четвер, 24 червня 2010 р.

Друга модель 3D-телевізорів LG - це LX6500


LG представляє другу свою модель у лінійці рідкокристалічних 3D-телевізорів c ДLG - LX6500. Висока якість відтворення тривимірного формату досягнуто завдяки рівню динамічної контрастності 8 000 000:1, технології Trumotion 200 Гц, дозволу Full HD, а також часу відгуку матриці в 2,2 мс. Одна пара затворних окулярів виробництва LG (модель AG-S100) додається в комплекті з 3D-телевізором LX6500. Затворні окуляри виробництва LG можна також придбати окремо.

Прикмета літа

Почалося довгоочікуване літо, а, виходить, з невідворотністю сезонних змін у природі в наших будинках от-от відключать гарячу воду. Якщо вже не відключили.

На два, а то й на три тижні. На профілактику. Або ремонт. Не важливо. Немає гарячої в крані - і вже якось дискомфортно.

У заміських же будинках колонка - річ цілком розповсюджена, давно й успішно експлуатована, а сучасні агрегати й зовсім - сама довершеність. Їх не треба підпалювати сірниками - там використовують електронний або п’єзорозпал, у них практично виключається витік газу. Такі колонки обладнані датчиками тяги й захисними обладнаннями, які відразу відключать газ при падінні тиску води. У колонках, що працюють при малому напорі води, до того ж є спеціальні обладнання, що запобігають закипанню води в теплообміннику.

Для середньостатистичної родини фахівці рекомендують колонки з потужністю до 24 кВт і продуктивністю 13-14 л/хв ( При митті посуду витрата гарячої води - 3-4л/хв; приймання душу - 7-8 л/хв) На українському ринку широко представлені газові колонки як вітчизняного, так і імпортного виробництва (Німеччина - Junkers, Bosch, Швеція - Eletrolux, Туреччина - Demir Dokum, Італія - Ariston і інші).

Вартість залежно від моделі - від 140 до 700 доларів.

В останнє десятиліття багато городян обзавелися й водонагрівачами накопичувального типу. Ці прилади особливо зручні там, де гарячу воду відключають надовго або її немає зовсім. Особливою популярністю серед українців, не в останню чергу завдяки гарній ціні, користуються італійські Теrmex, Ariston, турецькі Demir Dokum. У більш дорогому ціновому сегменті - німецькі Vaillant і Stiebel Eltron. Водонагрівачі накопичувального або ємнісного типу - це термоізольована ємність, у якій установлений тен. Він нагріває холодну воду, що гріється до заданої температури (85 С) і автоматично відключається. Час нагрівання води залежить від обсягу й заданої температури. Рекомендують установлювати її ледве вище 60 С, оскільки в замкненому обсязі при більш низьких температурах створюються сприятливі умови для розмноження легіонел - небезпечних для здоров'я бактерій.

Нагрівачі накопичувального типу мають діапазон потужності від 0,85 до 6 кВт, для міської квартири оптимальною уважають потужність близько 2кВт і обсягом 80 -100л, а для заміського будинку - ємністю від 300 л. У кожному разі для них необхідні окрема електрична підводка із заземленням і окремий автомат на розподільному щитку. Вартість накопичувальних приладів коливається в діапазоні від 100 до 670 доларів залежно від обсягу бака, потужності й виробника.

Усім зручні накопичувальні агрегати, за винятком одного моменту: далеко не в кожну ванну кімнату в наших типовушках можна вписати місткий бак. Та і підводні шланги із кранами навряд чи додадуть додатковий шарм інтер'єру.
Однак один із самих зручних способів одержати гарячу воду в міській квартирі на час відключення від централізованого водопостачання - це проточний нагрівач. Дійсно, цей період відключень триває якихось 2-3 тижні в рік, тому чи варто вкладати значні суми в агрегати накопичувального типу, особливо при невеликих площах ванних кімнат? Років п'ятнадцять назад, на зорі перебудови в магазинах з'явилася безліч напівкустарних проточних нагрівачів із серії: надягнув насадку на кран, підключив у розетку - і користуйся на здоров'я! Але цей, з дозволу сказати, нагрівач насправді нічого не нагрівав і до того ж найчастіше "бився" струмом.

Пізніше в продажу з'явилися якісні імпортні проточні нагрівачі. Одним з перших на наш ринок вийшли ізраїльтяни з агрегатом Аtmor. По співвідношенню ціна - якість прилади цієї серії виявилися цілком підходящими для споживача, і дотепер Аtmor є самими популярними водонагрівачами проточного типу в нашій країні.

Прилади такого типу безпечні, компактні, досить естетичні. Вони підключаються до мережі 220 В, легко монтуються й нескладні в експлуатації.

Принцип дії гранично простий: холодна вода проходить по трубках усередині корпуса приладу, нагрівається теном і виходить назовні вже гарячою. Температура регулюється винятково напором води - чим тонше струмінь, тим вода гарячіше. Але слід пам'ятати, що, у порівнянні зі звичайною душовою насадкою, у водонагрівачах проточної дії насадки мають менший розтин, за рахунок чого тиск води на виході зростає, і створюється ілюзія повноцінного струменя. Тому, якщо в процесі експлуатації ви помітите ослаблення напору, необхідно терміново очистити отвір від солей, щоб уникнути перегріву нагрівального елемента.

У цьому сезоні на ринку з'явилася нова серія Atmor-Platinum. У ній представлені нагрівачі води окремо для кухні й для душу - потужністю від 3,5 до 7 кВт і сполучені, що дозволяють одночасно обслуговувати дві точки водозабору.

Знаючі люди не радять установлювати агрегати малої потужності - все-таки вода в них не прогрівається при нормальному напорі. Оптимальним для міської квартири вважають потужність 5 кВт - і навантаження на мережу прийнятне, і вода досить гаряча. Звичайно, із проточним водонагрівачем не вийде повноцінно покайфувати у гарячій ванні, але душ і комфортне миття посуду будуть доступні в будь-який час доби.

Samsung представляє OMNIA(HD)

Смартфон Samsung OMNIAHD з повністю сенсорним Amoled-екраном (діагональ-3,7 дюйма) виконаний у пізнаваному дизайні й відрізняється високою продуктивністю. Він став спадкоємцем торішньої моделі Witu, що одержала визнання споживачів, що й зміцнила лідерські позиції Samsung у сегменті повністю сенсорних телефонів. Сенсорні екрани з активною матрицею на органічних світлодіодах(Active Matrix Organic Light Emitting Diode-amoled) відрізняються глибоким кольором, якісною передачею кольору й високою чіткістю навіть при прямому сонячному освітленні, а також зниженим енергоспоживанням.

«Samsung Omniahd-цікавий новаторський продукт. Ми певні, що він повторить успіх попередньої моделі Witu або навіть перевершить його, оскільки цей телефон ідеально відповідає потребам сучасних споживачів, -сказав Дж. К. Шин, виконавчий віце-президент і глава підрозділу мобільному зв'язку Samsung Electronics.
- Представлена модель Omniahd - це висококласний смартфон для тих, кому потрібні функціональність, стиль, зручність використання й розваги, об'єднані в одному пристрої».

Функція відеозапису високої чіткості(HD)дає можливість запам'ятати події з якістю HD(720p), побачити HD-зображення на телевізорі високої чіткості за допомогою технології DLNA, а також обмінятися відео в реальному часі з користувачами сайту Qik.com. Співвідношення сторін QHD-дисплея, що відображає 16млн кольорів(16:9), дозволяє користувачам дивитися відео стандартної (SD, Standard Definition)або високої (HD, High Definition) чіткості в кінематографічних пропорціях, із субтитрами. А завдяки вбудованій камері 8 Мпикс фотографії, зроблені смартфоном, виходять чіткими і яскравими.

Споживачі можуть користуватися надшвидкім доступом в інтернет-hsupa 5,76Мбит/сек. і HSDPA 7,2Мбит/сек., що дає можливість завантажити композицію у форматі MP3 обсягом 4 МБ менше, ніж за 10 секунд, а відеофільм обсягом 40 Мб- за 1 хвилину( при ідеальному зв'язку). Великий дисплей(діагональ-3,7 дюйма)з автоматичним поворотом робить серфінг^-серфінг-веб-серфінг на смартфоні більш зручним. GPS з інтегрованим компасом буде корисний як для пішоходів, так і для водіїв завдяки сенсорному контролю навігації й голосовим підказкам.

Містка вбудована пам'ять(доступні версії 8 і 16ГБ)у комбінації з картою microsd ємністю до 32МБ дозволяє зберігати до 48ГБ інформації, що відповідає приблизно 35 фільмам DVD-якості або 18 000 фотографій по 8 Мпикс.

Зручний у використанні, інтуїтивно зрозумілий 3 D-інтерфейс OMNIAHD зробить роботу в мультизадачному середовищі максимально простою. А завдяки Samsung Mobile Widget користувач зможе створити персоналізований інтерфейс і одержувати саму актуальну інформацію з інтернету.

Як вибрати холодильник?

Головними критеріями при виборі холодильника є його розмір і обсяг. Розмір холодильника повинен бути менше, ніж розміри прорізів дверей по шляху проходження до місця передбачуваної установки холодильника.

При цьому потрібно враховувати й навколишній простір, щоб холодильник з відкритими дверцятами не створював перешкоди для проходу.

По розміру холодильники звичайно підрозділяють на:
• Маленькі холодильники. Параметри: висота від 85 до 160см, ширина близько 55см, глибина 60 см. Це звичайно низькі, вузькі, однокамерні моделі з невеликим морозильним відсіком. Підходять для невеликого приміщення, дачі або родини з однієї людини.
• Холодильники середнього розміру («азіатські»). У більшості випадків, округлої форми, невисокі й широкі (ширина може бути більш 80см), обсягом від 200 до 260 літрів. Зустрічаються двокамерні моделі. Обсягу такого холодильника цілком вистачить для родини з 2-3 людей.
• Холодильники середнього розміру або «європейського» стандарту. Висота від 170 до 205см, ширина, глибина 60см, обсяг від 260 до 350 літрів. Це двокамерні моделі, у яких морозильне відділення обсягом від 50 до 140 літрів розташоване частіше внизу. Холодильники такого розміру можна рекомендувати родині з 3-4 людей.
• Більші холодильники. Обсяг коливається від 350 до 800літрів. Висота від 195 см до 210 см.

При виборі обсягу холодильника орієнтуватися потрібно на свої звички або спосіб життя. Якщо ви восени заморожуєте багато свіжих овочів і фруктів, зверніть увагу на моделі з великою морозильною камерою. Якщо ви звикли заготовляти продукти на два тижні вперед, краще придбати холодильник великого корисного обсягу холодильної камери.

Якщо ви вибираєте холодильник середнього або великого обсягу, перед вами встане також вибір між одно- і двокомпресорними моделями. З технічної точки зору, правильніше було б зупинити свій вибір на двохкомпресорному холодильнику, при цьому враховуючи, що такі моделі коштують дорожче.

Переваги:

• Зручне керування. Два компресори – це дві абсолютно незалежні системи. Можна зменшити температуру морозильної камери, не змінюючи при цьому температури самої холодильної камери. При від'їзді на тривалий час можна відключити холодильне відділення, залишивши працювати тільки морозильну камеру, якщо там залишаються продукти. При розморожуванні можна відключити тільки морозильну камеру, холодильна в цей час буде працювати.
• Продуктивність по холоду в таких моделей більше.
• Ресурс роботи більш високий, тому що кожний компресор увімкнуться тільки для своєї камери.

Купуючи холодильник, поцікавтеся, якою речовиною заправляється холодильна система. Це може бути R134а або R600а. Останній, як правило, забезпечує більш економічну витрату електроенергії й деякі інші переваги.

Вид керування холодильником, місце розташування морозильної камери, його функції й можливості залежать від ваших особистих переваг і матеріальних умов.

KF301: прості задоволення


Новим телефоном KF301 легко управляти, він відрізняється стильним дизайном у комбінації з досить привабливою ціною. В KF301 великий внутрішній екран 2″, великі кнопки, якими зручно набирати SMS і номера телефонів, і досить компактні розміри - 95x49x16,6 мм. Зовнішній дисплей, що відображає дзвінки, повідомлення й час, захований за нестандартною світловідбиваючою панеллю. У телефоні є вбудована камера 1,3 Мпікс із можливістю запису відео й аудіоплеєр, який підтримує всі сучасні формати.

Купівля праски не жарт

До купівлі речей потрібно походити з повною серйозністю й відповідальністю, щоб згодом не жалувати про витрачених даремно грошах.

При цьому треба пам'ятати головне правило покупця: дорожче - не значить краще. Адже найчастіше товар пропонується по зовсім фантастичній ціні тільки завдяки модному дизайну або навіть просто через його приналежність до широко розкрученої торговельної марки.

У жодному разі не купуйте продукцію на китайських ринках: вам стовідсотково підсунуть підробку, до того ж неякісну. Раджу звертатися у великі магазини, що торгують побутовою технікою. У цьому випадку ви придбаєте "рідний" товар, до того ж кваліфіковані консультанти підкажуть вам, який саме прилад буде для вас оптимальним варіантом.

У цій статті ми поговоримо про такий необхідної в домашньому побуті речі, як праска. Перед покупкою насамперед вирішіть, для чого саме вам потрібний праска. Якщо у вашій квартирі крім власної персони живе ще й численна родина, і гардероб до відмови забитий одягом, незамінною буде праска з максимальною потужністю (2000-2400 Вт) і паровою подачею. Але майте на увазі, що така купівля полегшить ваш гаманець приблизно на $70-90. Можна навіть придбати парову станцію, за допомогою якої час прасування скоротиться до мінімуму. Але, по-перше, вона займає місця більше звичайної праски, а по-друге, коштують такі прилади досить дорого, у межах $120-170, що доступно тільки людям заможним.

Якщо ж ви - людей самотня, то вам цілком вистачить праски середньої потужності (~ 1500 Вт). Не менш важлива й вагова категорія праски. Це в часи вугільних і чавунних прасок білизна прасувалась в основному завдяки непід'ємній вазі приладу. Сьогодні ж у цьому немає ніякої необхідності, тому чим легше праска, тим простіше вам буде з нею справлятися, хоча комусь подобаються й праски поважче.

Окремим пунктом відзначимо резервуар для води. У цьому випадку чим більше ємність, тим краще. Найпоширеніші моделі - з ємністю на 250 мол. Найбільший резервуар на сьогоднішній день - 350 мл (одне з досягнень компанії Siemens).

Підошва. Вона є найважливішим елементом праски. Саме від неї в основному залежить ваш успіх на "гладильнім" поприщі. Спочатку вам треба вирішити, яка саме якість підошви відіграє для вас головну роль - міцність або легкість ковзання. Якщо перше - то в основі підошви повинна лежати нержавіюча сталь, яка вже протягом декількох десятиліть утримує першість, будучи дотепер найпоширенішим матеріалом для виготовлення підошви праски. Правда, щоб усунути цей недолік, прилади багатьох виробників (Braun, Siemens, Bosch, Tefal і ін.) при паротворенні утворюють спеціальну повітряну подушку між підошвою й тканиною, полегшуючи ковзання праски.

Але все-таки вона не замінить підошви, у складі якої уже є матеріали, що забезпечують високий коефіцієнт ковзання. Найчастіше це звичайне емальоване покриття, яке хоч і має настільки незамінну властивість все-таки є матеріалом ніжним і ранимим, і при необережному обігу на такій підошві можуть з'явитися подряпини й відколи.


Далі, зверніть увагу на різноманіття функцій парової подачі. Не варто купувати праску, у якої немає постійної подачі пари й парового удару, які необхідні для розгладження глибоких складок: якщо навіть і без подачі пари складка зникла з поверхні тканини, не можна бути впевненим, що назавжди: швидше за все, через 1-2 години вона з'явиться знову. Спірним питанням для вас може стати тільки наявність/відсутність функції вертикального відпарювання. Якщо ви гладите штори, не знімаючи їх з карнизу, а пальто й піджаки - з вішалки, то навряд чи така функція вам знадобиться. Але в кожному разі, зайвою вона не буде. До того ж моделі з потужним паровим ударом уже мають на увазі й наявність вертикального викиду пари.


Якщо ви прагнете, щоб праска прослужила довго, то він повинен бути оснащений захисними функціями (противапняний стрижень, функція самоочистки й ін.). У кожної фірми захисні функції діють по різних принципах, тому поцікавтеся в продавця, чим оснащена модель і як ці функції працюють. Тут важко порадити що-небудь конкретне, як говориться, на смак і колір... Хоча не рекомендуємо вам купувати праску зі змінним картриджем, тому що купити запасний буде не так-то просто, велика ймовірність, що доведеться об'їхати не один магазин, перш ніж ви його знайдете.

Отже, ви вже з'ясували для себе, який прилад вас улаштує повністю. Залишилися дріб'язки: вибрати, що сподобався дизайн і прикинути суму, яку ви готові віддати за покупку. Головне, що треба враховувати при цьому - торговельну марку праски. Philips, Siemens, Braun, Tefal, Rowenta, Bosch є лідерами по виробництві побутової техніки. Їхня якість надійніше, а самі прилади коштують дорожче, $60-80. Якщо ви при покупці розраховуєте на суму в $20-30, то вам слід звернути увагу на праски Scarlett, Unit, Binatone, Clatronic, Vitek, Vigor і ін.

Вибираємо пральну машину


Пральна машина - автомат сьогодні вже не дивина, а невід'ємна частина інтер'єру багатьох квартир. Майже кожний зустрічався із проблемою вибору.

Для тих, хто тільки вирішив придбати пральну машину, пропонуємо кілька рад.


1. Перше, із чим варто визначитися, де поставити пральну машину. Від цього прямо залежать розміри вашої машини.

2. Прямо з вибором місця розташування зв'язане й друге питання - вид завантаження: вона може бути вертикальна або фронтальна.

3. Третє питання - ціна, за яку ви прагнете придбати пральну машину. Якщо ви обмежені в засобах, то не варто гнатися за пральними машинами зі славетними іменами. Як правило, вони коштують дорожче.. До того ж більш дорогі моделі й у ремонті виявляться дорожче.

4. Наступний етап - визначення необхідності наявності сушіння. Машини із сушінням коштують дорожче. Тому, якщо ви не маєте обмежень у засобах, то цілком можна придбати машину із сушінням. Звичайно, можна придбати пральну машину із сушінням навіть за 311 доларів (Ardo WD 800), але при цьому ви одержите не найвищу якість як прання, так і сушіння.

5. Якщо для Вас важлива якість прання, віджиму й сушіння, слід звернути увагу на клас якості виконання кожної із цих процедур. В описі майже всіх моделей вказуються класи прання, віджиму, сушіння й енергоспоживання. Зверніть увагу на те, що принаймні поки клас енергоспоживання не дуже нас цікавить.

6. Програми. Кожна пральна машина має 3-4 основні групи програм. Вони, як правило, відповідають основним видам тканин (бавовна й льон; синтетичні тканини; тонкі тканини з бавовни, шовку, синтетики; вовна). Крім цього, у пральній машині можуть бути передбачені додаткові програми й функції. Звичайно, їхня кількість у різних моделях неоднакова. Необхідність тих або інших функцій визначається вже особистими перевагами.

7. Принципи прання. Пральні машини різних виробників мають різний принцип прання.

8. Обсяг барабана. Як правило, різні моделі відрізняються обсягом барабана.

9. Віджим. Одним з показників, на який часто звертають увагу, є кількість оборотів при віджимі.

10. Панель керування. Спілкування із пральною машиною відбувається за допомогою панелі керування, тому від того, наскільки вона зручна й доступна, залежить простота експлуатації пральної машини.

11. Шум. Один з факторів, який створює незручності при роботі пральної машини - видаваний шум. Як правило, більш дорогі пральні машини мають більш низький рівень шуму. Але не завжди є резон за це переплачувати. Якщо ви встановлюєте пральну машину у ванній кімнаті, то при закритих дверях швидше за все Вам не буде заважати практично будь-яка модель. Інша справа - установка машини на кухні. Модні зараз арки припускають відсутність дверей. У цьому випадку рівень шуму більше 70 дб Ви досить добре почуєте навіть у далекій кімнаті.

12. Підключення. Деякі моделі пральних машин підключаються до гарячої води. При цьому не витрачається електроенергія на нагрівання води. Але є одна велика незручність у порівнянні з підключенням до холодної води. У наших будинках, особливо часто це трапляється влітку, надовго відключають гарячу воду. Інший момент - якість гарячої води змушує бажати кращого. Тому, швидше за все на цьому заощаджувати не варто.

13. Відкривання дверцят. У деяких моделях дверцята люка відкривається ручкою, розташованою безпосередньо на ньому. В інших - кнопкою на панелі керування. Пральні машини, що відкриваються натисканням кнопки більш безпечні для дітей. Кнопку сутужніше нажати, так до того ж вона й перебуває вище. Крім того, варто відзначити, дверцята в різних моделей відкриваються під різним кутом. Більш зручно закладати й виймати білизну, якщо можна розгорнути дверцята люка на 180 градусів.

14. Контролюючі обладнання. Сучасні пральні машини оснащені різноманітним контролюючим обладнаннями.