четвер, 15 квітня 2010 р.

PENTAX K-7 - новий кращий друг

Модель K-7 - представник серії цифрових дзеркальних фотокамер PENTAX K, створена для професіоналів і фотолюбителів. Вірний традиціям фотокамер серії K, цей фотоапарат дає зображення найвищої якості, сумісний з величезним набором оптики з байонетним кріпленням «K», має вбудовану ефективну систему стабілізації, що працює з будь-яким установленим об'єктивом, вологонепроникний корпус і гнучку, надзвичайно зручну систему керування. Ретельно оцінивши основні компоненти й ключові функції цифрових дзеркальних камер, фахівці PENTAX при створенні цієї моделі обновили багато з них. У першу чергу, були вдосконалені модуль автофокусу, вбудована система стабілізації, видошукач, затвор, функція безперервної зйомки, система виміру експозиції. Міцний корпус із магнієвого сплаву забезпечує камері компактність і малу вагу. До того ж, K-7 оснащений рядом корисних функцій: відеозапис, алгоритм розширення динамічного діапазону та автоматична корекція горизонту.


Надійний у будь-якій ситуації: міцний пиле-вологонепроникний корпус
Перше, на що звертаєш увагу, коли тримаєш у руках нову фотокамеру - це розмір корпуса. Інженери PENTAX, використовували накопичений за багато десятиліть досвід виробництв дзеркальних фотоапаратів, досить успішно змогли сполучити у новій моделі, здавалось би, такі несумісні моменти, як компактність, мала вага и висока міцність корпусу, професійна ергономіка, функціональна насиченість. І дійсно, корпус із магнієвого сплаву, тверде сталеве шасі роблять фотокамеру не тільки легкою, але й винятково міцною. Зберігаючи традиції стійкості серії K до зовнішніх впливів, PENTAX K-7 прекрасно веде себе в умовах високої вологості й запиленості, завдяки без малого 80-ти спеціальним прокладкам і ущільнювачам. А крім того, K-7 прекрасно переносить не тільки піщані бурі й заливні дощі, але й сувору зимову холоднечу - до мінус 10 градусів по Цельсію. Гарантований ресурс затвора камери без погіршення робочих характеристик - 100 000 спрацьовувань. І навіть при довгій фотосесії в складних умовах зйомки рука фотографа не втомиться: при досить малих габаритах камера зручно лежить у руці.

Ніякі потрясіння не страшні: вбудована система стабілізації Shake Reduction
Система стабілізації Shake Reduction, заснована на здвигу матриці в K-7, - ще одна візитна картка PENTAX. Shake Reduction ефективно компенсує негативні наслідки струсу камери, дозволяючи працювати з експозицією на 2,5 - 4 EV, більш тривалої, ніж без стабілізації, забезпечуючи чіткість зображення навіть при недостатній освітленості. Причому в новій камері система здатна гасити не тільки горизонтальні та вертикальні коливання, але й за допомогою повороту матриці виправляти розповсюджену композиційну помилку "завал горизонту". Саме приємне, що для K-7 не потрібно спеціальних об'єктивів з вбудованою стабілізацією - уся змінна оптика, а це більш 1000 об'єктивів з байонетним кріпленням «K», розроблених різними виробниками, і навіть старі різьбові М42 об'єктиви (установлюються за допомогою недорогого перехідника) - при використанні з K-7 будуть стабілізованими.

Точність у будь-якій ситуації: 77-сегментаная система експовиміру
Оцінка яскравості об'єкта ведеться тепер на основі аналізу 77 зон майбутнього знімка. Тому камера здатна практично у всіх випадках зрозуміти, який сюжет ви фотографуєте, де в кадрові джерело світла і яка частина знімка найбільш важлива, щоб саме по ній точно встановити оптимальну експозицію, не упустивши ні однієї деталі.

Стріляємо чергами: швидка серійна зйомка
Режим високошвидкісної серійної зйомки дозволяє відзняти більше 40 кадрів (у форматі JPEG) з максимальною швидкістю близько 5.2 знімків у секунду й дає фотографові шанс піймати той самий момент руху моделі, який перетворить фотографію в справжній шедевр.

Новий механізм видалення пилу
K-7 оснащений унікальним механізмом PENTAX Dust Removal (DR) II, який також був удосконалений. Перша перешкода для забруднень - спеціальне покриття PENTAX Special Protect (SP) на основі фторидів на низькочастотному фільтрі матриці фотоапарата. Завдяки ньому, пил і жирові забруднення на світлочутливому сенсорі виключені. Якщо ж на матрицю все-таки потрапила стороння частка, в K-7 вона буде вилучена спеціальним «ультразвуковим» струсом сенсора. Скинуті в такий спосіб частки пилу попадають на клейку стрічку, що назавжди запобігає їхньому поверненню назад на матрицю. Якщо ж «особливо шкідливі» частки все-таки залишилися на матриці, система Dust Alert укаже розташування часток пилу на моніторі. Після цього часточки можна акуратно вилучити за допомогою спеціальних засобів, що чистять, не прибігаючи до очищення всієї поверхні матриці.
Якщо фотограф зіштовхнувся із проявом на зображенні «битих пікселів» - не біда: вбудоване програмне забезпечення протестує матрицю на наявність «битих пікселів» і усуне прояв цього дефекту на фотографії раз і назавжди.

Хто сховався в тіні? Рекордно високий динамічний діапазон
Ні аналогова, ні цифрова камера не може реєструвати діапазон яскравості, який доступний людському оку. Типовий проблемний сюжет - зйомка людини проти падаючого світла. Те ж саме ставиться до фотозйомки світлого об'єкта на темному фоні. Око без проблем сприйме такий контраст, чого не скажеш про цифрову фотокамеру. PENTAX з успіхом реалізував алгоритм Dynamic Range Enlargement оптимізації динамічного діапазону й використовує його у всіх дзеркальних фотокамерах поточного модельного ряду.

Не тільки відмінний видошукач: функція Live View
Ця функція дозволяє переглядати зображення на ЖК-моніторі під час зйомки. При цьому в K-7 повноцінно працює автофокус (у якості датчика фокусування працює сама матриця - метод контрастної детекціі або за бажанням користувача звичайний фокусуєчий датчик). Причому при фокусуванні по методу контрастної детекції фотокамера вміє розпізнавати особи людей у кадрі й точно наводитися на них. А якщо фотограф вирішить скористатися серійною зйомкою, то в режимі Live View вона відбувається практично безшумно, оскільки дзеркало залишається в піднятому стані.

Ласкаво просимо в світ кіно
Відеозйомка... А чому б і ні? Ніколи вам не доводилося жалітися, що немає під рукою гарної відеокамери? А відеозйомка в K7 цілком якісна: 30 кадрів у секунду, роздільна здатність відповідає HDTV 1280x720 (формат запису MOTION JPEG). Відповідно користувачеві, перекваліфікованому з фотографа у відеооператора доступний увесь арсенал оптики PENTAX, можливість керувати глибиною різкості, діафрагмуючи об'єктив, автофокус, і навіть стереомікрофон, який можна підключити до наявного на камері гнізда.

Зручна система керування для точної передачі творчого задуму
PENTAX K-7 тримає марку й по частині керування знімальним процесом. Кнопки, відповідальні за виклик ключових налаштувань, згруповані праворуч від дисплея й на верхній панелі для керування однією правою рукою, забезпечуючи прямий доступ до ключових налаштувань (ISO, режими зйомки, управління балансом білого). На селекторі режимів перебуває кнопка блокування, так що обрані налаштування неможливо випадково змінити.

Легке налаштування візуальних ефектів: функція Custom Image
Для вирішення індивідуальних творчих завдань PENTAX K-7 надає фотографові можливість налаштувати параметри зображення в режимі Custom Image. З попередньо заданих відтінків можна вибрати наступні: «яскравий», «натуральний», «портрет», «пейзаж», «арт», «розмитість» таі «монохромний». У режимі чорно-білої фотографії є можливість вибору колірних відтінків фотознімка.

Точна оцінка знятих кадрів: 3" ЖК-дисплей з можливістю калібрування
Монітор фотоапарата K-7 безумовно порадує чудовою передачею півтонів і можливістю перегляду з будь-якого ракурсу, завдяки чудовим технічним показникам: роздільна здатність - 920,000 пікселів і кут огляду - 170 градусів. Будь-який фотограф знає, наскільки важливі правильні налаштування дисплея при роботі із зображенням. K-7 дозволяє крім налаштувань яскравості точно відкалібрувати колірний баланс монітора.
Великий ЖК-дисплей дозволяє робити прецизійну оцінку одного й порівняння двох знімків: у цьому режимі на дисплей виводиться 2 кадри поруч, збільшивши які, можна легко вибрати кращий, не прибігаючи до необхідності робити це на екрані комп'ютера. Якщо ж і такого монітора вам видасться мало, то за допомогою цифрового відеовиходу HDMI можна підключити камеру до телевізора з великим екраном.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.