четвер, 19 серпня 2010 р.

Компанія Kingston Technology приступає до випуску модулів пам'яті Hyperx DDR3 SO-DIMM з ультранизькими таймінгами


Низький рівень енергоспоживання надає додаткові можливості для ентузіастів в області розгону ПК

Компанія Kingston Technology, Inc., найбільший світовий незалежний виробник пристроїв зберігання даних, оголосила про те, що вона стала першою компанією, яка приступила до поставки модулів пам'яті Hyperx® DDR3 SO-DIMM з ультранизькими таймінгами, призначеними спеціально для фанатів сучасних комп'ютерних ігор. Нові модулі пам'яті DDR3 із частотою 1066 Мгц призначені для установки в мобільних ПК і мають попередньо встановлену конфігурацію, яка забезпечує високу продуктивність і ультранизькі таймінги. Крім того, у конструкції нових моделей використовується новий металевий тепловідвід, який дозволяє додатково збільшити продуктивність.

“Виробники комп'ютерів випускають на ринок усе більше моделей ноутбуків на базі модулів пам'яті DDR3, і Kingston Technology з гордістю повідомляє про те, що вона стала першою компанією, яка приступила до поставки модулів пам'яті SO-DIMM з ультранизькими таймінгами, які повністю відповідають високій продуктивності цих нових мобільних ПК, – сказав Марко Текунофф (Mark Tekunoff), старший менеджер за технологіями компанії Kingston Technology. - Наші нові модулі пам'яті Hyperx DDR3 для ноутбуків, оснащені металевими тепловідводами, являють собою абсолютно нову технологію для геймерів, які прагнуть використовувати всі найсучасніші розв'язки для збільшення продуктивності своїх систем.”

Нова модель Hyperx DDR3 SO-DIMM (парт.номер: KHX8500S3ULK2/4G) стала доповненням до раніше випущених модулів пам'яті Hyperx DDR2 для мобільних ПК із частотою 800 і 667 Мгц. На всі модулі Kingston Hyperx надається довічна гарантія й безкоштовна технічна підтримка в режимі 24/7.

четвер, 5 серпня 2010 р.

Нетбук Acer Aspire One D260: мобільний блиск

Корпорація Acer представила новий нетбук Acer Aspire One D260. Завдяки новому дизайну, нетбук виглядає чудово з усіх боків. Кришка хизується хромованим логотипом Aspire One, а днище не являє собою набір наклейок і вентиляційних отворів, а є яскравим елементом дизайну, також як і напівпрозора кнопка включення. Новий Aspire One буде доступний покупцям у чотирьох колірних варіантах – чорному, пурпурному, рожевому й темно-сірому.

Інтелектуальні технології енергозбереження в комбінації з екологічно чистим виробництвом дозволили створити екологічно безпечний пристрій: відповідність директивам Rohs і WEEE означає меншу кількість небезпечних речовин, використовуваних у процесі виробництва. Блок живлення Acer Minigo, дисплей зі світлодіодним підсвічуванням, а також економічний процесор забезпечують відповідність пристрою вимогам Energy Star®.

Усього одна зарядка забезпечує 8 годин автономної роботи. Справжній мандрівник, Aspire One D260 поставляється в комплекті з мережним блоком живлення нового типу — Acer Minigo, який значно менше й на 34% легше в порівнянні зі звичайними блоками живлення, а також на третину скорочує час зарядки. Крім того, блок живлення забезпечується опціонними взаємозамінними вилками для підключення до електромереж різних стандартів — такий розв'язок гідно оцінять ті, хто багато подорожує.

Ультратонкий (усього 24 мм) і ультралегкий (1,25 кг для моделей з 6- елементною батареєю) Aspire One D260 оснащений дисплеєм Acer Crystalbrite™ WSVGA розміром 28 см(10,1"), дозволом 1024×600 пікселів і співвідношенням сторін 16:9. Такий формат відмінно підходить для інтернет-серфінгу й перегляду відео, без шкоди для виняткової портативності. Дисплей використовує яскраву світлодіодне підсвічування й забезпечує завдяки цьому до 22,2% енергозбереження в порівнянні ламповою схемою підсвічування інших нетбуків.

Чутлива клавіатура з більшими клавішами забезпечує комфортну роботу з текстом. Новий тачпад гарантує більш комфортну навігацію: простим торканням пальців можна перегортати й масштабувати веб-сторінки, документи й фотографії.

Aspire One D260 пропонує кілька варіантів підключення: Wi-Fi з технологіями поліпшення якості зв'язку Acer Signalup™ і Acer Invilink™ Nplify™, а також Ethernet і опційний модем 3G. Можна скористатися високошвидкісною передачею медіа-файлів або документів за допомогою опційного адаптера Bluetooth® 3.0+HS.

Вбудований мікрофон і веб-камера Crystaleye, оптимізована для роботи в слабоосвітлених приміщеннях дозволяють комфортно спілкуватися в он-лайн чатах або відеоконференціях, а також робити фотографії. У якості опції Aspire One D260 може бути оснащений другою операційною системою Android, що доповнює стандартно встановлену ОС Microsoft Windows 7. Запустивши операційну систему Android, користувач може практично миттєво — уже через 15 секунд після натискання кнопки включення! - почати переглядати інтернет-ресурси або перевірити свою поштову скриньку.

Aspire One D260 оснащений новим процесором Intel® Atom™ N455/N450, чіпсетом Mobile Intel® NM10 Express, підтримує до 2 ГБ пам'яті DDR3. Графічний адаптер Intel® GMA 3150 з 64 МБ відео-пам'яті підтримує Microsoft® Directx® 9. Незважаючи на невеликий розмір, нетбук оснащується жорстким диском ємністю до 250 ГБ, а також універсальним кардрідером для ще більш зручного зберігання й передачі файлів.

Завдяки ефектному зовнішньому вигляду й високої продуктивності, нетбук Aspire One D260 являє собою оптимальну комбінацію стилю й продуктивності. Новий нетбук Acer буде доступний в Україні вже до серпня в конфігурації з 1 ГБ оперативної пам'яті, ємним жорстким диском на 250 ГБ і 6- елементною батареєю.

Портативна акустика для ноутбука від Logitech

Logitech Laptop Speaker Z205 – відмінне звучання для портативних комп'ютерів.

Ноутбуки та нетбуки відрізняються портативністю. Сучасні моделі дозволяють прослуховувати музику, переглядати фільми або організовувати відеодзвінки. Однак зменшення розмірів персональних комп'ютерів найчастіше негативно позначається на якості вбудованої акустики. Для підвищення якості звучання улюблених треків та фільмів компанія Logitech анонсувала Logitech Laptop Speaker Z205 - навісні колонки зі зменшеною вагою, що дозволяють значно підвищити задоволення від прослуховування аудіофайлів на ноутбуці.

Колонки Logitech Laptop Speaker Z205 надійно фіксуються на верхній частині екрана більшості ноутбуків на платформі Mac або Windows. Колонки Laptop Speaker Z205 відрізняються компактністю - приблизно 180 мм завширшки й 34.33 мм у довжину, і виходить, їх можна захопити в будь-яку поїздку. Сумочка, що входить у комплект, захищає колонки при перенесенні.

Тепер при перегляді улюбленої передачі, підключенні до інтернет-радіостанції або відеодзвінку другові у вашому розпорядженні насичене, повноцінне стереозвучання, яке створюють два високоякісні динаміки, вбудований підсилювач і особлива конструкція корпуса, що підвищує якість звуку. Зручність регулювання гучності, а також включення й вимикання колонок досягаються за рахунок кнопок, розташованих на верхній частині корпусу. USB-кабель, що є у комплекті, забезпечує живлення та передачу сигналу - зовнішнє джерело живлення для пристрою не потрібно, досить підключити Z205 до USB-гнізда та одержувати задоволення.

Нові USB-накопичувачі Kingston Datatraveler 150 обсягом 32 Гб

Компанія Kingston Technology, Inc., найбільший світовий незалежний виробник пристроїв зберігання даних, оголосила про початок продажів USB -накопичувачів Datatraveler 150 (DT150) обсягом 32 Гб. Модель DT150 підтримує найбільший обсяг зберігання даних серед усієї лінійки USB -накопичувачів Datatraveler компанії Kingston Technology і надає користувачам можливість легко й зручно зберігати на одному пристрої робочу й персональну інформацію зі збереженням великого обсягу вільного простору для запису додаткових даних. Тепер користувачі можуть зберігати й обмінюватися цілими бібліотеками музики, фотографій, більшими робочими документами й навіть відео. При цьому їм не потрібно використовувати трохи USB -накопичувачів або інших пристроїв для зберігання даних.

“Нова модель Datatraveler 150 дозволяє подолати обмеження, пов'язані зі зберіганням більших обсягів даних, і дає можливість користувачам зберігати всі файли (робочі й особисті) на одному компактному пристрої, – сказав Марко Акубян (Mark Akoubian), менеджер лінії продукції Flash компанії Kingston Technology. - У міру того, як обсяг файлів постійно збільшується, зокрема обсяг музичних файлів і фотографій, потреба в компактних пристроях зберігання з більшим обсягом пам'яті буде рости. Модель DT 150 дозволяє успішно розв'язати всі ці завдання.”

USB -накопичувач Datatraveler 150 компанії Kingston Technology повністю сполучаємий з ОС Windows Vista, XP і Windows 2000 а також з ОС Mac OS X 10.3 (і більш новими версіями) і Linux 2.6 (і вище). Як і всі USB -накопичувачі Kingston нова модель DT 150 має п'ятирічну гарантію й технічну підтримку в режимі 24/7.

Компанія Toshiba представила перший Blu-Ray-плеєр власної розробки

Модель BDX2000KR - перший Blu-Ray-плеєр, розроблений компанією Toshiba, з'явився на нашому ринку. Пристрій укомплектований відповідно до вимог сучасних покупців: плеєр має Ethernet порт для підключення до інтернету, підтримує BD-Live, Bonus View і має слот для карт пам'яті формату SD для відтворення контенту, у тому числі відео високої чіткості у форматі AVCHD, записаного на цифровій відеокамері.

Плеєр підтримує Dolby Truehd і DTS HD Master Audio, дозволяє дивитися Full Hd-відео зі швидкістю відтворення 24 кадри в секунду, що відповідає частоті кадрів при зйомці, монтажі й запису на диск. Крім стандартного HDMI і вищезгаданого Ethernet, на задній стінці присутні компонентний і композитний відеовиходи, оптичний і коаксіальний цифрові виходи для підключення акустичної системи формату 7.1. Аналоговий вихід 7.1 відсутній.

Як вибрати кухонну витяжку

Витяжка є однією зі складових на кухні й при її покупці Вам слід урахувати кілька порад. Технічний прогрес не стоїть на місці, тому й вибір у покупця зараз дуже великий.

Якщо класифікувати витяжки, то їх підрозділяють на підвісні, що вбудовуються, купольні.

Підвісні кухонні витяжки. Найбільше часто встановлюють традиційні або підвісні витяжки, тому що вони монтуються безпосередньо на стіну під підвісною кухонною шафкою або без нього відразу над плитою. Фільтри, як правило, у таких витяжках з акрилової тканини. Мінусом традиційної кухонної витяжки можна назвати невеликий по потужності мотор, який працює в режимі рециркуляції. Але, якщо Ви розраховуєте не дуже великою сумою грошей, те саме цей варіант буде самим оптимальним.

Вбудовані кухонні витяжки монтуються в підвісну кухонну шафку над плитою й мають висувну панель, яка збільшує площу забору повітря й полегшує керування витяжкою. Її панель при висуванні включається саме в тому режимі, у якому Ви включили витяжку такого класу. Вбудовані витяжки мають більш компактний дизайн і більш удалий у технічному плані. Найчастіше вони комплектуються двома моторами, що збільшує продуктивність. Цей тип витяжок буде не набагато дорожче підвісних.

Як правило, купольні витяжки встановлюють на стіну або над плитою й мають купольну форму. Такі витяжки бувають суцільнометалеві, металеві зі склом або обрамлені деревом. Купольні витяжки є найбільш дорогим варіантом, тому що мають різноплановий дизайн, великий асортименти форм, розмірів і кольорів.

У них установлюються різні фільтри, які по своїй структурі бувають жироуловлюючими й вугільними. Але із цих двох кращим варіантом уважається саме вугільний фільтр. Він затримує тонкі й більш дрібні частки й нейтралізує запах.

Ефективність роботи Вашої витяжки буде залежати від декількох умов, які необхідно врахувати.

Кухонна витяжка буде працювати краще, якщо відвід повітря буде виходити у вентиляційну шахту.

Вугільний фільтр повинен бути не дуже щільним, тому що він знижує ефективність роботи витяжки.

Розмір витяжки теж має значення. Тому що чим він більше, тим з більшої площі засмоктується повітря.

Безсумнівною перевагою може стати витяжка, оснащена таймером. Наприклад, Ви закінчили готовити, включили таймер, витяжка сама відключитися, попередньо вилучивши останній залишковий запах. Ця дуже зручна функція, що дозволяє зберегти меблі й не думати про те, що треба відключити витяжку.

Найкраще при виборі кухонної витяжки не заощаджувати, тому що через цю, видалося б, на вид невелику деталь, залежить стан усієї кухні.

Samsung WB500: камера із ширококутовим об'єктивом 24мм


Фокусна відстань ширококутового об'єктива Schneider, яким оснащений фотоапарат Samsung WB500, становить 24мм (в еквіваленті для плівки 35мм), завдяки чому кадр стає ширше. Це дозволяє знімати більші групи людей і робити пейзажі. WB500 пропонує більше можливостей у порівнянні з іншими подібними камерами, фокусна відстань оптики яких становить звичайно 28мм.

10-кратний оптичний зум камери WB500 дозволяє фотографові реалізовувати свої ідеї на новому рівні, що не залежать від відстані до об’єкту зйомки. Такий потужний зум стане практичним рішенням для фотографування спортивних подій. Для того, щоб знімки навіть при максимальному масштабуванні були різкими й чіткими, у камері WB500 застосовуються відразу два види стабілізації зображення: оптична й цифрова. Фотограф може використовувати тільки оптичну стабілізацію, яка запобігає наслідкам тремтіння руки, при гарному освітленні або оптичну та цифрову стабілізацію в складних умовах зйомки, особливо в тих випадках, коли використання спалаху небажане.

Для користувачів, які не завжди довіряють автоматиці, передбачений широкий спектр ручних налаштувань . Можна самостійно виставити витримку в діапазоні від 16 до 1/1500 сек. і діафрагму. Також можна вибрати режим експокорекції із кроком 1/3EV і встановити бажаний рівень світлочутливості ISO: 80, 100, 200, 400, 800, 1600 і навіть 3200 при зниженій роздільній здатності 3 Мпікс.

Оскільки одним з основних завдань камери є зйомка портретів, у тому числі і групових, у новій моделі реалізована функція розпізнавання особи, яка може працювати з дев'ятьма об'єктами одночасно, автоматично налаштовуючи витримку та діафрагму для найкращого результату. Завдяки функції Smile Shot зйомка проводиться в момент, коли людина посміхається, а функція Blink Detection рятує вас від знімків, де модель зображена із заплющеними очима: ця система визначає подібну ситуацію й автоматично робить три додаткові кадри. Ще одна унікальна функція камери beauty Shot автоматично налаштовує установки для досягнення найбільш природнього відтінку шкіри й приховання різних дефектів. Крім широких можливостей ручного налаштування камера також має потужну автоматику й 13 попередню встановлених режимів зйомки, що дозволяють добитися відмінної якості знімків у будь-якій ситуації.

У камері WB500 використовується власна функція Samsung Smart Album, яка дозволяє користувачеві швидко знаходити потрібний кадр з безлічі записаних на карті пам'яті. Smart Album автоматично сортує файли, надаючи можливість робити пошук по даті зйомки, типу файлу (фото, відео, аудіо) і колірній схемі зображення (кольорове, ч/б, спеціальні ефекти). Покупець може вибрати сріблистий або чорний колір корпуса, а габарити камери (ВxШxГ) становлять 105,0x61,4x36,5 мм.