пʼятниця, 22 травня 2009 р.

40-дюймовий телевізор від Panasonic з'явиться в 2010 році?


Компанія Panasonic підтвердила свої плани по випускові 37-дюймового Oled-Телевізора. Виробник оголосив про своє співробітництво з Sumitomo Chemical по розробці надтонких Oled-Панелей, а також з іншими виробниками, імена яких не розголошуються.
Представники Panasonic підтверджують, що компанія ще не прийняла остаточного розв'язку по масовому виробництву Oled-Телевізорів. Але, за даними видання Nikkei Business Daily, у компанії є подібні плани, а також плани по розробці й випуску 40-дюймових Oled-Панелей до 2010 року. Незважаючи на припущення, акції Panasonic упали на 0,7 відсотків.
Минулого місяця фахівці Panasonic анонсували появу Oled-Панелей з терміном служби більш 50 тисяч годин, що в півтора рази перевищує строк експлуатації нинішніх пристроїв, що становить 30 тисяч годин. Очікується, що через півтора-два роки з'явиться перша 37-дюймова модель товщиною в 1 дюйм, панель буде розроблена в партнерстві з компанією Toshiba.

За матеріалами Slashgear

вівторок, 12 травня 2009 р.

Philips представив нову серію LCD-Телевізорів

На російському ринку анонсована 5000-я серія Жк-Телевізорів від компанії Philips. Нова лінійка містить у собі три моделі, які мають сучасний дизайн і унікальні характеристики.

Бюджетна модель 32PFL5404H відрізняється 32-дюймовим екраном з дозволом 1366 х 768 пікселів. Телевізор оснащений технологією обробки зображення Pixel Plus HD, яка забезпечує 28,9 мільярда квітів і високу деталізацію зображення від будь-якого джерела сигналу високої якості. Крім того, телевізор може похвастатися вбудованою невидимою акустичною системою з технологією Incredible Sound.


Друга новинка, модель 42PFL5604H c діагоналлю 42" має екран з дозволом 1920 x 1080р. Вбудована акустична система 2.1 із вбудованим сабвуфером також використовує технологію Incredible Sound, яка підсилює низькочастотні звуки.

JVC представить монітор з підтримкою Xpol 3D

Японська компанія Victor Co. of Japan Ltd., більш відома як JVC, оголосила про намір випустити новий Lcd-Монітор Full HD GD-463D1 з 46- дюймовою діагоналлю.
Екран новинки покритий спеціальним оптичним шаром Xpol, що містить симетрично розташовані мікрополяризатори, що дозволяє переглядати не тільки двох-, але й тривимірні зображення. Для цього варто подбати про покупку спеціальних окулярів.
Контрастність JVC GD-463D1 може досягати 10000:1 при в динамічному режимі.
Монітор з'явиться в продажу в найближчий термін за ціною близько 5 265 євро.
За матеріалами Akihabaranews

Новий модельний ряд телевізорів Sony


Компанія Sony оголосила про початок продажу нової колекції LCD телевізорів. Це самий "зелений" модельний ряд LCD телевізорів компанії Sony, наповнений екологічними інноваціями, які знижують шкоду, що наноситься навколишньому середовищу вашою технікою, але не впливають на якість її зображення. Більшість моделей 2009 року мають маркування "Квітка"- екологічне маркування Європейського Союзу, яке означає, що даний продукт пройшов сертифікацію, і є більш безпечним для навколишнього середовища, а також він відповідає строгим критеріям по екологічності.

Неймовірна якість зображення

У центрі лінії BRAVIA цього року – останні інновації від компанії Sony – найкраща якість зображення Full HD, без різниці чи насолоджуєтеся ви цікавим кіно або улюбленою телепрограмою. Новітня технологія BRAVIA ENGINE3 є останнім поколінням цієї унікальної технології HD, розумно аналізує й оптимізує відеосигнали з будь-якого HD або SD джерела інформації. Деталі зображення, контрастність і відтворення кольрів удосконалені до разючих природних результатів. BRAVIA ENGINE3 доповнена Live Colour – технологією, яка робить зображення з неперевершеною глибиною, чіткістю й насиченістю.

пʼятниця, 20 лютого 2009 р.

Kodak EASYSHARE M863: 8-мп камера з підтримкою формату HD

Компанія Kodak анонсувала на CES кілька нових цифрових фотокамер із серії EASYSHARE. Одна із цих моделей - 8-Мп M863. Вона обладнана асферичним об'єктивом Kodak із трикратним оптичним зумом. Камера дозволяє одержувати знімки у форматі HD (16:9), після чого їх можна переглядати на телевізорах і інших пристроях з підтримкою зображень високої роздільної можливості. З характеристик фотозйомки виробник відзначає технологію виявлення осіб, цифрову стабілізацію зображення, збереження фарб реального об'єкта за допомогою технології PERFECT TOUCH.

Крім цього, M863 є частиною системи KODAK EASYSHARE, тому поділитися отриманими фотографіями дуже легко. За допомогою кнопки Share, розміщеної на задній панелі пристрою, їм можна привласнити мітки, після чого знімки будуть готові до друку й відправленню по електронній пошті. Камера надійде у продаж у першій половині цього року. Вона буде пропонуватися в чорному, червоному й сріблистому колірних рішеннях.

Діапазон фокусування - у нормальному режимі від 60 см, у макрорежимі від 10 до 70 см (ширококутове положення) і від 35 до 70 см (телеположення), пейзаж від 10 м нескінченно

вівторок, 10 лютого 2009 р.

Samsung представив LED-монітор преміум-класу з тонким і енергоефективним дизайном

Компанія Samsung Electronics представила на виставці Consumer Electronics Show 23-дюймовий LED-монітор преміум-класу Syncmaster PX2370. 

Енергоефективний дизайн
Дизайн монітора PX2370 виконаний у стилі витонченого мінімалізму, елегантність його чорного корпуса підкреслена прозорою окантовкою. У новинці реалізований цілий ряд інновацій, які роблять його одним з найбільш дружніх для екології LED-моніторів, і при цьому не знижують продуктивність і якість зображення. Монітор підтримує безліч функцій, що дозволяють максимально ефективно використовувати електроенергію. У їхнє число, наприклад, входить технологія Samsung Smart Sensor: сенсор яскравості освітлення (ALS) автоматично регулює яскравість монітора залежно від інтенсивності навколишнього освітлення. Завдяки цій інновації монітор PX2370 одержав сертифікат Energy Star, а також Золотий сертифікат EPEAT.

Яскраве динамічне зображення
Екран монітора підтримує 100 % колірної системи s-rgb і має контрастність Mega Dynamic Contrast Ratio завдяки найсучаснішим технологіям динамічного контрасту. Це робить його ідеальним для використання в безлічі додатків, включаючи перегляд широкоформатних мультимедійних зображень, у тому числі відео й електронні креслення. Завдяки глибині корпуса всього 16,5 мм і стильному дизайну PX2370 радує не тільки якістю зображення, але й зовнішнім виглядом.

Мінімальний вплив на навколишнє середовище
Монітор проводиться з використанням екологічно чистих технологій, що зводять до мінімуму збиток для навколишнього середовища. PX2370 виконаний у дизайн-концепції Crystal Design із чорного й прозорого матеріалів, що не вимагають фарбування. Завдяки цьому при виробництві не використовуються летучі органічні сполуки, що значно полегшує утилізацію відслуживших свій строк продуктів. Монітор також містить компоненти, що піддаються повторній переробці, а при упакуванні пристрою використовується мінімум пакувальних матеріалів. 

субота, 31 січня 2009 р.

Samsung представляє чотири нові відеокамери Full-HD серії H

Компанія Samsung Electronics представила на виставці Consumer Electronics Show чотири нові моделі цифрових відеокамер формату Full-HD: HMX-H200, HMX-203, HMX-H204 і HMX-H205. Кожна з них має вражаючі можливості, пропонуючи користувачам запис відео високої чіткості по досить доступних цінах.

Усі чотири новинки постачені революційними CMOS-Матрицями зі зворотним підсвічуванням. Такі матриці фіксують більше світла, НІЖ звичайні світлочутливі сенсори, і дозволяють знімати якісне відео навіть в умовах слабкої освітленості.

Твердотільні накопичувачі (SSD)
Нові камери Samsung серії H для запису використовують вбудовані твердотільні накопичувачі (SSD), які мають цілий ряд переваг перед більш традиційними жорсткими дисками (HDD). SSD-накопичувачі пропонують більш високу продуктивність і довговічність, НІЖ інші носії. У порівнянні з жорсткими дисками SSD-накопичувачі Samsung менше важать, більш компактні, працюють безшумно, практично не виділяють тепла, а також не мають частин, що рухаються, що суттєво знижує енергоспоживання й підвищує надійність. Відсутність частин, що рухаються, також робить SSD більш стійкими до ударів і вібрації, що становлять серйозну небезпеку для цифрових камер на базі жорстких дисків. Крім того, камкордери Samsung на твердотільних дисках SSD швидше працюють, ніж HDD-камери, - швидше завантажуються й виконують запис і читання, що важливо для обробки відео високої чіткості.

Модель Samsung HMX-H205 оснащена вбудованим диском SSD об’ємом 32 ГБ, HMX-H204 - SSD-накопичувачем на 32 ГБ, а HMX-H203 - на 8 ГБ. Усі три камери також дають користувачам можливість розширювати ємність пам'яті за допомогою карт SD/SDHC. Модель HMX-H200 не має вбудованого накопичувача SSD і записує контент на карту пам'яті SD/SDHC.

Потужна оптика й сенсорний дисплей
Основа високої якості зображення - об'єктив. Камкордери Samsung серії H обладнані потужним об'єктивом з 20-кратним оптичним зумом. На відміну від інших відеокамер, мінімальна фокусна відстань яких звичайно становить від 40 до 50 мм, ширококутовий об'єктив камкордерів Samsung серії H з мінімальною фокусною відстанню 37 мм дозволяє захопити більшу площу в кадрі. Завдяки цьому нові камери Samsung ідеально підходять для відеозйомки великих груп людей, спортивних змагань і пейзажів.

Можливості об'єктива доповнені вдосконаленим оптичним стабілізатором зображення Smart Optical Image Stabilization. Він дозволяє зменшити розмитість картинки через вібрації або тремтіння руки при зйомці й працює ефективніше технологій стабілізації, які застосовуються в інших відеокамерах, охоплюючи більшу частину кадра.

Поворотний сенсорний дисплей з діагоналлю 2,7 дюйма й роздільною здатністю 230 тис. пікселів дозволяє просто й зручно керувати всією різноманітністю функцій і параметрів зйомки.

Унікальні функції
Нові камери Samsung серії Н пропонують цілий ряд унікальних функцій і можливостей. Серед них варто відзначити зйомку фото з роздільною здатністю 4,7 мегапікселя, режим Smart Auto, який автоматично вибирає найбільш підходящі параметри зйомки, і функцію серійної зйомки з тимчасовим інтервалом, що відкриває ще більше можливостей для творчості. У цьому режимі камкордер робить знімки з обраним користувачем інтервалом (1, 3 або 5 секунд) і зберігає їх у вигляді єдиного відеофайлу високої чіткості з роздільною здатністю 720p.

четвер, 22 січня 2009 р.

Спогади на великому екрані від PhotoVu

Цього року розробники цифрових фоторамок встигнули порадувати аматорів яскравих і практично живих спогадів анонсами самих різних функціональних моделей. Одні з них могли похвастатися яскравим дизайном, інші – можливостями. Проте, рамка PV1765w, днями представлена компанія PhotoVu, має всі шанси стати однією із самих яскравих новинок цього року завдяки чималим розмірам і відповідній ціні.

Отже, PV1765w являє собою елегантний 17-дюймовий широкоформатний "РК-дисплей" зі співвідношенням сторін 16:10. Розміри екрана дозволяють без втрати якості переглядати фотографії у високій роздільній можливості . За словами розробників, модель можна використовувати в якості домашнього "фотоальбому" або ж знайти їй застосування для реклами продукції, послуг у магазині. Потрібно сказати, що у власника новинки є можливість реорганізації фотоархівів, підключення модуля USB або переносного жорсткого диска, роботи з ресурсами Picasa Apple iPhoto. Вартість 17-дюймових рамок PhotoVu коливається в межах 700 доларів.

четвер, 15 січня 2009 р.

Samsung розширює лінійку популярних фотокамер із двома дисплеями

Компанія Samsung Electronics поповнила сімейство цифрових камер із двома дисплеями 2View новими моделями - PL150 і PL100. Новинки мають цілий ряд удосконалень, завдяки яким фотографові стане ще легше робити вдалі знімки самого себе, будь то автопортрети або фото в дружньому колі.

Оновлена функціональність переднього дисплея
За допомогою 1, 5-дюймового кольорового дисплея на передній панелі можна без проблем компонувати знімки, коли сам фотограф у кадрі, і щораз одержувати відмінний результат. Нововведенням камер PL150 і PL100 стала можливість використовувати фронтальний дисплей також і при відеозйомці. Причому PL150 дозволяє знімати відео високої чіткості з роздільною здатністю 720p і частотою 30 кадрів/с. За допомогою опційного HDmi-адаптера камеру можна підключити до HD-телевізора й насолоджуватися знятими відео й фото на великому екрані.
Крім того, у нових камерах доданий режим Couple Shot (знімок пари), а в дитячому режимі на додаток до забавної анімації з'явився музичний супровід для залучення уваги дитину. У порівнянні з першими камерами Samsung 2View у моделях PL150 і PL100 минулого також розширені можливості автоспуску, коли на передньому дисплеї відображаються прев'ю майбутнього знімка й відлік часу до моменту зйомки. Тепер та ж функціональність доступна й при відеозйомці.
Функція Smile Shot допоможе ловити посмішки: коли кнопка спуска натиснута до половини, на передньому дисплеї з'являється картинка у вигляді всміхненої особи, сигналізуючи про те, що настав час посміхатися в об'єктив. А новий режим Couple Shot дозволить настроїти камеру на зйомку двох людей, які схилили голови друг до друга.

12 мегапікселів, більші дисплеї й потужна оптика
Новинки обладнано 12, 2-мегапіксельної пзс-матрицею, яка забезпечує чудову чіткість і деталізацію знімків. 27-міліметровий ширококутовий об'єктив камери PL150 з 5-кратним зумом надає більше творчих можливостей при зйомці.
Щоб уникнути розмитості знімків через вібрацію й тремтіння рук фотографа, Samsung оснастив нові камери подвійним стабілізатором зображення. Комбінація оптичної й цифрової стабілізації ідеально підходить для зйомки при слабкім освітленні, коли використовувати спалах небажано.
Обидві новинки можуть похвастатися більшим дисплеєм з роздільною здатністю 230 тис. пікселів, розташованим на задній стороні корпуса. В PL150 основний екран має діагональ 3 дюйма, а в PL100 - 2,7 дюйма.

Стильний функціональний дизайн
Нові камери PL150 і PL100 виконані в дизайн-концепції Crystal Design - у пластик чорного кольору доданий компонент іншого відтінку, завдяки чому камера має неординарний зовнішній вигляд.
Відмітна риса новинок - вигнутий дизайн: частина корпуса камер відхилена назад на сім градусів. Справа в тому, що при зйомці автопортретів і групових знімків користувачам доводиться тримати камеру вище, чим звичайно, що незручно. Завдяки вигнутому корпусу об'єктив PL150 і PL100 буде спрямований на об'єкти зйомки, навіть якщо тримати камеру нижче.

Microsoft HD Photo: час JPEG минув?

На виставці Photo Marketing Association у Лас-Вегасе корпорація Microsoft представила свій новий графічний формат HD Photo, який вона позиціонує як заміну JPEG. Новий формат, відомий раніше як Windows Media Photo, відрізняється високим ступенем стиску, гарною якістю й розширеними функціями.

Розробники нового формату стверджують, що при ступені стиску у два рази більшої, ніж в JPEG, зображення в HD Photo має менше артефактів. У файлі зберігається все зображення, завдяки чому фотографи можуть робити корекцію кольору та експозиції. Крім цього, при роботі з HD Photo можна буде декодувати тільки інформацію, яка необхідна для певного фрагмента.

Бета-версія плагіну HD Photo для Photoshop була розроблена разом з Adobe. Використовуючи це доповнення, користувачі зможуть відкривати файли в новому форматі, і зберігати їх в HD Photo. Плагін працює з Photoshop для Windows і Mac, і бета-версію для Windows уже можна скачати із центру завантаження Microsoft. Кінцеві версії для обох ОС будуть безкоштовні.

субота, 3 січня 2009 р.

Samsung розширює свій модельний ряд проекторів LED-моделлю яскравістю 1000 ANSI люмен

Компанія Samsung Electronics представила на виставці Consumer Electronics Show перший цифровий LED-проектор яскравістю 1000 ANSI люмен. Модель Samsung SP-F10M не має змінної лампи й оснащений світлодіодним джерелом світла з терміном служби 30 тис. годин. Даний підхід суттєво знижує сукупну вартість володіння, скорочує працезатрати по обслуговуванню проектора й сприяє захисту навколишнього середовища. Крім того, світлодіодне джерело світла новинки зберігає яскравість протягом практично всього терміну служби проектора й забезпечує більш високу насиченість кольорів, ніж будь-який інший LED-проектор на ринку.

Переваги світлодіодного джерела освітлення
З погляду екології відмова від звичайної галогенної лампи, що містить ртуть, робить новий продукт набагато екологічніше для навколишнього середовища. Більш низька вартість утилізації, що відробила свій строк лампи також скорочує сукупну вартість володіння. 

Крім того, світлодіодна лампа служить довше, ніж звичайні лампи, що втрачають до 50 % яскравості протягом строку своєї служби. Більша глибина кольору й колірна гама, яку забезпечує технологія LED, дозволяють створювати більш універсальні проектори, які можна використовувати не тільки з білими екранами, але й чорними й зеленими шкільними дошками. Це робить LED-проектори кращими продуктами для галузі освіти й державного сектору.
Низький рівень шуму й малий час включення також є сильними сторонами моделі SP-F10M.

Унікальні інновації Samsung
Samsung продовжує створювати інноваційні продукти з найвищою продуктивністю, і проектори не є виключенням. Модель SP-F10M має вбудовану програму для перегляду файлів Pc-free File Viewer, яка дозволяє відтворювати презентації у форматах Microsoft Office і Adobe PDF безпосередньо з USB-носія. Крім того, універсальності пристрою додає підтримка схованих титрів.