вівторок, 1 березня 2011 р.

Sigma DP1 – DSLR-технології в компактнім тілі

Компанія Sigma на виставці фототехніки у г. Лас-Вегас (США) офіційно представила громадськості, анонсовану ще на Photokina, цифрову компактну фотокамеру Sigma DP1, орієнтовану на заможних фотолюбителів. Представлена фотокамера виявляє собою цікаву компактну реінкарнацію старшої цифрозеркальной сестри Sigma SD14.

Молодша модель оснащена точно таким же великим, зовсім не характерним для компактів, КМОП-сенсором Foveon X3, габарити якої 20,7х13,8 мм, що приблизно в 12 раз більше, чим у застосовуваних у стандартних “мильницях” аналогів. Нагадаємо, що сенсор Foveon X3 складається із трьох шарів світлочутливих елементів, що роздільно поглинають синій, зелений і червоний кольори. Кожний із трьох шарів містить 4,7 мільйона ефективних пікселів, що часто, винятково в рекламних цілях, перетворюється в 14-мегапіксельну роздільну здатність.

Крім сенсора, Sigma DP1 успадкувала від старшої сестри процесор обробки зображень True, яскравий 2,5-дюймовий ЖК-екран, що потіснився на задній стінці для розміщення великої кількості елементів керування, та швидкий затвор з мінімальним часом спрацьовування в 1/4000 секунди. Список особливостей фотокамери завершують ширококутовий , трохи темнуватий, фікс-об’єктив та оптичний видошукач VF-11.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.