субота, 22 травня 2010 р.

PENTAX Optio I-10: фотокамера з історією

Під стать своєму попередникові Optio I-10 має чудову оптику (у цьому випадку вбудований 5-х ширококутовий зум-об'єктив) і, як відповідаючи сучасній компактній камері класу Hi-End, має 12-мегапіксельну матрицю, оптичний стабілізатор зображення, великий висококласний 2.7-дюймовий дисплей. А ще ця камера вміє розпізнавати людей у кадрі, завдяки вдосконаленій функції Face Detection AF, обробляти фотографії без допомоги комп'ютера та дуже проста в керуванні.

Дизайн у стилі ретро
Розглядаючи цю камеру, вас неминуче захлисне хвиля спогадів про те, як раніше виглядали її попередниці: PENTAX AUTO 110 і AUTO 110 super. Розташування всіх компонентів на корпусі I-10 нагадує про дизайнерські тенденції в стилі старих дзеркалок: спалах і динамік наближені до центру і трохи видаються по висоті. Велика кнопка спуску разом з головним вимикачем не тільки нагадують про важіль перемотування плівки, але й дуже зручні у використанні. Обробка корпуса (Optio I-10 виконується у двох кольорах: класичному чорному та сріблистому) виконана з матеріалу, схожого на той, який використовувався в дизайні корпусів плівкових дзеркальних камер, і має настільки ж добротне виконання.

Легендарна оптика PENTAX: 5-х ширококутовий зум-об'єктив
Компактний корпус Optio I-10 вміщує в собі чудовий 5-кратний ширококутовий зум-об'єктив 28 мм до 140 мм (в еквіваленті формату 35 мм). З таким зумом для вас відкриті всі горизонти, і немає межі творчим можливостям. Вам підвладні й захоплюючі дух пейзажі, і величні пам'ятники архітектури і зйомка групи людей у невеликій кімнаті.

Потрійна система чіткості
В Optio I-10 застосовуються відразу 3 технології, що перешкоджають появі ефекту змазування - «потрійна система чіткості». Насамперед, це фірмова система стабілізації зображення Shake Reduction, де два вбудовані гіросенсори визначають рівень вібрації фотокамери і коректують її за допомогою зсуву матриці. Дана система дозволяє використовувати на 2 EV більш тривалу експозицію без появи ефекту змазування.
Буває й так, що рука фотографа бездоганно тверда, а знімки однаково виходять змазаними. Наприклад, коли зйомка відбувається в русі або в складних умовах освітлення. Спеціальний режим «DIGITAL SR» цифрового фотоапарата Optio I-10 і в цих випадках прийде на допомогу. У режимі «сутінки» чутливість може бути встановлена до ISO 6 400, що дає можливість використовувати більш короткі витримки затвору, тому рухливі об'єкти виходять без ефекту змазування. Під час відеозйомки в Optio I-10 ще діє система електронної стабілізації «Movie SR», яка ефективно зменшує струси та різкі рухи рук.

Сьогодення кіно
Optio I-10 розширює грані можливого для творчості. Ця камера записує високоякісні відеоролики зі звуком з роздільною здатністю 1280х720 пікселів і частотою кадрів 30 к/с із пропорцією сторін як у кінотеатрі: 16:9. Крім того, прямо в камері до знятого відеоматеріалу можна застосувати елементарні функції редагування, наприклад, витягти один з кадрів відеоряду та додати його замість титрів спочатку або в кінці ролика.

Чіткі особи людей і виразні очі ваших домашніх улюбленців
Optio I-10 оснащена вдосконаленою функцією Face Detection AF, яка розпізнає не тільки особи людей, але й тварин, і дає команду системі фокусування точно навести на них різкість. Таким чином, усі 32 учасника фотознімка (а саме стільки осіб в одному кадрі може розпізнати камера) залишаться задоволені своїми відмінними портретами. Якщо ж у кадрі з'являється не тільки людина, а й ваш домашній вихованець, розумна камера безумовно розпізнає, де в нього хвіст, а де голова і так само швидко сфокусується саме на «особі» тварини.
А що робити, якщо ваша кішка або собака не бажають бути фотомоделлю і відвертається від об'єктива раніше, ніж ви встигаєте нажати кнопку спуска? І в цьому випадку допоможе камера Optio I-10 - спеціальний режим дозволяє автоматично зробити зйомку, як тільки ваш пухнатий друг на мить повернеться до вас «лицем».
Потрібні знімки завжди під рукою
Optio I-10 пропонує нову, інноваційну функцію «Екран Мініатюри», яка дозволяє користувачу помістити мініатюру будь-якого знятого раніше кадру у верхньому лівому куті монітора. Ця функція буде корисна, коли для зйомки потрібно мати перед очими зразок кадру, знятого раніше, або якщо користувач захоче, щоб у куточку екрана увесь час була його улюблена фотографія.

Фоторедактор у вас у кишені
Практично всю необхідну обробку зображень можна робити, не випускаючи фотоапарат з рук. В Optio I-10 є 11 цифрових фільтрів, які допоможуть додати до знімків цікаві візуальні ефекти, не прибігаючи за допомогою до комп'ютера. Крім того, у розпорядженні користувача є такі корисні можливості, як кадрування знімка, видалення неприємного ефекту червоних очей, додавання рамочок до фотознімків і багато чого іншого.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.