четвер, 15 січня 2009 р.

Microsoft HD Photo: час JPEG минув?

На виставці Photo Marketing Association у Лас-Вегасе корпорація Microsoft представила свій новий графічний формат HD Photo, який вона позиціонує як заміну JPEG. Новий формат, відомий раніше як Windows Media Photo, відрізняється високим ступенем стиску, гарною якістю й розширеними функціями.

Розробники нового формату стверджують, що при ступені стиску у два рази більшої, ніж в JPEG, зображення в HD Photo має менше артефактів. У файлі зберігається все зображення, завдяки чому фотографи можуть робити корекцію кольору та експозиції. Крім цього, при роботі з HD Photo можна буде декодувати тільки інформацію, яка необхідна для певного фрагмента.

Бета-версія плагіну HD Photo для Photoshop була розроблена разом з Adobe. Використовуючи це доповнення, користувачі зможуть відкривати файли в новому форматі, і зберігати їх в HD Photo. Плагін працює з Photoshop для Windows і Mac, і бета-версію для Windows уже можна скачати із центру завантаження Microsoft. Кінцеві версії для обох ОС будуть безкоштовні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.