вівторок, 1 лютого 2011 р.

JVC PICSIO GC-FM1: А навіщо нам меню? Нам меню не потрібно!

Компанія JVC представила серію “кишенькових” HD-відеокамер. Даний пристрій, на думку компанії, повинен задовольнити запити тих, хто прагне мати недорогу, компактну та просту камеру, здатну записувати HD-відео й робити знімки досить високої роздільної здатності . Самою складною частиною інтерфейсу камери інженери компанії вважають меню. Тому від нього було вирішено відмовитися. Усі режими вибираються просто – шляхом натискання відповідної кнопки на корпусі. При цьому за рахунок простоти самого пристрою їх кількість залишилася в межах розумного.

В іншому JVC PICSIO GC-FM1 досить звичайний камкодер. Пристрій оснащується 8-МП 3,2-дюймової CMOS матрицею, об’єктивом з 4-кратним цифровим збільшенням, цифровим стабілізатором і 2-дюймовим екраном. Камкодер може записувати відео від QVGA- роздільної здатності зі швидкістю 30fps до 1440×1080 зі швидкістю 30fps у форматах MPEG-4, AVC, H.264, MOV і аудіо у форматі AAC.

Фотографії модель одержує до 8 МП (3264 x 2448 точок) в JPEG-форматі. JVC PICSIO GC-FM1 має HDMI і AV виходи, а також слот для карт пам’яті SD/SDHC-формату й портом USB 2.0. Його час роботи без підзарядки становить до 96 хвилин. Розміри становлять 53х97х17 мм, а вага – 95 грам.
Модель уже вийшла в продаж і її вартість становить $200.

Мініатюрна відеокамера Flip Minohd запише відео в 720p

Компанія Apple не дуже давно додала в можливості свого плеєра iPod Nano запис відео, перетворивши його в мініатюрну камеру. Компанія Flip, що спеціалізується на різноманітних мобільних засобах запису відео, вирішила відповісти гігантові, випустивши оновлену версію відеокамери Flip Minohd зі збільшеним до 8 Гб розміром пам’яті. Пристрій здатний записувати відео в форматі 720p і виводити його на зовнішній екран через порт HDMI.

Для простого обміну даними й зарядки пристрою передбачене рознімання USB. Довжина діагоналі вбудованого РК-дисплея збільшилася до двох дюймів (у попередньої моделі було півтора). Flip Minohd можна придбати вже зараз, коштує пристрій 320 доларів. Це досить відчутна сума, так що необхідно сказати, що в пристрою з якихось причин повністю відсутня функція стабілізації зображення, так що зняти гарний ролик вдасться тільки людям із залізною твердістю руки.

LG представляє М62 – нову серію моніторів із ТВ-тюнером

LG Electronics анонсує вихід на український ринок нового монітора із ТВ-тюнером і додатковими функціями для розваг. Новинка розрахована на невеликі приміщення і доступна в діагоналях від 18,5 до 27 дюймів. Монітори LG серії M62 забезпечують виняткову якість зображення для телебачення у форматі HD, фільмів у форматі Blu-ray, комп’ютерних ігор, фотографій і іншого контенту.

Для забезпечення якісної телетрансляції монітор LG M62 оснащений цифровим тюнером DVB-T і підтримує формат MPEG4, який багато в чому перевершує формат MPEG2. Пристрій підключається до різноманітного мультимедійного встаткування, а зображення можна переглядати у форматах HD або Full HD.

Моделі, що підтримують формат Full HD, здатні відтворювати фільми та ігри з консолей останнього покоління з найвищою на сьогоднішній день роздільною здатністю і чудовою якістю картинки. Час відгуку матриці 5 мс забезпечує чіткість зображення навіть при трансляції фільмів з об’єктами які швидко рухаються, спортивних програм і комп’ютерних ігор. Можливість налаштування екрана дозволяє показувати як широкий формат зі співвідношенням сторін 16:9, так і стандартний формат 4:3 з однаковою чіткістю.

Крім того, монітор M62 відтворює широкий спектр форматів аудіо- і відеофайлів безпосередньо через USB, без необхідності підключення персонального комп’ютера.
При підключенні до комп’ютера дана модель успішно функціонує як першокласний монітор, адаптований для безлічі мультимедійних і робочих додатків. Монітор має відмінні можливості для підключення через рознімання HDMI, DVI-D і D-sub. Високоякісні вбудовані динаміки та вхід для навушників дозволяють використовувати монітор як аудіосистему високої точності без додаткового встаткування.

Дві нові цифрові компактні камери від Pentacon

Асортимент компактних цифрових камер PRAKTICA, що випускаються компанією Pentacon недавно поповнився двома новинками, які, швидше за все, зацікавлять починаючих фотолюбителів.

Модель PRAKTICA DPix 5200 обладнано 1/2,5-дюймовим CMOS-сенсором з роздільною здатністю 5,03 Мп (чутливість 100/200 одиниць ISO), має об’єктив з фіксованим фокусом і обладнана системою 8-кратного цифрового збільшення.

У свою чергу PRAKTICA DCZ 7.4 – це 7,38-мегапіксельна камера з 1/2,5-дюймовим ПЗС-сенсором, об’єктивом з 3-кратним оптичним зумом, системою 5-кратного цифрового збільшення й 2,4-дюймовим TFT-дисплеєм з роздільною здатністю 110000 пікселів.

Можливість одержання JPEG-фотографій з максимальною роздільною здатністю 3072×2304 пікселя, а також записи відеороликів в Avi-Форматі з дозволом до 640 x 480 пікселів при частоті 30 кадрів у секунду.

У якості елементів живлення пристроїв використовують дві АА-батарейки, а от про вартість і строки початку масових продажів новинок поки нічого не повідомляється.

Full HD камера JVC GZ-HM1S: до 600 к/с

Для користувачів, які бажають запам’ятати кращі моменти життя у відео високої якості, компанія JVC представила нову відеокамеру серії HD Everio – GZ-HM1S. Ключовою особливістю камери є КМОП-сенсор з технологією заднього підсвічування, який забезпечує зйомку відео з роздільною здатністю Full HD 1920х1080 пікселів і фотографій з роздільною здатністю до 10 Мп.

Також GZ-HM1S включає зум-об’єктив Konica Minolta з 10-кратним збільшенням і оптичною стабілізацією зображення, 64 Гб вбудованої пам’яті, гніздо для карт пам’яті SD/SDHC, можливість ручного контролю деяких параметрів зйомки, що розширює творчі обрії.

Також відзначається висока чутливість ISO 6400 і режим високошвидкісної відеозйомки зі швидкістю 600 кадрів у секунду, що дозволяє створювати відеоролики з ефектом уповільненого руху.