новий сенсор BSI CMOS, який має кращу світлочутливість у порівнянні із звичайними, що дозволяє вести зйомку навіть в умовах слабкої освітленості. Сенсор BSI CMOS встановлює нові стандарти якості зображення, особливо для камкодерів початкового рівня.

Моделі H-серії відрізняються високою швидкістю роботи з даними завдяки використанню твердотілих накопичувачів (SSD), що дають істотну перевагу в порівнянні з стандартними жорсткими дисками (HDD). Технологія SSD забезпечує більш високу продуктивність і захист пам'яті від зовнішніх впливів. У порівнянні з жорсткими дисками, застосовувані в камкодерах Samsung твердотілі накопичувачі (SSD) відрізняються легкістю і компактністю, працюють із зниженим рівнем шуму і тепловиділення, а відсутність частин, що рухаються, дає високу надійність і низьке енергоспоживання (час роботи від акумулятора в режимі зйомки - більше двох годин). Крім цього, відсутність частин, що рухаються, робить твердотілі накопичувачі надійними й стійкими до ударів і вібрації, які становлять основну загрозу втрати інформації для звичайних HDD-камкодерів.

Технологія SSD дозволяє робити більш швидкі, у порівнянні з HDD-камкодерами, включення й завантаження пристрою, а також швидкість читання/запису, необхідну для відео високої чіткості. Конфігурація лінійки камкодерів Samsung серії H включає: 32Гб SSD-диск у моделі HMX-H205, 16Гб SSD-диск у моделі HMX-H204 і 8Гб SSD-диск у моделі HMX-H203. У кожній моделі камкодера є можливість розширення пам'яті за допомогою використання карт пам'яті формату SD/SDHC. Модель HMX-H200 не комплектується твердотілим накопичувачем і використовує в якості основної пам'яті карти формату SD/SDHC.

У камкодерах H-серії встановлено 37мм ширококутовий об'єктив з можливістю 20-кратного оптичного збільшення. На відміну від інших відеокамер, що комплектуються стандартними 40-50мм об'єктивами, ширококутовий об'єктив, встановлений у камкодерах H-серії, дозволяє користувачам захопити потрібну сцену в кадр. Це робить його ідеальним пристроєм для зйомки великих груп людей одночасно, пейзажів або спортивних заходів.


У моделях лінійки H застосовується система оптичної стабілізації зображення, яка допомагає уникнути розмитості, особливо при використанні максимального збільшення. Широкий 2.7-дюймовий обертовий ЖК-дисплей із сенсорним керуванням має роздільну здатність 230 тис. кольорів і забезпечує легкий доступ до всіх налаштувань.

У моделях HMX-H205, HMX-H204, HMX-H203 і HMX-H200 також є функція зйомки фотографій з роздільною здатністю 4.7 Мпікс., режим Smart Auto, який автоматично вибирає підходящі налаштування, а також інноваційний режим Time Lapse, що дозволяє власникові вивести свою творчість на зовсім новий рівень. При використанні цього режиму можна встановити камкодери серії H на одиночну зйомку зображень через певні інтервали часу в 1, 3 або 5 секунд, а потім зберегти результат у вигляді відеоролика з роздільною здатністю 720p. Дана функція дозволяє записувати відеокадри через великі проміжки часу, завдяки чому в короткому сюжеті ви зможете показати тривалу подію, наприклад, захід або схід сонця.

LG GS200: це звучить голосно


LG GS200 - функціональний телефон за доступною ціною. Бездротове радіо дозволяє слухати улюблені станції без підключення гарнітури. Завдяки зовнішньому динаміку звук виходить насиченим і голосним. Для бездротової передачі інформації є Bluetooth 2.0, а синхронізацію із ПК забезпечує підтримка USB 2.0. Завдяки підтримці карти MicroSD до 8 Гб у плеєр можна завантажити велику кількість пісень.

пʼятниця, 16 квітня 2010 р.

Logitech анонсує Logitech Wireless Desktop MK710

Три роки роботи від батарейок – небачений результат для бездротового комплекту клавіатура + мишка

Неважливо, чим ви вирішили зайнятися: перевірити пошту, обновити статус на сайті Facebook або просто пробігтися по інтернет-магазинам, у кожному разі завжди хочеться проробити це з максимальною зручністю. Щоб забезпечити користувачеві комфортне спілкування з ноутбуком у будь-яких умовах, компанія Logitech представила сьогодні свою нову розробку Logitech Wireless Desktop MK710 - перший комплект клавіатура + мишка із тривалістю роботи від батарейок до трьох років для обох пристроїв; також варто відзначити малюсінький приймач Logitech Unifying receiver, зручні клавіші, виконані за технологією Logitech Incurve keys, і режим швидкого прокручування.

“Ми не замислюємося про необхідність заміни батарей, поки якийсь із пристроїв раптом не перестане працювати”, - сказав Рорі Дулі, старший віце-президент компанії Logitech і керівник підрозділу по випуску засобів керування. “Нам вдалося першими продовжити термін служби одного комплекту батарейок до трьох років при роботі відразу двох пристроїв. Купивши Logitech Wireless Desktop MK710, можна забути надовго про заміну батарейок ”.

Готовність до роботи й розвагам – завжди й скрізь
Комбінація трирічної служби батарейок і приймача Logitech Unifying гарантують готовність Wireless Desktop MK710 до роботи завжди й скрізь.

Трирічний строк роботи батарейок можливий завдяки тому, що дані передаються у швидкісному бездротовому режимі на частоті 2,4 Ггц, яка набагато ефективніше звичної для таких систем частоти 27 Мгц. Крім того, за рахунок скорочення часу, протягом якого клавіатура й миша залишаються активними в режимі очікування, Wireless Desktop MK710 заощаджує енергію й зменшує час затримки при поновленні друкування або роботи з мишкою. (Час роботи клавіатури Logitech від батарейок визначається з розрахунку двох мільйонів натискань у рік в офісному ритмі; час роботи від батарейок для мишок Logitech залежить від звичок користувача й особливостей використання комп'ютера).

Уперше представлений у серпні 2009 року малюсінький приймач Logitech Unifying настільки малий, що без проблем залишається в гнізді ноутбука й нітрохи не заважає при переміщенні. При цьому один приймач підтримує до шести Unifying-сумісних пристроїв Logitech – клавіатур і мишок. Він звільняє порти USB для інших потреб, і спрощує підключення периферійних пристроїв в незалежності від вашого поточного місця знаходження.

Зручність і комфорт – завжди під рукою
Плоска клавіатура обладнана клавішами Logitech Incurve keys і м'яким упором для рук. Злегка ввігнута конструкція клавіш Incurve ідеально повторює форму подушечок пальців і допомагає відшукати потрібні кнопки. Більше того, м'які, закруглені грані спрощують ковзання пальців по клавіатурі. М'який упор для рук дає можливість розслабити кисті в проміжках між набором тексту, а за допомогою ЖК-панелі зручно відслідковувати стан клавіш Caps Lock, Scroll Lock, Num Lock і заряд батареї.

Зручна лазерна мишка без проблем працює на різних поверхнях, забезпечуючи чудову точність керування. Режим швидкого прокручування дозволяє миттєво прогортати довгі документи. Ергономічна форма, розроблена спеціально для роботи правою рукою, дозволяє розташовувати кисть руки найбільш природнім образом. Завантаживши додаткове ПО, ви зможете швидко перемикати додатки або веб-сторінки, завдяки трьом запрограмованим кнопкам, які розташовані поруч із великим пальцем.

Технологія бездротового зв'язку Logitech Advanced 2.4 Ghz поєднує в собі надійність провідного зв'язку зі зручністю бездротових пристроїв. Швидка передача даних, практично повна відсутність затримки, плюс 128-бітне шифрування по стандарту AES гарантує користувачам захищеність будь-якої інформації, переданої із клавіатури на приймач у комп'ютері.

Як вибрати MP3 3-плеєр

Поступово формат MP3 став негласним форматом зберігання музичних записів. Поруч із побутовими плеєрами й відтворенням із ПК все впевненіше крокують їхні молодші побратими, що звуться MP3-плеєри.
У першу чергу подібні обладнання різняться типом носія:

  • CD-MP 3-плеєри. У якості носія використовується Audio-CD або CD-ROM. Їхня перевага очевидна: CD-диски можна купити будь де або записати самостійно на CD-ROM або CD-RW з персонального комп'ютера, найдешевші носії. Подібні обладнання потихеньку витісняються наступними типами, тому про них ми говорити не будемо.
  • Flash-МР3-плеєри. У якості носія використовується мікросхема Flash-пам'яті вбудована в плеєр або зовнішня. Такі обладнання малогабаритні, надійні і споживають мало енергії. Однак вартість карт пам'яті усе ще велика.
  • Плеєри на базі жорстких дисків. Характеризуються більшим обсягом інформації, що запам'ятовується, але чутливі до механічних ушкоджень: падіння зі стола для такого плеєра може закінчитися фатально. Крім того, вони більше по розміру, ніж їх побратими на Flash-пам'яті.
У першу чергу дивимося на відтворені плеєром формати. Крім вищезгаданого МР3 незайвим буде OGG. Цей формат аналогічний МР3, але безкоштовний і широко використовується в linux-подібних ОС. Тому, якщо ви закінчений линуксоїд... )

Решта, що можуть відтворювати плеєри, на мій погляд, несуттєво й мало використовується: WMA, Real Audio, AAC, ASF.



Далі звертаємо увагу на харчування. Звичайним варіантом є пальчикові або мізинчикові батарейки. Як правило вони входять у комплект. Але краще відразу прикупити пари комплектів акумуляторів великої ємності й зарядку до них. Звичайно, це влетить у копієчку, але окупиться буквально за пару місяців використання плеєра.

Зверніть увагу на екран плеєра (а він повинен бути). Крім індикації стану батарей, незайвим буде й відображення назви пісні, її тривалості й супровідної інформації. Відображення номера пісні недостатньо.

У плеєрі повинен бути присутнім еквалайзер для вибору бажаного звучання музики. В ідеалі він повинен бути, що довільно настроюються, але в загальному-те підійде й із твердими установками. Якщо у вашому плеєрі немає еквалайзера, то необхідного звучання доведеться домагатися в аудіоредакторі перед записом в МР3-плеєр.

Плеєр має пам'ять досить великого обсягу від 64 МБ до 1 ГБ і вище. Тому гріх не мати можливості використовувати плеєр у режимі звичайного носія, наприклад, щоб тягати із собою необхідні файли. Потрібно уточнити цю можливість. В ідеалі плеєр повинен підключатися до персонального комп'ютера по інтерфейсу mini-USB, краще USB. Версія протоколу 2, тому що USB першої версії недостатньо швидкісний - заливати музику або зливати файли буде довго.

Плеєр можна використовувати й для прослуховування аудіокниг. У цьому випадку він повинен мати можливість запам'ятовувати не тільки поточний відтворений файл, але й позицію в ньому й при наступному включенні відтворювати саме із цього місця. Незайва й функція прискореного "перемотування".

Далі розглянемо допоміжний функціонал. На борту плеєра може бути FМ-приймач для прослуховування радіопередач, диктофон, як правило, не дуже гарної якості. Перегляд відеофайлів на мій погляд не потрібний. Найчастіше плеєри постачають аудіовходом для запису музики з побутової апаратури. Якщо у вас є комп’ютер, то ця функція вам не потрібна.

Електроніка для МР3-плеєрів, як правило, стандартизована. Тому не виключено, що начинка плеєра невідомого виробника буде така ж, як у брендовій моделі. Може моя думка й помилкова, але я вважаю, що не має змісту брати брендові МР3-плеєри.

четвер, 15 квітня 2010 р.

PENTAX K-7 - новий кращий друг

Модель K-7 - представник серії цифрових дзеркальних фотокамер PENTAX K, створена для професіоналів і фотолюбителів. Вірний традиціям фотокамер серії K, цей фотоапарат дає зображення найвищої якості, сумісний з величезним набором оптики з байонетним кріпленням «K», має вбудовану ефективну систему стабілізації, що працює з будь-яким установленим об'єктивом, вологонепроникний корпус і гнучку, надзвичайно зручну систему керування. Ретельно оцінивши основні компоненти й ключові функції цифрових дзеркальних камер, фахівці PENTAX при створенні цієї моделі обновили багато з них. У першу чергу, були вдосконалені модуль автофокусу, вбудована система стабілізації, видошукач, затвор, функція безперервної зйомки, система виміру експозиції. Міцний корпус із магнієвого сплаву забезпечує камері компактність і малу вагу. До того ж, K-7 оснащений рядом корисних функцій: відеозапис, алгоритм розширення динамічного діапазону та автоматична корекція горизонту.


Надійний у будь-якій ситуації: міцний пиле-вологонепроникний корпус
Перше, на що звертаєш увагу, коли тримаєш у руках нову фотокамеру - це розмір корпуса. Інженери PENTAX, використовували накопичений за багато десятиліть досвід виробництв дзеркальних фотоапаратів, досить успішно змогли сполучити у новій моделі, здавалось би, такі несумісні моменти, як компактність, мала вага и висока міцність корпусу, професійна ергономіка, функціональна насиченість. І дійсно, корпус із магнієвого сплаву, тверде сталеве шасі роблять фотокамеру не тільки легкою, але й винятково міцною. Зберігаючи традиції стійкості серії K до зовнішніх впливів, PENTAX K-7 прекрасно веде себе в умовах високої вологості й запиленості, завдяки без малого 80-ти спеціальним прокладкам і ущільнювачам. А крім того, K-7 прекрасно переносить не тільки піщані бурі й заливні дощі, але й сувору зимову холоднечу - до мінус 10 градусів по Цельсію. Гарантований ресурс затвора камери без погіршення робочих характеристик - 100 000 спрацьовувань. І навіть при довгій фотосесії в складних умовах зйомки рука фотографа не втомиться: при досить малих габаритах камера зручно лежить у руці.

Ніякі потрясіння не страшні: вбудована система стабілізації Shake Reduction
Система стабілізації Shake Reduction, заснована на здвигу матриці в K-7, - ще одна візитна картка PENTAX. Shake Reduction ефективно компенсує негативні наслідки струсу камери, дозволяючи працювати з експозицією на 2,5 - 4 EV, більш тривалої, ніж без стабілізації, забезпечуючи чіткість зображення навіть при недостатній освітленості. Причому в новій камері система здатна гасити не тільки горизонтальні та вертикальні коливання, але й за допомогою повороту матриці виправляти розповсюджену композиційну помилку "завал горизонту". Саме приємне, що для K-7 не потрібно спеціальних об'єктивів з вбудованою стабілізацією - уся змінна оптика, а це більш 1000 об'єктивів з байонетним кріпленням «K», розроблених різними виробниками, і навіть старі різьбові М42 об'єктиви (установлюються за допомогою недорогого перехідника) - при використанні з K-7 будуть стабілізованими.

Точність у будь-якій ситуації: 77-сегментаная система експовиміру
Оцінка яскравості об'єкта ведеться тепер на основі аналізу 77 зон майбутнього знімка. Тому камера здатна практично у всіх випадках зрозуміти, який сюжет ви фотографуєте, де в кадрові джерело світла і яка частина знімка найбільш важлива, щоб саме по ній точно встановити оптимальну експозицію, не упустивши ні однієї деталі.

Стріляємо чергами: швидка серійна зйомка
Режим високошвидкісної серійної зйомки дозволяє відзняти більше 40 кадрів (у форматі JPEG) з максимальною швидкістю близько 5.2 знімків у секунду й дає фотографові шанс піймати той самий момент руху моделі, який перетворить фотографію в справжній шедевр.

Новий механізм видалення пилу
K-7 оснащений унікальним механізмом PENTAX Dust Removal (DR) II, який також був удосконалений. Перша перешкода для забруднень - спеціальне покриття PENTAX Special Protect (SP) на основі фторидів на низькочастотному фільтрі матриці фотоапарата. Завдяки ньому, пил і жирові забруднення на світлочутливому сенсорі виключені. Якщо ж на матрицю все-таки потрапила стороння частка, в K-7 вона буде вилучена спеціальним «ультразвуковим» струсом сенсора. Скинуті в такий спосіб частки пилу попадають на клейку стрічку, що назавжди запобігає їхньому поверненню назад на матрицю. Якщо ж «особливо шкідливі» частки все-таки залишилися на матриці, система Dust Alert укаже розташування часток пилу на моніторі. Після цього часточки можна акуратно вилучити за допомогою спеціальних засобів, що чистять, не прибігаючи до очищення всієї поверхні матриці.
Якщо фотограф зіштовхнувся із проявом на зображенні «битих пікселів» - не біда: вбудоване програмне забезпечення протестує матрицю на наявність «битих пікселів» і усуне прояв цього дефекту на фотографії раз і назавжди.

Хто сховався в тіні? Рекордно високий динамічний діапазон
Ні аналогова, ні цифрова камера не може реєструвати діапазон яскравості, який доступний людському оку. Типовий проблемний сюжет - зйомка людини проти падаючого світла. Те ж саме ставиться до фотозйомки світлого об'єкта на темному фоні. Око без проблем сприйме такий контраст, чого не скажеш про цифрову фотокамеру. PENTAX з успіхом реалізував алгоритм Dynamic Range Enlargement оптимізації динамічного діапазону й використовує його у всіх дзеркальних фотокамерах поточного модельного ряду.

Не тільки відмінний видошукач: функція Live View
Ця функція дозволяє переглядати зображення на ЖК-моніторі під час зйомки. При цьому в K-7 повноцінно працює автофокус (у якості датчика фокусування працює сама матриця - метод контрастної детекціі або за бажанням користувача звичайний фокусуєчий датчик). Причому при фокусуванні по методу контрастної детекції фотокамера вміє розпізнавати особи людей у кадрі й точно наводитися на них. А якщо фотограф вирішить скористатися серійною зйомкою, то в режимі Live View вона відбувається практично безшумно, оскільки дзеркало залишається в піднятому стані.

Ласкаво просимо в світ кіно
Відеозйомка... А чому б і ні? Ніколи вам не доводилося жалітися, що немає під рукою гарної відеокамери? А відеозйомка в K7 цілком якісна: 30 кадрів у секунду, роздільна здатність відповідає HDTV 1280x720 (формат запису MOTION JPEG). Відповідно користувачеві, перекваліфікованому з фотографа у відеооператора доступний увесь арсенал оптики PENTAX, можливість керувати глибиною різкості, діафрагмуючи об'єктив, автофокус, і навіть стереомікрофон, який можна підключити до наявного на камері гнізда.

Зручна система керування для точної передачі творчого задуму
PENTAX K-7 тримає марку й по частині керування знімальним процесом. Кнопки, відповідальні за виклик ключових налаштувань, згруповані праворуч від дисплея й на верхній панелі для керування однією правою рукою, забезпечуючи прямий доступ до ключових налаштувань (ISO, режими зйомки, управління балансом білого). На селекторі режимів перебуває кнопка блокування, так що обрані налаштування неможливо випадково змінити.

Легке налаштування візуальних ефектів: функція Custom Image
Для вирішення індивідуальних творчих завдань PENTAX K-7 надає фотографові можливість налаштувати параметри зображення в режимі Custom Image. З попередньо заданих відтінків можна вибрати наступні: «яскравий», «натуральний», «портрет», «пейзаж», «арт», «розмитість» таі «монохромний». У режимі чорно-білої фотографії є можливість вибору колірних відтінків фотознімка.

Точна оцінка знятих кадрів: 3" ЖК-дисплей з можливістю калібрування
Монітор фотоапарата K-7 безумовно порадує чудовою передачею півтонів і можливістю перегляду з будь-якого ракурсу, завдяки чудовим технічним показникам: роздільна здатність - 920,000 пікселів і кут огляду - 170 градусів. Будь-який фотограф знає, наскільки важливі правильні налаштування дисплея при роботі із зображенням. K-7 дозволяє крім налаштувань яскравості точно відкалібрувати колірний баланс монітора.
Великий ЖК-дисплей дозволяє робити прецизійну оцінку одного й порівняння двох знімків: у цьому режимі на дисплей виводиться 2 кадри поруч, збільшивши які, можна легко вибрати кращий, не прибігаючи до необхідності робити це на екрані комп'ютера. Якщо ж і такого монітора вам видасться мало, то за допомогою цифрового відеовиходу HDMI можна підключити камеру до телевізора з великим екраном.

понеділок, 12 квітня 2010 р.

Logitech представляє нову ігрову клавіатуру Logitech Gaming Keyboard G110

Logitech анонсувала появу новітньої ігрової клавіатури Logitech Gaming Keyboard G110, яка збільшить ваші ігрові переваги. Як тільки ви будете готові почати гру, Logitech Gaming Keyboard G110 дозволить персоналізувати конфігурацію саме для вас, спілкуватися більш ефективно й з легкістю виконувати складні команди. До того ж ви можете вибрати конфігурацію для 36 окремих натискань клавіш або складних макрокоманд для кожної гри на програмувальних G-клавішах і використовувати клавішу пам'яті для запису нових макросів. Вмонтований USB audio дозволяє здійснювати стратегічні переговори з членами команди або лякати ворогів. У той же час завдяки високошвидкісному порту USB 2.0 ви зможете підключити улюблену ігрову мишку або інші периферійні пристрої прямо до клавіатури. А щоб уникнути випадкового виходу із гри ви можете відключити клавіші Windows і контекстного меню за допомогою перемикання режимів гра/робочий стіл.

Як вибрати диктофон


Для того, щоб вибрати диктофон, нам потрібно визначитися в першу чергу з його типом. Бувають диктофони мікрокасетні й цифрові.
З мікрокасетними всі більш-менш просто: якість його запису залежить властиво від самого апарата й від якості касети. Перевагою можна вважати низьку ціну касет і те, що накупивши їх цілу їхню купу можна не турбуватися про час запису. Додаткові функції - автореверс, автостоп, активація запису по наявності голосу, лічильник стрічки, індикацію запису. Однак такі диктофони потихеньку відживають своє, тому подивимося убік цифрових

Цифрові диктофони записують інформацію у внутрішню або змінну flash-пам'ять. Вона досить дорога, тому доводиться або розкошелюватися на пам'ять великої ємності або очищати непотрібні записи, або скидати записи на персональний комп'ютер. Я не рекомендую купувати диктофони без підтримки змінної пам'яті, тому що ви будете завжди обмежені розмірами внутрішньої без можливості її збільшити.

Додаткових функцій у цифровиків може бути набагато більше. Крім тих, що є в мікро касетних, може бути будильник, засоби обробки записів, щоденник та інше.

Цифрові диктофони можуть (і повинні) підключатися до персонального комп'ютера. Причому зняття інформації з нього за допомогою звукової карти, що підключається до виходу навушників не є нормальним режимом роботи - при цьому втрачається якість запису. Оптимальним є підключення по USB інтерфейсу. Причому при покупці обов'язково гляньте, який саме USB вбудований в обладнання. По-перше, краще, якщо підтримується USB 2.0 - він дає більшу швидкість зчитування запису. По-друге, буває звичайний USB і міні-USB. Останній підключити до роз’єднання персоналки можна тільки через перехідник. Якщо у вас уже є відеокамера або цифровий фотоапарат з розніманням miniusb, то можете сміливо брати - до такого перехідника у вас будуть підключатися вже кілька обладнань. Якщо ж ні, то один дорогий роз'їм в ПК у вас завжди буде зайнятий диктофоном, а це незручно.

Якість запису цифрового диктофона, крім як від самого апарата, а точніше мікрофона й вхідного тракту, залежать також від частоти дискретизації сигналу й способу його кодування. Людське вухо сприймає частоти від 20 Гц до 20 кГц. Основний же форматний склад мови зосереджено в частотах 0.3-3.4 кГц, тобто, для того, щоб зрозуміти, що говорить людина, досить смуги 0.3-3.4, решта ж у чутній смузі так, прикраса: D. Усе це говорить про те, що, якщо ви прагнете писати тільки голос, то досить диктофона зі смугою до 4-х кілогерц (згідно з теоремою Котельникова, частота дискретизації при цьому повинна бути 8 кГц), якщо ж фіксувати інші звуки (музику, падіння книжки на підлогу), то потрібно брати зі смугою 20 кГц (частота дискретизації 40 кГц). Тільки не забувайте, про те, що чим ширше смуга, тим швидше витрачається пам'ять.

Конструктивне виконання може бути також найрізноманітнішим. У порівнянні із класичним можуть бути у формі звичайних предметів, наприклад авторучки, якщо необхідно вести запис потай. Можуть оснащуватися блоком живлення для роботи від звичайної мережі, модулем підключення до телефонної лінії для запису ваших ТФ розмов. Ну, а по дизайну обладнання слід вибирати особисто вам, згідно з вашими смаками.

Пульт дистанційного керування Logitech Harmony 900


Пульт обладнаний новою бездротовою радіосистемою керування й повнобарвним сенсорним екраном, здатним замінити до 15 окремих пультів дистанційного керування.

Швейцарська компанія Logitech представила пульт дистанційного керування Logitech Harmony 900. Завдяки модернізованої радіотехнології, повнобарвному сенсорному екрану, інтуїтивному розташуванню кнопок і можливості підзарядки пульт Logitech Harmony 900 спрощує керування телеканалами, фільмами, іграми і музикою навіть тоді, коли пристрої для домашніх розваг сховані за дверми шафи.

«Як і всі пульти сімейства Harmony, пульт Harmony 900 спрощує керування домашньою розважальною системою, що особливо значиме зараз, коли люди все частіше й частіше бажають дивитися фільми на широкоекранних телевізорах, насолоджуватися об'ємним звуком і зображенням високої чіткості, зручно розташувавшись на дивані», — говорить Ашіш Арора, віце-президент і генеральний менеджер бізнес-підрозділу Harmony Logitech. «На жаль, домашні розважальні системи стають усе більш високотехнологічними й разом з тим більш складними, що приводить до збільшення числа кабелів і пультів керування. Наявність радіосистеми й можливості контролювати до 15 пристроїв дозволяє власникам Harmony 900 усунути безладдя, одночасно підвищивши рівень керування технікою».

Проста в установці радіосистема
Повністю модернізована радіосистема пульта Harmony 900 дозволяє контролювати (на відстані до 30 метрів) повну шафу техніки без яких-небудь дротів, що часто виникають при установці подібних пристроїв. Просто помістіть ІЧ-передавач, який входить у комплект і один або два мініпередатчики на полиці шафи біля пристроїв, над якими ви прагнете здійснювати керування. (На відміну від інших радіопультів, необхідність прикріплювати передавачі до кожного пристрою відсутня.) Після цього скористайтеся сенсорним екраном пульта Harmony 900 для вибору пристроїв, якими ви бажаєте керувати. Після завершення настроювання ви можете закрити двері шафи, у якій установлена техніка - стежити за напрямком пульта більше не буде потрібно!

Легкість і зручність
Схема розташування кнопок пульта Logitech Harmony 900 заснована на відзначеній премією конструкції пульта Logitech Harmony One - вона розділена на чотири зони (числа, звичайні кнопки керування DVD, джойстик із кнопками керування гучністю й каналами, а також кнопки екранного меню), що спрощує вибір потрібної кнопки. Harmony 900 має всього 44 кнопки, які найчастіше використовуються. Кожна із цих кнопок також має особливу форму, що спрощує їхній пошук на дотик і дозволяє використовувати пульт «наосліп».

Керування технікою в одне торкання
Як і у випадку з іншими пультами сімейства Logitech Harmony, нова модель дозволить вам включити улюблений фільм або передачу одним натисканням кнопки. Він спрощує організацію розваг, дозволяючи здійснювати потрібні дії однієї кнопкою. Ваші рідні, друзі або навіть нянька зможуть вибирати необхідні функції, просто нажавши на відповідний значок на екрані (наприклад, «Перегляд ТВ»), а Harmony 900 зробить усе інше. Пульт включить телевізор, кабельну приставку і всі інші необхідні пристрої.

пʼятниця, 9 квітня 2010 р.

Професійний монітор преміум-класу від JVC


JVC Professional оголосила про запуск нових професійних ЖК-моніторів серії G. Особливістю нових апаратів є наявність 3G і Dual-Link HD/SD-SDI (1080p/60 4:4:4) входів.

17-дюймовий DT-V17G1Z і 24-дюймовий DT-V24G1Z призначені для використання відео-, фото-студіями і в інших ситуаціях, що вимагають точної передачі кольору для критичної оцінки зображень.

«ЖК монітори JVC, що надають неперевершену продуктивність»,- сказав Крейг Янаги, менеджер по маркетингові й стратегії бренда. «Нова багатофункціональна серія G призначена для створення ще більш високого стандарту для критично важливих додатків, зберігаючи Вас у межах Вашого бюджету.»

Монітори серії G оснащені вбудованою функцією моніторингу рівня сигналу, вектороскопом з вибором розміру й положення, розширеним вимірником рівня аудиосигналу й підтримкою тимчасового кодування LTC / VITC. Нова, матова ЖК-панель забезпечує поліпшену якість зображення й підтримує точне відтворення кольору.

Обидві моделі оснащені традиційними поворотними ручками регулювання гучності й контролю зображення, а також вбудованими динаміками й надійною, регульованою стійкою. Монітори серії G мають вхід, сумісний з HDMI DVI-D для відтворення Blu-Ray, а також компонентні й композитні входи для сумісності з існуючим устаткуванням.

24-дюймовий DT-V24G1Z пропонує дозвіл 1920 × 1080 крапок, а 17-дюймовий DT-V17G1Z – 1366 × 768.

Кондиціонери із системою очищення повітря Nanoplasma від LG


Розроблена компанією LG Electronics система очищення повітря Nanoplasma дозволяє видаляти не тільки мікроскопічні забруднення й пил, але також домашніх кліщів, вовну тварин, тим самим запобігаючи астму й деякі інші алергійні хвороби. Також, ця система знижує неприємні заходи, затримуючи їх частки. У системі використаний багаторазовий фільтр, який легко очистити за допомогою пилососа. Зазнавайте насолоди чистим свіжим повітрям із системою Nanoplasma.

Пральні машини з антибактеріальним покриттям Ag-Nano


Лабораторія LG Electronics розробила нанотехнологію NANO Silver, яка зокрема застосовується в пральних машинах і зареєстрована для цієї продуктової групи як Ag-Nano. Ag-Nano покликано полегшити домашні турботи і зробити білизну не просто чистою, але й нешкідливою для всієї родини. Барабан пральної машини зсередини покривається дрібними частками високоочищеного срібла. У ході прання й ополіскування бактерії, що втримуються у воді, знищуються завдяки прямому контакту з іонами срібла. У результаті, Ви не просто одержуєте чистий одяг, але й антибактеріальний ефект. Більше того, срібні нано-частки знищують бактерії й цвіль усередині пральної машини, дезінфікуючи барабан і внутрішні деталі. Блискучі результати й безпека дії методики Silver Nano були засвідчені численними сертифікатами науково-дослідних інститутів Японії й зокрема FDA U.S.
Нові моделі мають уже знайомі переваги пральних машин LG. Моделі, що мають у маркуванні комбінацію букв DD мають прямий привід барабана, який забезпечує тишу й надійність. При нормальній системі обертання подається через шків і ремінь, що спонукає неприємний шум, вібрацію й втрати енергії в результаті тертя, а також приводить до стирання ременя й необхідності його заміни. Система із прямим приводом барабана від LG полягає в тому, що обертання передається прямо на барабан, що створює мінімум тремтіння й шуму, оптимальне енергоспоживання, сильний і надійний двигун. Ротор-постійний магніт, немає ніяких щіток і сполучних проводів, що створює повну тишу, не споживається електроенергія, немає необхідності міняти щітки.
Клас А максимально відповідає найвищим запитам щодо якості збереження тканини й виробу вцілому. Збільшений дисплей дає можливість із легкістю вибирати програму прання і стежити за самим циклом прання й фактично перегортати на дисплеї запропоновані опції по пранню білизни.

вівторок, 6 квітня 2010 р.

Незвичайний аудіоплеєр від компанії Coby

Компанія Coby представила в Інтернеті фотографії свого нового гаджета Micro MP3 Player. Мова йде про аудіоплеєр з незвичайним дизайном. На пристрої немає жодної кнопки, що свідчить про інший принцип керування девайсом. Імовірно, що плеєром можна буде управляти за допомогою жестів, тому що виробник відмовився від сенсорної технології.

Micro MP3 Player буде розташовувати 2 Гб вбудованої пам'яті й відтворювати файли у форматі MP3 і WMA. Незважаючи на всю свою незвичайність, плеєр буде мати стандартне гніздо для навушників і Usb-Порт для синхронізації із ПК і підзарядки вбудованого акумулятора, заряду якого вистачає на 5 годин роботи. Новинка підтримує роботу тільки з ОС Windows.

Вартість плеєра й дату вступу в продаж виробник не повідомляє.